Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Viikkonäkymiä 24/52 ja ihan mahtava pihakirppisviikonloppu ystävien kanssa huipentui ruusuntuoksuun!Pienen viileämmän jakson jälkeen, on taas kuumuutta riittänyt. Ja tuulta... ja hyttysiä... ja paarmoja!


Meillä ei ole satanut, voisi sanoa, ettei ollenkaan. Muutamia onnettomia tippoja ja se kyllä näkyy pihassa.


Sunnuntai 17.06.2018, klo 13.00, +26 astetta, pientä tuulta, puolipilvistä.


En ole yhtään ehtinyt säätiedotuksia katsomaan. Mutta joku kertoi, että juhannuksena kylmenee ja sataa vettä. "Hei, kerro jotain uutta!" Vai mitä? ='D

Minä olin koko viikonlopun pitämässä pihakirppistä kaverini Tarjan pihapiirissä, ison ystäväporukan kanssa. Oli ihan sikamahtava viikonloppu!

"Ei mulla mitään myytävää ole!"

Tarkoitus meillä kaikilla oli päästä meille ylimääräisistä tavaroista eroon, tavata mukavia ihmisiä ja viettää mukavaa aikaa yhdessä.


Rikkauksia kukaan ei tavoitellut, joten meidän hinnat oli kyllä tosi alhaiset. Toisaalta olisi voinut ihan antaa vaan pois tavaraa. Ja kyllä meillä sellainen kottikärry olikin, mistä sai ottaa ihan ilmankin!

Nää tuolit jäi myymättä!


Ei voi kuin myöntää, että kyllä pihakirppiksen pitäminen ihan työstäkin kävi! Jatkuva, kokopäiväinen sosiaalisuus ja auringossa oleilu vaati veronsa. Olin jo perjantain jälkeen ihan kuitti!
Mutta kyllä oli mahtaa, kun kävi tosi paljon tuttujakin moikkaamassa meitä kirppiksen pitäjiä. Ja moni heistä löysikin jotain mukaansa vietävää.


Tein makaronilaatikkoa lauantainlounaaksi. Munamaito meinasi hyökkiä kuljetuksessa!

Minun ei pitänyt mennä enään kuin lauantaina myymään, koska minulle oli tulossa sunnuntaina kananostaja. Mutta hän kävikin niin ajoissa, että ehdin vielä sunnuntainkin rähinöihin mukaan.


Sunnuntai oli hiljaisempi kuin odotettiin. Edellisvuonna juuri sunnuntai oli vilkkain asiakaspäivä.
Jonkin verran tavaraa jäi myymättä. Mutta ei se mitään, koska varmaan pidetään tänä kesänä pihakirppistä vielä uudemman kerran. Ja jos ei tänä kesänä, niin ensi kesänä sitten. Perinteeksi muodostunut kirppistapahtuma, nääs!

Näin ruman tontun minäkin olisin kelpuuttanut, mutta tämä ei ollut myynnissä!

Viikonlopun aikana oli kotipihassakin tapahtunut. Nimittäin valamonruusu ja juhannusruusu olivat alkaneet kukkimaan.


Tuoksut ovat molemmissa aivan ihanat! Ja varsinkin valamonruusu on ihan täynnä nuppuja. Joten sen kukinnasta saadaan nauttia pitkään!

Juhannusruusun alla kasvava kurjenpolvikin on alkanut kukkimaan.


Ihana viikonloppu täynnä ihan hillitöntä räkätystä ja akkojen juttuja. Kyllä tästä sai taas paljon elinvoimaa ja jaksamista.

Mutta niin hauskaa kun ystävien kanssa onkin, niin ihanaa on tulla kotiin. Varsinkin kun ruusut tuoksuvat pihassa.

Laitan loppuun kuvan Tarjan koirasta Otosta, joka murtautui kylmälaukkuun ja söi noin pellillisen raparperipiirakkaa.

"Hyvää oli!"

Vaniljakastiketta se ei ollut löytänyt, koska se oli eri kylmälaukussa. Että silleen!

10 kommenttia:

 1. Oli kyllä tosi mahtava kirppis! Poikkesin siskolle kotimatkalla ja näytin aarteeni ja huomasin selkeän viherryksen hänen poskillaan...kateellinen mokoma! Hyvät kaupat teit ja oli mukavaa nähdä pitkästä aikaa! Seuraaville kirppikselle tulen ihan varmasti!

  Keli oli aikas...kuuma ja paarmat aktiivisia! Otto oli tosi ihana, nallekarhu! Ihanat nuo puukottarit, enkö niitä huomannut vai oliko ne jo myyty ennen tuloani? Jos ovat vielä myynnissä seuraavissa myyjäisissä, varaan ne ilman muuta! Sain Nihtilästä peräkontillisen kukkia jälleen, kaksi upean isoa keijunmekkoa ja hintakin oli laskenut edelliskertaan verrattua, voisin sanoa - edullinen!

  Mukavaa Juhannusviikkoa! Meillä sataa jo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi kivaa, että viittit poiketa. Ja hyvä, että olit tyytyväinen löytöihisi. Varmaan viimeistään siinä vaiheessa, kun siskosikin olisi ne ottanut! ='D

   Ne puukottarit menivät heti lauantaiaamusta. Kukkasia ostaja niihin sanoi laittavansa! =D

   Lähdetään tänään vähän reissunpäälle Tampereelle päin ja ajattelin myös takaisin tullessani poiketa Nihtilään. Hui!

   Meillä sade oli kyllä niin surkea esitys sateenjumalalta, että minä hänenä häpeisin. Autonkyljestä pystyi pisarat laskemaan. Mutta ehkä sitten juhannuksena sataa! ='D

   Poista
 2. Teillä onkin ollut aivan mahtava kirppis. Tosi kivoja tuollaiset tapahtumat. Kiva olla kavereitten kanssa ja onhan se aina mukava, kun pääsee eroon ylimääräisestä tavarasta. Mukavaa uutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis, meillä oli niin kivaa! Varsinkin, kun näitä naisia en niin usein edes näe. Ja ihan plussaahan se vain oli, että muutaman euron hauskanpidosta kaikki saivat!

   Ihanaa viikkoa sinullekkin!

   Poista
 3. Voi hitsi! Just tuollaista pientä "kärryä" mikä oli tuossa rukkikuvassa, olen etsinyt. Olisin niin halunnut tuollaisen. Harmi, kun en kerinnyt käymään vaikka olisin halunnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kärryt tuntuivat olevan "kuumaa kamaa"! Niille olisi ollut ottajia.

   Poista
 4. "Murtautui kylmälaukkuun" =D No, hänellä oli sitten hetkeksi raparperinhimo taltutettuna!!

  Ihana tuollanen tapahtuma varmasti! Aina kiva, kun itselle turha tavara lähtee kiertoon. Ja tietenkin se hyvä seura on ihan mainio juttu!

  Meillä on juhannusruusu jo kukkinut, enää ei ole kuin joku hassu rupunen kukka jäljellä. Se oli tänä vuonna aivan älyttömän aikaisessa, heti kesäkuun alussa jo kukki. Oon vähän miettinyt, että kun alkaa jo kaikki kukat olla ihan täydessä terässä (siis luonnossa, mullahan ei ole pihassa mitään muuta kuin toi ruusu ja padassa olevat orvokit), niin lakastuuko ne jo kohta sitten..? Ei kai ne jaksa kukkia kuin aikansa ja nyt kaikki aloitti täällä jo niin mahdottoman aikaiseen sen kukinnan, että liekkö sitten jo heinäkuussa kuihtuvat pois. (??) Toivottavasti eivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti kiva tapahtuma . Minäkin olen ollut kerran kaverin pihalla myymässä ja hyvin meni kaupaksi. Vaikka ei ihan kaikki mennyt. Toisen romu toisen aarre.

   Poista
  2. Aattele Heli, se kylmälaukku jäi kuitenkin ehjäksi berhandinkoiran hyökkäyksestä. Ja onneksi oli kyse 70 kiloisesta koirasta, niin ei tullut eläinlääkärireissua. Pikkaisen oli Otto-poika lauantaina päivällä vaisu, mutta kyllä se illalla jo herkkuja pummi. Tosi oli sillä ollut pikkuisen vatsa ruikulilla seuraavana yönä.

   Ihan mahtavaa, katsella ihmisten tekevän löytöjä sellaisista tavaroista, jotka olivat itselle turhia. Kirppisten touhu on mennyt ihan rahastamiseksi ja ihan sonnastakin pyydetään mahdottomia hintoja.

   No tosi moni muukin on sanonut, että juhannusruusut ovat kukkineet jo toukokuunkin puolella. Meillä noi on tuolla syreenipuskan varjossa, eivätkä niin paahteisella paikalla.

   Sun kannattaa niitä ihan leikata alas niiden orvokkien varsia, niin ne alkavat kukkimaan uudestaan.

   Poista
  3. Oli tosi kiva tapahtuma Nila. Kyllä meilläkin jäi kaikilta aikas paljonkin tavaraa myymättä. Mutta ajateltiin ehkä pitää vielä kesällä pihakirppistä uudemman kerran.

   Poista