Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

perjantai 29. kesäkuuta 2018

Vehkajärven kesäkahvila


Vehkajärven vanha koulu

Kesäaikaan kahviloita putkahtelee tänne maaseudulle kuin sieniä sateella. Kuhmalahdellakin on yksi kesäkahvila, jota ylläpitää Vehkajärven nuorisoseura.


Kahvilaa pidetään Vehkajärven vanhalla koululla. Sen kohtalo on aina vaakalaudalla joka kesä, kiitos Kangasalan kaupungin. Vanha koulu on koko ajan myyntiuhan alla, mutta ilmeisesti ostajaehdokkaita ei ole taaskaan ollut, koska kahvio on taas toiminnassa tänäkin kesänä.Täällä Kuhmalahdella ei kesätyöpaikkoja ihan liikaa ole. Ja varsinkaan alaikäisille. Vehkajärven nuorisoseura onkin joka kesä tarjonnut alle 18 -vuotiaille kesätöitä kahviossa. Työkuvaan kuuluu kahviotuotteiden valmistus, asiakkaiden palvelu ja tietysti paikkojen siistinä pitäminen. Ihan kaikkea, mitä nyt kahvilatyöntekijälle kuuluu.


Touhulassa on kesäteatterinäytöksiä

Kesäkahviossa työskentely on ollut monelle Kuhmalahtelaisnuorelle tärkeä ponnahdusalusta työelämään ja sieltä on saatu hyvää työkokemusta. Tyttäremmekin aikanaan oli yhden kesän täällä töissä ja hänelle on jäänyt hyvät muistot tästä kesästä.Kahviolla on kaikenlaista toimintaa ja se on paikkakuntalaisten olohuone kesäisin. Myös talvella siellä järjestetään olohuone -tapaamisia.


Meidän hääjuhla juhlittiin aikanaa nuorisoseurantalo Touhulassa.

Meidän hääkirkko, Vehkajärven rukoushuone.

Kesäisin kahviolla on taidenäyttelyitä ja tänä vuonna siellä on mielenkiintoisia valokuvia teemalla "Vehkajärvi ennen ja nyt".

Kesäkahviolla toimii myös pieni kirpputori takahuoneessa.


Harmaiden hiusten peittoon!

Kahvittelemaan pääsee myös ulos, missä on pöytäryhmiä. Mutta sisällä on mukavan viileää ja kahviossa on mahdollisuus pelata vaikka shakkia.
Nurkassa on myös iso kirjahylly, missä on vaihtokirjasto tyyliin, "Tuo tullessas, vie mennessäs!" Toki kirjoja ja lehtiä voi lukea kahvittelun lomassa.


Hinnat kahviolla ovat todella edulliset. Kaksi isoa kahvia ja tosi isot marjapiiraat maksoivat kuutisen euroa. Ja maistuivat todella hyviltä!


Kahviota vastapäätä lähtee puuportaat kirkolle ja hautausmaalle. Siellä kannattaa ehdottomasti vierailla, koska paikka on tosi kaunis.

Me olemme aikanaan menneet naimisiin tuossa pienessä, punaisessa puukirkossa. Beiben vanhemmat ovat haudattuina kirkon takana olevalle hautausmaalle ja käymmekin heitä moikkaamaassa kahviolla käydessämme.


Täällä hautausmaalla on aina jotenkin rauhaisa ja mukava tunnelma, eikä millään lailla pelottava tai kalsea. Suosittelen lämpimästi poikkeamaan kahvion lisäksi kirkolla ja hautausmaallakin!


KESÄKAHVILA VEHKÄJÄRVEN VANHALLA KOULULLA

Mattilantie 6 Vehkajärvi  avoinna 12-19 joka päivä 12.8:tta asti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti