Vähän "lovee"! |
KESÄKURPITSAKAKKU 12 ann
pohja
- 3 munaa
- 2 1/2 dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl kanelia
- 2 tl kardemummaa
- 1 dl (kevyt)kermaa
- 1 dl juoksevaa margariinia
- 200g (4 dl) raastettua kesäkurpitsaa
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1/2 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- paahdettuja mantelilastuja tai pähkinärouhetta
Voit myös kostuttaa kakun desilitralla omenatäysmehua.
Jos tykkäät porkkanakakusta, pidät myös tästä!
Resepti on ollut, muistaakseni, Aamulehdessä, joskus vuosia sitten.
Ja eikun jatketaan!
Vähän eri muotoisia täytettäviä |
TÄYTETYT KESÄKURPITSAT
- 4-5 kesäkurpitsaa( riippuu koosta)
- 750g jauhelihaa
- kaksi sipulia
- pari valkosipulinkynttä
- puolikas paprika
- pieni chili
- pari porkkanaa raastettuna
- 1 dl kermaa
- 150g juustoraastetta
- cajun maustetta
- mustapippuria
- suolaa
- öljyä paistamiseen
Tää on ihan oma ohje. Cajun mausteeseen tutustuin viime keväänä, kun työkaverini Sanna sitä kehuskeli!
Tarjoiluehdotus: sämpylää ja tsazikia |
Valmista relishiä |
Viime kesänä tein kurkkurelishiä ämpäritolkulla. Avomaankurkkusato oli huikea. Tänä vuonna kurkut ovat "vähän vaiheessa", joten on ollut pakko turvautua kesäkurpitsaan. Tämä ohje on ollut Viherpiha- lehdessä. Laitan sen alkuperäisessä muodossa. Itse lisään reseptiin aina pienen chilin ja puolikkaan paprikan. Mielestäni niistä tulee kivasti väriä ja makua. Lisäksi laita vielä sinapinsiemeniä valmiiseen relishiin lisää. Alkuperäisessä reseptissä ne siivilöidään pois.
Saarioisilla oli joskus vastaava, Grillisalaatin, nimellä. Se oli tehty kesäkurpitsasta ja pidin siitä tosi paljon. Tämä on yhtä hyvää, oikeastaan parempaa!
HELPPO KURKKURELISH noin 8 dl valmista relishiä
- 1 dl vettä
- 1 dl etikkaa
- 2 rkl karkeaa suolaa
- n.10 kpl kokonaisia valkopippureita
- 1 rkl sinapinsiemeniä
- pala inkivääriä tai piparjuurta
- 600g avomaankurkkuja tai kesäkurpitsaa
- 100g sipulia
- muutama valkosipulinkynsi
- 3 dl hillosokeria
- 1/2 dl tilliä hienonnettuna
Pese ja kuutio kurkut pieniksi kuutioksi. Kuori ja kuutio myös sipulit.
Siivilöi mausteliemi ja lisää kasvikset liemeen. Sekoita sokeri joukkoon. Kiehauta ja anna kiehua muutama minuutti. Kattila pois liedeltä ja lisää hienonnettu tilli.
Tölkitä kuumana puhtaisiin purkkeihin ja säilytä viileässä.
On hyvää ja raikasta!
We come in peace! |
Vielä loppuun yksinkertainen ohje marinoiduista kesäkurpitsoista. Suikaloi kurpat ja holvaa päälle lemppari salaatinkastiketta. Anna maustua muutama tunti ja tarjoile! Itse käytän Saarioisten Kiinalaista- tai Sinappista salaatinkastiketta. Toimii myös sipulinrenkaiden ja kukkakaalin marinointiin.
Hei, tämä oli nyt tässä. Nimittäin asiaa kesäkurpitsoista. Enköhän minä tässä kesän mittaan vielä keksi jonkun toisenkin jankuttamisen aiheen!
Ja kommentoidahan saa, kiitos!
Jos niitä nyt sattuu jäämään muutama yksilö yli, niin ilolla otan vastaan. Kiitos.
VastaaPoistaTsatsikia voi myös tehdä kesäkurpitsoista! Ja sitten suosittelen tuota:
VastaaPoistahttp://keskener.blogspot.fi/2014/07/resepti-jeerassa-paistetut-kesakurpitsat.html
Aivan! Jeera kesäkurpitsat on kokeiltu ja hyviä ovat! Minulla ei ollut tavallista soijakastiketta, laitoin Kepjap manis- makeaa soijakastiketta. Teki kurpitsoista ihanan siirappisia.
VastaaPoistaNyt taitaa olla niin ettei Saarionen valmista enään Kiinalaista salaatinkastiketta. Mutta ei hätää, tilalle on tullut Sweet chili- kastike. Löytyy kaupoista salaatinkastikkeiden luota. Minun mielestä se on lähes samaa kamaa eri nimellä. Kokeilkaa ihmeessä kesäkurpitsoiden, sipulirenkaiden ja kukkakaalin marinointiin!
VastaaPoista