Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

maanantai 16. maaliskuuta 2015

Ruoka-ohjelmia Ylellä!

Kyllä meitä laadukkaiden ruokadokkareiden ystäviä hemmotellaan! Yle Teemalla on meneillään Herkkujen kevät ja Yle Ykköseltä, alkaa Kiehtova maailma -sarjassa, juttua mausteista. Käykäähän tutustumassa Ylen verkkosivuihin, siellä enemmän tietoa.
Minä en katso mitään näitä kaupallisia kokkikilpailuja ja ohjelmia, missä joku "random" julkkis valmistaa "jotain". Ei yksinkertaisesti kiinnosta pätkääkään, vaikka ruoka ja kaikki siihen liittyvä, on suuri intohimoni. Mutta tämän tyyppiset jutut, mitä Yle nyt esittää, on ihan toista maata. Ne on tehty laadukkaasti, ilman kaupallisuutta ja niissä esitellään, yleensä hienosti, paikallisia ihmisiä, luontoa ja kulttuuria. Aah! Maltan tuskin odottaa!

Sen verran nostatan yhtä ohjelmaa, joka kiinnostaa erityisesti; Ruoka-Suomi. Se kertoo ruuan, ruokailun ja ravinnon historiasta Suomessa. 7-osainen sarja alkaa maanataina klo 21.00.
Sen verran marisen, että tälläiset ohjelmat voisi lähettää hieman aikaisemmin. Pienviljelijä emäntä, joka joutuu käymään "tilan" ulkopuolella töissä, menee yleensä nukkumaan jo ilta yhdeksältä. Jotta jaksaa hoitaa elukat ennen ansioon menoa. Mutta onneksi aina voi tallentaa!

Intialaista pinaatti-juusto muhennosta, Palak paneeria
Jenna, ihanaa, että olet jäänyt seurailemaan! Lupaan tulla vastavierailulle, oikein ajan kanssa. Heti kun näiltä "kiireiltäni" ehdin!

Maukasta alkanutta viikkoa kaikille!

2 kommenttia: