Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

maanantai 16. maaliskuuta 2015

VOI ITKU!

Eilen postasin kevään ensimmäisistä kanan tipuista.  Juhla oli ennen aikainen. Tänään, kun töiden jälkeen menin kanalaa, löysin kolme neljästä tipusta kuolleena. Aamulla ne olivat kaikki vielä hengissä. Talvi-kana oli päivän aikan lähtenyt pesästä ja vain yksi oli sitä seurannut. Kolme oli kylmettynyt pesään.
Yleensä kana lähtee pesästä pari päivää tipujen kuoriutumisen jälkeen. Tiput seuraavat emäänsä, joskus jopa sen selässä tai höyhenpeitteeseen kaivautuneena. Talvi on hautonut minulle monta tipua ja olen päässyt monesti näkemään, kuinka se rohkaisee poikasiaan seuraamaan sitä. Se ravaa pesän suulla ja "potpottaa" kiivaasti ja lopulta poikaset uskaltavat pesästä ulos. No, nämä eivät olleet ilmeisesti vielä valmiita lähtemään ja kylmettyivät pesään. Nyyh!

Läpivalaisin toisen kanan alla olevat munat eilen illalla. 5 on hedelmöittynyt. Yksi muna piipitti tänään. Saas nähä miten niiden kanssa käy!


Nyt kyllä tekisi mieli sanoa ruma sana!

4 kommenttia:

  1. Noi voihan paska. Surullista tuollanen! =( Mutta mistäpä sitä voi emon kotkotuksia tietää, ei noihin taida oikein voida varautua mitenkään.

    VastaaPoista
  2. Sanokaas muuta, hyvät naiset!
    Tänään toisen kanan alla yksi tipu kuoriutunut, yksi muna piipittää ja koputtaa. Kolme muuta munaa hiljaisia.
    Talvi-kanan ainokainen tipu ainakin vielä hengissä!

    VastaaPoista