Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Siirappipikkuleivät, kuusenkerkkäsiirapista tietysti!

Kummityttömme Nea on ottanut kuvan Lakritsa kissastamme. Sopi hyvin tämän päivän tunnelmaan!

Koko päivän on satanut! Olinhan katsonut säätiedotuksen ja hyvin tiesin tämän. Mutta silti minulla oli suunnitelmia! Ei kyllä huvittanut yhtään mennä "kaatosateeseen" istuttelemaan, yhtään mitään. Vaikka toisaalta, pilvinen ja sateinen ilma olisi siihen hommaan parasta kasvien kannalta. Kurpitsat ja maissit on vielä laittamatta, mutta tarvitsisen hieman Beiben apua maissimaan suhteen. Ja hän oli väsynyt eilisen saunanrakennustalkoista.
Joten keittelin siirappia lisää ja leivoin siirappipikkuleipiä. Ah! Ne ovat sitten niin hyviä! Välillä maattiin sohvalla katselemassa Teemalta vanhoja Hittimittareita. Vaikka 80-luku on jees, kyllä ensi yönä saatan nähdä painajaisia niistä kaikista pörröpäistä ja vaatteista! Kyllä se nii kriipiä oli, noin isossa annostuksessa kerrallaan! Jos haluatte käydä kurkistamassa, kuinka aika on kullannut muistot sen ajan muodista, musiikista ja hiustyyleistä, täältä löytyy, olkaa hyvät!

Leivoin siis siirappipikkuleipiä. Ne ovat samantapaisia, kuin Wilhelmiina keksit. Ja ovat tosi helppoja ja nopeita tehdä! Olen tehnyt niitä useisiin juhliin, muistaakseni viimeksi tyttäreni kihlajaisiin. Kannattaa kokeilla! Ne voi tehdä ihan mistä tummasta siirapista tahansa. Ei tarvitse olla kuusenkerkkää!






SIIRAPPIPIKKULEIVÄT (n. 40 kpl)

  • 200 g voita
  • 2dl sokeria (vois kokeilla inkkaria tai jotain muuta tummaa sokrua)
  • 2rkl siirappia
  • 1 keltuainen
  • 5dl vehnäjauhoja
  • 1rkl vaniljasokeria
  • 2tl ruokasoodaa
Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi. Sekoita joukkoon keltuainen. Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja pyöräytä murumaiseksi.
Muotoile taikinasta n. 2 cm:n paksuisia tankoja leivinpaperoidulle pellille n. 10 cm:n välein.
Paista 175 asteessa n. 15 minuuttia.
Leikkaa tangot paloiksi lämpimänä. Anna jäähtyä rauhassa pellillä.

Mmmm! Voita ja siirappia! Hyvä tulee!

Voi, sokeri ja siirappi vaahdoksi

Taikina on todellakin murumaista!

Muotoile varovasti käsin pötkylöiksi

Muotoile vielä pellillä. Kolme pötkylää/pelti mahtuu hyvin leviämään!

Huh huh! Onpas uunin luukku likainen...

Pinta repeilee kauniisti uunissa

Leikkaa heti kuumana. Muuten murenevat, eivätkä pysy kasassa!
Todellisia herkkuja!

Beibe lähti juuri yöksi töihin. Ei väsytä yhtään. Tein tänään myös jotain sellaista, mitä en ole tehnyt aikoihin. Nukuin nimittäin päikkärit ja näin pilasin mahdollisuuteni saada unta nyt illalla. Taidanpa keittää kupin teetä, ottaa pikkuleivän ja mennä katsomaan lisää kasaria. Teemalta tulee Pet Shop Boys:n konsertti, vuodelta 2009. Huomenna sitten väsyttää...

Tervetuloa, Nora! Hyvää alkavaa viikkoa sinulle ja kaikille muillekin!


6 kommenttia:

  1. herkulliseltä näyttää!

    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat herkkuja! Niissä on sellasta kinuskimaista makua!
      Mukavaa juhannuksen odotusta sinullekin!

      Poista
  2. Nam mitä herkkuja, mutta jäin nyt jumiin Lakritsiin, mikä söpöys ja identtinen kaksonen meidän Onnin kanssa. <3

    Mukavaa juhannusta Marketta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lakritsa on kyllä aika söpöliini! Ja se kyllä tietää sen!

      Toivottavasti juhannuksena olis edes hieman aurinkoa ja lämpöä!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Laku on todellinen pusuposki!
      Mukavaa juhannusta sinullekin! Ja tervetuloa!

      Poista