Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

lauantai 13. elokuuta 2016

Kuhmalahti pulling!

Isot pojatkin leikkii traktoreilla.


Tänään lauantaina Kuhmalahdessa koettiin kyllä niin iso tapahtuma että! Kuhmalahden VPK ja Kuhmalahden yrittäjät järjestivät yhteistyökumppaneineen traktoreiden vetokisatapahtuman.Kuhmalahti pulling kokosi, erittäin sateisesta säästä huolimatta, sankoin joukoin moottoriurheilun ystäviä. Ja varmasti joukossa oli sellaisiakin, jotka olivat vaan niin tohkeissaan siitä, että omalle kylälle oli järkätty jotain näin suurta. Kuten esim. minä! Ja olihan tapahtumassa mukana niitä ihania vanhoja pikkutraktoreita, mistä niin kovasti pidän.


Kaverin Dexta

"Pikkutraktorit" vetivät hieman pienepää painovaunua


Tässä traktorissa oli V-8 bensamoottori. Oli aikas höpinät!

Ja asenteellinen nokkakoriste!

Pullingissa oli monta luokkaa eri painoisille traktoreille. Minun suosikkini oli pieni kirkkaan punainen Valmet, jonka kuskina oli kaunis nuori nainen. Hänellä oli lisäksi koko kisan persoonalllisin ajotyyli.

Vetokisaan osallistui "maajusseja" työkoneineen lähipitäjistä. Ihan siis vakiotraktoreilla. Ne vetivät vetovaunua silleen perustasaisesti ja varmasti. Vahvoja, isoja koneita, taitavine kuljettajineen.


Isot traktorit vetivät virallista painovaunua.


Lippu ylös vedon loppumisen merkiksi!


Painavin kisaan osallistunut traktori painoi yli 18 000 kiloa. Se oli niin iso, ettei se mahtuisi edes meidän pihatielle!

Aika mörkö!

Takarenkaat menivät ihan lyttyyn vedon loppuvaiheessa!


Mutta koska tapahtuma tarvitsi hieman showtakin ja yleisö vaatii aina kansanhuveja viihtyäkseen, oli paikalla pari oikein kisatraktoriakin. Toista niistä ajoi räväkkä naiskuljettaja, joka otti hyvin yleisönsä.


Ei tää mitään viherpiipetäjien hommaa ole!

Väliajalla oli viihdettä mopojen vetokilpailujen muodossa. Tästä vastasivat Helevetin tunarit.
 Hinausautokin kävi vetämässä oman vetonsa. Ihan vertauksena, millaiset voimat tuollaisesta hinurista löytyy.


 


Beiben kanssa oltiin hyvin varustauduttu sadekeliin. Hyvä että oltiinkin, koska vettä tosiaan tuli koko tapahtuman ajan. Pellot joilla yleisö oli, menivät aikas nopeasti kurakolle, vaikka kulkuväyliä oli haketettu.

Litsun lätsyn!

Emäntä oli hyvin varustautunut!

Beibe oli hengessä mukana, merkkiuskollisena tietenkin!

Joku oli lähtenyt matkaan hieman kevyemmällä varustuksella!


Väkeä paikalla oli tosiaan runsaasti. Aamulla yhdeksän aikaan katselimme makkarin ikkunasta naapurin pellolle, jolla yleisöpysäköinti järjestettiin. Ei näkynyt yhtään autoa. Jännäsimme järjestäjien puolesta kuitenkin ihan turhaan, koska puoli kymmeneltä pellolla oli jo yhtenäistä autojonoa. Pellolta oli järjestetty bussikuljetus tapahtumapaikalle. Joku oli laskeskellut autoja olleen useita satoja, joten kyllä paikalla porukkaa oli. Voi vain kuvitella, kuinka paljon sakkia olisi tullut, jos olisi ollut aurinkoista.
Tapahtumapaikalla oli jonkin verran tuotemyyntiä. Laku- ja hunajamyyjä olivat tulleet ja oli naapuripitäjästä Vanha savotta tuotteineen.

Vanhan savotan kojulla oli myös musisointia.


Myös lähiseutujen yrittäjät olivat tuoneet kalustoaan paikalle. Nähtävänä oli lisäksi jonkin verran mopoja ja muita vanhoja kulkupelejä.Tapahtumassa ei todellakaan tarvinnut olla nälissään ja janoissaan. Siitä huolehtivat VPK:n naiset myymällä edullisesti makkaraa, lihakeittoa, kahvia, pullaa ja virvokkeita.


Tynnyreistä oli tehty tälläisiä pystybaareja.


Oli paikalla toinenkin ruokakoju, josta sai ostaa lättyjä, paellaan ja salaattia. Syötävät ja juotavat näkyivät tekevän kauppansa molemmissa myyntipisteissä.
Monsteriautokin oli saatu paikalle ja sen kyytiin olisi päässyt pienestä maksusta. Me jätimme kuitenkin sen kyydin väliin. Vähän jälkeenpäin harmitti, olisi vaan pitänyt tämäkin tilaisuus hankkia uusia kokemuksia hyödyntää.
 Kuhmalahti pulling oli hienosti järjestetty paikallinen tapahtuma. Jopa oli tehty virallinen kisabiisikin, joka kajahti soimaan aina kun veto alkoi!
Beiben kanssa kyllä annettiin kaikkemme tapahtumalle yleisön muodossa, viihtyen paikalla koko päivän. Nautittiin tunnelmasta ja tavattiin tuttuja. Välillä vähän syötiin ja kahviteltiin. Ainut mitä missattiin, oli tanssiryhmän esitys ennen vetojen alkua.Tapahtuman arvoa lisää, että se oli tehty talkoovoimin. Viikkotolkulla porukka on rakentanut tapahtumaa meille muille, jotka pääsimme vain nauttimaan heidän työnsä tuloksista. Kiitos tästä! Toivottavasti he kuitenkin näinkin onnistuneen tapahtuman innoittamina, jaksavat vielä tulevaisuudessakin järjestää jotain näin hienoa. Eihän sitä tiedä, vaikka Kuhmalahti pulling tapahtuma saisi jatkoa tulevina kesinä!

2 kommenttia:

  1. aikamoisia menopelejä! V8 traktorissa alkoi heti kiinnostamaan...

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä ennen näkemättömän iso tapahtuma meidän kylällä! Ja hienoja traktoreita!

    Toi V-8 traktori toi oman suolansa tapahtumaan!

    VastaaPoista