Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

lauantai 3. kesäkuuta 2017

Arkikuvia 22/52

VIIKKO 22

Jaahas, se olisi sitten tämä vuosi jo kohta puolessa välissä! Kun aloitin tämän haasteen, tunsin hieman suorituspaineita siitä, miten keksisin 52 arkista asiaa meidän elämästä. Hankaluuden on aiheuttanut se, että niitä jokapäiväisiä, tylsiäkin asioita ei omasta elämästään huomaa. Ja se, että mehän ollaan kahdestaan täällä Leppämäessä elukoittemme kanssa. Meillä ei ole enään niitä sellaisia arkirutiineja kuin lapsiperheillä, mitkä toisivat vilskettä tähän meidän rauhalliseen ja hieman ehkä yksitoikkoiseenkin elämäämme.
Pelkäsin myös sitä, että tunnollisena ihmisenä en pystyisi tätä haastetta lopettamaan, jos en enään keksi mitään arkista. Mutta onneksi vuodenaikojen vaihtelu tuo hieman muutoksia arkisiin asioihin elämässämme. Vaikka nytkin on sadellut lunta kesäkuun eka päivä, harvemmin sitä kolaamiseen saakka riittää. Saati joulukuussa joudu kasvimaita kastelemaan!

Olen myoskin miettinyt sitä, että ketä ihmettä saattaisi kiinnostaa meidän arki jatkuvine sonnan lappaamisineen ja aamupalansyömisineen. Mutta olen ilokseni huomannut, että Arkikuvia -postaukset ovat olleet  kuitenkin aikas luettuja! Kiitos teille siitä!

Tämän viikon Arkikuvia -postauksen aiheena on meidän suomalaisten lempipuheenaihe eli sää. Ja siitähän on puhetta riittänyt varmasti enemmän kuin koskaan tämän alkuvuoden ajan!
Mutta kuka muistaa, millainen keli oli vuosi sitten 3. päivä kesäkuuta? Tai kymmenen vuotta sitten? Veikkaan että aika harva muistaa, ellei silloin ole tapahtunut jotain erityistä.

"Merkintöjä muistin virkistämiseksi tulevia vuosia varten!"


Vuonna 2007 me aloitettiin Beiben kanssa täyttämään sääpäiväkirjaa. "Eläkeläisten hommaa!" , meille silloin sanottiin. Beiben keskimmäisen siskon perheeltä saatiin ensimmäinen sääpäiväkirja joululahjaksi. Ja todellakin on 11:sta kirja menossa, johon kirjataan aamuisin ja iltaisin lämpötilat. Ei jäänyt yhden kirjan ihmeeksi tämä touhu!

"Muistiinpanoja säästä 2007-2017"


Aamumerkintöjä haittaa kesäaikaan se, että ikkuna on länteen millä lämpömittari sijaitsee ja aamuaurinko alkaa lämmittämään sitä jo tosi aikaisin. Luotettavaa lukemaa ei saa kirjattua kuin pilvisinä aamuina. Muttei tässä nyt ollakkaan mitään tieteellistä tutkimusta ja vakavaa säähistoriaa tekemässä! Vaan ihan mielenkiinnosta ja oman muistin tueksi sääilmiöitä ja lämpötiloja kirjataan.

Vuosi sitten 3. kesäkuuta on ollut hellettä! Jopa +27 astetta ja illallakin vielä lempeät +18 astetta. Sanomattakin on selvää, että on ollut aurinkoista ja pieni tuuli on vilvoittanut aurinkoa palvovia.

No, millainen ilma sitten oli 3. kesäkuuta 2007?  Sääpäiväkirjaan on kirjoitettu, että on ollut aurinkoista ja iltalämpötila +13. Syreenit ovat olleet täydessä kukassaan ja meidän silloiset marsut pääsivät ensimmäisen kerran sinä kesänä ulkoilemaan. Tuohi ei enään irronnut koivuista.

Kaikkien tänään 3.6.2017 opinahjostaan valmistujien iloksi raekuurot taitavat olla ohi ja tänne meidän seuduille on luvattu aurinkoista, joskin ei niin lämmintä. Hyvä jos +15 asteeseen ylletään.
Meillä on myös yhden kummitytöistämme ylioppilasjuhlat viikonloppuna. Pukeutumiskysymys, sanon minä! Lämminhenkset juhlat lämmittävät sisäisesti juhlijoita. Ja saapahan taas juhlaväki puhuttavaa ainakin säästä. Ei tule vaivaantuneita, hiljaisia hetkiä, kun oikein tuuli tuivertaa ja hameen helmaa kohottaa!

Rakkauden täyteisiä ja ihania juhlia niin valmistuneille, kuin heitä juhliville. Muistakaa pukeutua lämpimästi!

6 kommenttia:

 1. Ihana tapa!! Olen vuosia (oikeasti, useita vuosia) puhunut, että pitäisi ja pitäisi aloittaa..... ja edelleen puhun ja pohdin enkä tee asialle mitään.
  Eikä ole yhtään vanhanaikaista. Minusta olisi mielenkiintoista voida tarkistaa asioita noin.
  Toivottavasti saat 2017 kesän merkinnöiksi muutakin kuin kylmää, märkää ja pakkasta. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ostat vuoden lopulla ensi vuotta varten sääpäiväkirjan. Otavan sääkirjoja ainakin myydään ihan markettien lehtihyllyissä. Maksaa n. 15 ekee.

   Joo, olisi kiva merkkailla useammin vaikkapa helteitä! ='D

   Poista
 2. Sääpäiväkirjan pitäminen ja vuosien vertaileminen on kiintoisaa puuhaa. Pidin useamman vuoden, mutta viime aikoina on jäänyt väliin kiireiden vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me laitetaan aina aamulla ensimmäisenä, tyyliin ennnen vessaan menoa, lämpötila kirjaan. Ja sama juttu illalla. Ei me laskeskella mitään kuukauden keskilämpötiloja sun muita. Riittää kun lämmöt, sateet, paisteet ja tuulet merkataan.

   Poista
 3. Tuo olisi ihan mielenkiintoista puuhaa. Kiva vertailla aiempiin vuosiin.

  VastaaPoista