Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

maanantai 20. marraskuuta 2017

Suomen kädentaidot 2017Niinhän siinä kävi, että taas tuli pyörähdettyä Tampereella Suomen kädentaidot messuilla. Tänä vuonna messuseurana oli ystäväni Päpä.
Tänä vuonna ei ollut mitään ihmeellisiä odotuksia messuilta. Virkatut moottorisahat halusin nähdä ja nehän olivat heti aulassa. Hienoja!Suomi 100 oli hyvin messuilla esillä. No, sitähän nyt tulee joka tuutista ja tuntuu että ihan kaikesta saadaan revittyä tätä juhlateemaa. Minä kun en sinisestä väristä pidä, en ole hirveästi näistä juhlatuotteista innostunut.
Mutta paljon oli muutakin suomalaista ja perinteistä esillä. Kuten esimerkiksi suomalaisten alkuperäisrotujen villat ja niistä saatavat tuotteet.Messuilla olisi ollut kaikenlaisia työpajoja, kuten tuohisormuksen tekoa ja virkkausta. Emme niihin osallistuneet, mutta pakolliset sikakalliit kahvit oli pakko juoda. Suomi 100 -leivoksesta sentäs innostuin! =D


Messut olivat täynnä kaikkea kaunista ja ihanaa. Kuten aina! Mutta jotenkin maltillisiksi meidän hankinnat jäivät. Olin ajatellut hankkivani messuilta pari joulu- ja synttärilahjaa. Mutta jotenkin en sitten kuitenkaan tästä tavarapaljoudesta löytänyt mitään sellaista, mitä olin ajatellut.

Nämä bambuliinat jäivät hieman harmittamaan, kun en ostanut!

Oriveteläisen PeeJiin kivoja puseroita!


Tänä vuonna messuilla oli tosi paljon trikootilkkuja myynnissä. Minä kun en ompele, ne eivät minua niinkään kiinnostaneet.
Myös lankoja oli hirmu paljon tarjolla. Meillä kummallakaan ei ollut mitään projektia mielessä, niin emme viitsineet hamstrata lankoja kotiin pyörimään.
Toisaalta olisi tehnyt mieli ostaa langat nyt niin trendikkääseen, käsillä tai harjanvarsilla neulottavaan torkkupeittoon. Mutta saahan noita lankoja sitten myöhemminkin!


Monia upeita vaatteita ihasteltiin. Hinnat vaan olivat niin huikeita, että ei vaan pystynyt. Ymmärrän kyllä käsityön ja suunnittelun hinnan, mutta silti. Ja missä meikä sellaisia pitäisikään? Kun ei sitä kutsua Linnanjuhliinkaan tullut, taaskaan!


Samaan aikaan oli myös Pienoisrautatie- ja nukkekotimessut. Ihanan taidokkaita pienoismaailmoja molemmissa!

Lehmät ja hevoset laiduntavat rautatien läheisyydessä!

Ihana maakellari!

Pienoisrautatiemessuilta minulla oli tarkoitus hankkia pari pientä puuta ja tekonurmea. Minulla on ajatuksen asteella eräs projekti, johon niitä tarvitsen. Jos tämä koskaan toteutuu...

Puita paketeissaan!
Vaikkei mitään ihmeellistä ostettukaan ja messut menivät lähinnä läpikävelyksi, oli mukava päivä täynnä kaikkea kaunista katseltavaa. Aikaa saimme kulumaan messuilla 4 tuntia ja jalat olivat ihan kipeät. Päpällä oli askelmittari ja sen mukaan emme kuitenkaan olleet ottaneet kuin 3600 askelta!


Jotain kuitenkin ostin. Beibelle Tenho-desing:n t-paidan ja salmiakkia. Ulkosaunalle coolerit saunajuomille, piparimuotin ja niitä pieniä puita ja tekonurmea projektiini. Aikas maltilliset ostokset!
Mukavat messut oli ja saas nähdä tuleeko ensi vuonna lähdettyä.

Kivoja ripusturatkaisuja ilmakasveille!

6 kommenttia:

 1. Kivoja tuollaiset messut, niin paljon nähtävää ja ihasteltavaa:) Kivoja ostoksia! Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivoja tosiaan, mutta kyllä ihan poikki oltiin messupäivän jälkeen!

   Mukavaa viikkoa sinullekkin!

   Poista
 2. Hyvänen aika, ollaanko me oltu ollenkaan samassa paikassa???
  Miksi me ei nähty vilaustakaan virkatuista moottorisahoista enkä varsinkaan noita ilmakasvien juttuja, koska jälkimmäisiä olisin kyllä saattanut katsella ostotarkoituksellakin???! HÖH!

  Me muuten ei löydetty sitä nukkekotimaailmaa. Mistä kummasta siihen halliin oli meno?
  Huomaa, että on tottunut noihin "yksi jättimäinen huone"-mallisiin juttuihin kun oli ihan eksynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne moottorisahat olivat siellä pääaulassa. Mutta te taisitte tulla sisään sieltä, missä olis se ruoka- ja desingpuoli.
   Ilmakasveja oli siellä päähallissa.
   Se vaan on ihan taivaan tosi, että aina jää jotain näkemättä/huomaamatta. Muutamasta blogista olen lueskellut messuista ja niissä on ollut sellaisia asioita, mitkä meiltä jäi näkemättä-

   Sinne pienoisrautatie- ja nukkekotimaailmaan pääsi pääaulan kautta ja sieltä toisesta sivuhallista. En ikinä muista niitä kirjaimia...

   Poista
 3. Oikein kivat messut! Olin siellä minäkin, ja kivasti olit löytänyt erilaisia juttuja kuin minä ja loppukuvissa oli samojakin. Ilmakasveja oisin minäkin hankkinut, mutta jotenkin jäivät ostamatta. No, hyvä kun entiset sopivat ikkunan eteen.
  Kiersin ensin aika perusteellisesti A hallin, ja kas kummaa sitten sitä design-puolta en jaksanut ja etsin Nukkekodit ja Pienoisrautatiet ja haahuilin jossain hallissa, missä oli hurjasti kaikkea askartelujuttuja. Välillä oli kamala tungos, ettei päässyt liikkumaan. Mutta mun ostokset olivat vieläkin maltillisemmat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kun on monta blogikamua ollut samoilla messuilla! Olisikin kiva joskus yrittää kokoontua yhteen ja tavata!

   Aina noilta isoilta messuilta jää jotain näkemättä! Niillä on niin hirmuisesti esilla kaikkea, että silmä väsyy katseluun!

   Kivoja, mutta raskaita nuo messupäivät!

   Poista