Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Arkikuvia 47/52

VIIKKO 47Tällä viikolla arki on kulunut iltaisin puikot kädessä. Olen vihlovien kyynärpäiden kustannuksella yrittänyt saada paria lahjaa valmiiksi. Yksi jäi tekemättä, ei vaan pysty enään enempää kutomaan.
Eli joulupukin paja on siis startannut ja ensimmäiset lahjat ovat jo lähteneet saajilleen. Aikuisille annamme tänäkin vuonna lähinnä itsetehtyjä lahjoja; viiniä, hilloja ja sen sellaista. Lapsille olen ostanut joululahjoja, mutta lähinnä vaatetta ja muuta "tarpeellista".


Tältä näyttää, kun lähtee black fridaynä ostoksille töiden jälkeen!

Minun täytyy olla nyt varovainen noiden käsieni kanssa, koska minulta on urani tulehduskipulääkkeiden syöjänä ohi. Kävin alkuviikosta vatsanultrassa ja ei, en ole raskaana! Mutta ei sieltä onneksi mitään muutakaan ylimääräistä löytynyt. Ei kasvaimia, sappikiviä, eikä muutakaan häikkää. Maksassa on kysta, mutta se ei kuulemma vaikuta elämääni mitenkään, ei nyt, eikä koskaan.En osannut jotenkaan edes pelätä ultraan menoa. Mutta sieltä tullessani tajusin, että jotain olisi voinut oikeasti löytyä! Tunsin oloni tosi onnekkaaksi!

Aamupala autossa ultran jälkeen. Juhlin terveitä sisäelimiäni palalla kakkua!


Mutta asiahan on niin, että olen ollut kuukauden päivät kovalla happosalpaajakuurilla ja mahani oireilee vieläkin. Vatsan- ja ruokatorven limakalvot ovat tulehtuneet.
Vaikka vointi onkin ollut paljon parempi, huonoja päiviä on ollut silti. Varsinkin kun on tullut syötyä enemmän ja juotua kahvia liikaa. Ja se tarkoittaa ihan muutamaa kuppia päivässä!

Lasi mansikkaviiniä Sohvisten kera!


On tosi vaikeaa olla palaamatta vanhoihin ruokailutapoihin silloin, kun vatsassa ei ole vaivaa. Me syödään muutenkin paljon kasviksia ja ihan perusterveellisesti, mutta kyllä me herkutellaankin. Kahvia en nyt muutenkaan juo ihan kamalasti, mutta toi muutamakin kuppi taitaa olla liikaa tällä hetkellä.
Voi olla, että vatsa joudutaan tähystämään. Katsotaan nyt!


Kasvihampparilounas töissä!

Lumen kanssa on ollut tällä viikolla on ja off. Alkuviikosta mentiin Maurin kanssa kuralenkkejä. Sitten tuli lunta ja pakkasta. Kunnes taas oltiin kurassa! No, nyt taas sataa lunta.... Koittais nyt päättää ja toivottavasti päätyisi siihen lumeen!

Tiistaina!

Laku väijyy meitä aamulenkillä!

Keskiviikkona!

Lauantaina!

Sunnuntaiaamu!


Beibe on viritellyt jo valoköynnöksiä pihaan ja hyvältä näyttää! Paviljonki sai valot tänä talvena ja tykkään kovasti!
Ihan kiva viikko takana. Vielä pitäisi lähteä Lahteen erään pikkumiehen 3-vuotissynttäreille ja samalla viedä joululahjoja.

Lauantaina syysleimu vielä kukki ja oli nuppuja täynnä!

Pikku hiljaa tässä alkaa kilikellot soimaan ja ehkäpä joulumieli löytymään. Mutta kyllähän se tota lunta vaatiin!
Mukavaa tulevaa viikkoa teille kaikille ja mukavaa arkea!

8 kommenttia:

 1. Myöhäiset kukkijat ihastuttavat, leimu päätti vielä rykäistä 😀 Itsetehdyt lahjat ovat parhaita.
  Lääkäri määräsi minulle aikoinaan vahvaa puranaa myyräkuumeen aiheuttamaan tolkuttomaan päänsärkyyn. Se oli iso virhe, kuumeen rikkomat limakalvot menivät kaameaan kuntoon lääkkeistä ja kesti todella kauan, että sain ne kuntoutettua. Mutta sain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leimu päätti, että jonkun täytyy tuoda valkoista väriä luontoon!

   Joo, samaa mieltä! Itsetehtyjä lahjoja on kiva antaa ja saada!

   Burana vaan tuppaa olemaan ainut mikä auttaa kipuihin. Ja sitten kun niitä kipuja on koko ajan...

   Poista
 2. Mulla on ollut myös vatsa-ongelmia...tulehduskipu lääkkeestä luultavasti meni vatsa niin huonoon kuntoon,kun sitä kaksi kuuria söin kipeeseen, tulehtuneeseen ja kuluneeseen olkapäähän...välillä ei pystynyt juurikaan juomaan kahvia, korkeintaan kupillisen päivässä. Onneksi alkaa nyt olla jo paremmalla puolella vatsan kunto :)Paranemista sinullekin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen syönyt tulehduskipulääkkeitä koko elintarviketeollisuusurani ajan. Eli lähes 30 vuotta. Kertoo ehkä jotain työn rasittavuudesta keholle. Varsinkin viimeiset 6 vuotta teurastamolla ovat olleet tosi kovia. Jatkuvasti jotain tuki- ja liikuntaelinvaivaa!

   Poista
 3. Kyllä se on että kun nuo vatsan limakalvot ärtyy, niin hitaasti ne toipuu. Ja sittenkin ärtyvät herkästi uudelleen. Oon monet happosalpaajat syöny minäkin, onneksi en oo vielä tähystykseen tarvinnut mennä. Kokeilin jättää viljatuotteet välillä pois ja sekin kyllä silloin helpotti.
  Mukavia juhlia ja toipumista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on ollut vuosia näitä vatsavaivoja. Mutta nyt ne ärtyivät äärimmilleen. Saas nähdä rauhoittuvatko vai tarvitseeko letkua niellä!

   Poista
 4. Mullakin on ollu noita vatsajuttuja. Tähystyksessä ei onneksi muuta löytynyt kuin punoitusta mahalaukun seinämissä eli happojen aiheuttamia tuhoja. Sain vahvoja happosalpaajia minäkin ja käskyn syödä niitä kaksi kuukautta, eli jatka vaan sitkeästi niitä sinäkin... Siinä ajassa kyllä helpotti, mutta todellakin helpolla ne oireet aina vaan sitten palaa takaisin... Tulee niin syötyä taas kaikkea oireita aiheuttavaa heti, kun tilanne helpottaa, ihan niin kuin sinäkin sanoit. Oon joutunut jo useamman kerran ottamaan sitten uusia lyhyempiä kuureja sitä lääkettä, sellasia 1-2 viikkoa kestäviä. Sen olen oppinut, että never ever Buranaa mulle enää!! Se on varmasti osasyy ollu mun vaivoihin. En osaa edelleenkään sanoa tarkasti, mikä ruoka mulle kivut tekee, mutta ainakin ruisleivän pois jättäminen auttoi (ja harmitti, koska tykkään siitä niin kovasti!). Ens viikolla mulla on lääkäriaika, koitan ruinata lähetteen allergiatesteihin ja suoliston tähystykseen, koska mun vaivat jatkuu aina vaan, vaikka ne happokivut onkin helpottanu. Sitkeyttä siis sullekin kipujen selättämiseen, nuo vatsan ja suoliston ongelmat on hankalia ja usein myös tosi mystisiä, kun ei syytä meinaa löytää ollenkaan!

  Ihania joululahjoja teillä on siellä väkerretty!! Toivottavasti sitä luntakin nyt tulis ihan pysyvää mallia jo pian!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän tässä onkin, että tuntuu kaikesta ruuasta niitä vatsavaivoja tulevan! Ihan sama syökö terveellisesti vai jotain mässyä!
   Vettä pitäisi juoda paljon, sen olen huomannut. Heti jos on ollut juomatta vähän aikaa, limaa kertyy kurkkuun.
   Minä syön leipää tosi vähän, puuroa arkiaamuisin töissä. Muutenkin kasvispainotteista sekaruokaa. Mutta kyllä namia tulee välillä napsittua ja kahvileipää otettua.
   Mua ahdistaa tälläinen, että täytyy miettiä joka suupalaa. Sitä, että tuleeko siitä paha olo!

   Minusta on kiva antaa itsetehtyjä lahjoja. Olkoonkin ne sitten vaan jotain hilloja!

   Lunta ja valkoisuutta kaipaan niin paljon! Sekin jo toisi vähän valoa elämään!

   Poista