Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Marjainen jogurttiherkku!

Hei! Käsi pystyyn, kellä on pakkastimessa vielä marjoja vaikka kuinka paljon? Täällä ainaskin nousi molemmat kädet!Me aloimme syömään marjoja pakkasesta suurin piirtein saman tien, kun niitä sinne alettiin säilömään. Beibe loppukesästä kauhistelikin, että joko minä alan talvivarastoja "tuhlaamaan"? Mitä me sitten talvella syödään, jos marjoja aletaan heti käyttämään?
No, ei ole ollut pelkoa marjojen loppumisesta. Ei niitä mitenkään vallan kauheasti ole, mutta ihan riittävästi kuitenkin.
Me pakastimme 10 kiloa mansikkaa, mustikoita taisi olla noin 8 litraa, metsä- ja villivadelmia jokusen litran ja puolukkaa olikin edellis vuodesta vielä jäljellä. Ei siis mitenkään mittavia määriä marjaa, mutta meidän kahden hengen taloudessa tuo määrä riittää aikas hyvin.

Meillä marjoja käytetään lähinnä marjapiirakoihin, vispipuuroihin, kiisseleihin ja ihan sellaisenaan jätskin kanssa. Puuron kanssa me kermaperseet syömme hilloa, jos kiisseliä ei ole tarjolla.

Pari viikkoa sitten töissä muistelimme keittiöllä erästä välipalaherkkua, mitä oli usein tarjolla "ennen vanhaan". Se oli niinkin yksinkertainen herkku, että siihen tuli kermavaahtoa, fariinisokeria, jogurttia ja pakastemarjoja. Yksinkertaista ja hyvää!

Herkkuun käytettiin aina sitä jogurttia, mitä sattui olemaan tarjolla. Yleensä jotain maustettua, josta uhkasi mennä päiväykset vanhaksi. 

Minä tein tätä herkkua todella usein kotona silloin, kun tytär oli pieni. Hän piti siitä tosi paljon, varsinkin kun marjoina käytti mustikkaa, mansikkaa ja vadelmaa. Kyllä tämä meille aikuisillekkin maittoi!
 Tein herkun aina laiskuuttani isoon maljaan, mihin laitoin marjat alle ja kerma-jogurttiseoksen päälle. Siitä sitten lusikoitiin omiin kippoihin ja nautittiin. Todella namia!

Tänään teimme töissä piiiitkästä aikaa tätä unohduksiin jäänyttä jälkkäriherkkua. Marjoina meillä oli valmista seosta, mikä sisälsi puolukkaa, karpaloa, vadelmaa ja mustikkaa. Jogurttina oli ihan maustamaton turkkilainen jogurtti. Ja hyvää tuli!


Olin jotenkin niin innoissani tästä, että teinpä  herkkua vielä kotonakin. Kas, kas, kun minulla sattui olemaan yksi kermapurkkikin vanhenemassa jääkaapissa. Tosin, jogurttia jouduin ostamaan, koska meillä sitä niin vähän syödään muuten.
 Fariinisokeri tekee kerma-jogurttiseoksesta ihanan kinuskisen makuista, joten sitä kannatta käyttää jos mahdollista.

Tässäpä tämä ohje yksinkertaisuudessaan!

MARJAINEN JOGURTTIHERKKU  6 annosta


 • 2 dl kuohukermaa
 • 4 dl jogurttia
 • 6 dl pakastemarjoja sulatettuina
 • 0,5-1 dl fariinisokeria

Vaahdota kerma ja lisää jogurtti kerman joukkoon. Makeuta fariinisokerilla sen mukaan, millaista jogurttia käytät ja makusi mukaan.
Lusikoi sulaneet pakastemarjat annoskulhoihin tai isoon tarjoiluastiaan. Laita kerma-jogurttiseos marjojen päälle ja nauti.Tämä marjainen jogurttiherkkuhan on helppo muuntaa ihan vegeksi vaihtamalla jogurtti ja kerma kasvispohjaiseksi!

8 kommenttia:

 1. Kyllä täällä meillä pakastimen marja osastossa on jo ammottava lovi:) Tuo jugurttiherkku näyttää kyllä tosi hyvältä..Nam! Kiitos reseptistä♥

  VastaaPoista
 2. kadehdittavaa, meillä ei ole enää pakastimessa yhtään marjoja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta, sinullahan asiat hyvin! Pakastin on valmiina seuraavaan satokauteen. Mansikka-aikahan on ihan just! ='D

   Poista
 3. Varmaan hyvää! Meillä on marjoja, mutta ne on pakastimen pohjalla ja päällä kaikkea "oikeata ruokaa" :) Jos jaksais kaivaa esiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää on! =)

   Joo-o, toi on todellinen ongelma arkkupakastimen omistajalla; pohjalle hautautuu aina ne jutut, mitä tarvitsisi ja haluaisi käyttää!

   Poista
 4. Oi! Menee testiin tänä viikonloppuna. Tuohan on ihan toimiva jälkiruoka ja vielä vitamiinit samalla vaivalla. Iso peukku tälle.

  VastaaPoista