Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

maanantai 8. tammikuuta 2018

Runebergin torttukausi avattu! Taas laitetaan torttua paremmuusjärjestykseen!

Blogiani pidempään seuranneet saattavat muistaa vuosina 2015 ja 2016 tekemäni Runebergin torttutestit. Viime vuosi jäikin välistä. En muista miksi, mutta kyllä minä "tolppia" vuosi sittenkin söin.Tänään hain töistä päästyäni kaupasta Ruunet minulle ja Beibelle. Olisi pitänyt lukea omat torttutestieni tulokset, koska en ikinä muista sitä, mitkä tortut ovat hyviä ja mitkä eivät. Saati sitten mitä torttuja yleensäkkin ollaan syöty. Tälläisten sesonkiherkkujen huono puoli onkin juuri siinä, että niitä syö ehkä sen kerta vuoteen. Ei oikein muista oliko torttu hyvä vai ei!
Ja sitten kun ei muista lukea edes omia testituloksiaan, niin vaara suureen pettymykseen on aina olemassa. Kuten tänään sitten kävi! Surkeaakin surkeampi torttu ja pettymys oli kova. Ihan melkein alkoi itkettämään!
 
Mutta oma vika, kun en tarkistanut testeistäni. Olen molempina testivuosina kyseistä torttua syönyt ja ihan yhtä huonoksi sen olen todennut tuolloinkin kuin tänäänkin.

Ja tämä pettymystorttu on....

LAITILAN LEIPÄ 2x80gTämä Runebergin torttu ei maistu Runebergin tortulle! Instagramiin laitoinkin kommenttiin, että jos olisin syönyt tätä silmät kiinni, en olisi sitä Ruuneksi tunnistanut. Maku makea, mutta maistui mauttomalta maustekakulta. Eli ei oikein miltään!
Suutuntuma oli myös mitään sanomatonta mössöä. Tortussa ei ollut mitään minun Ruunelta kaipaamaani rouheisuutta.

Edellisissä arvosteluissani koskien kyseistä Ruunea, olimme todenneet tämän olevan kuivaa. Nyt tortun ainut positiivinen puoli oli kosteus. Olisiko joku torttuvastaava lukenut testituloksiani?


Ihmeteltiin Beiben kanssa myös ainesosaluetteloa. Ei mahtanut Fredrika käyttää J.L: n torttuihin moisia aineita kuin palmu- ja palmuydinöljyä, soijalesitiiniä ja glyserolia.


Laitilan Leivän Ruune sai meiltä pisteitä asteikolla 1-5, yhden pisteen. Koska asteikko alkaa ykkösestä eikä nollasta.
Ja nyt lupaan muistaa, etten enään ensi vuonna tällä tortulla mieltäni pahoita!

Edellisvuosien torttutesteihin pääset linkeistä. Nämä testitulokset pohjautuvat vain ja ainoastaan minun ja Beiben omaan makuun ja tottumukseen siitä, minkälaiselle Ruunen pitää mielestämme maistua. Makuja on monenlaisia ja jokainen tehkööt omat päätelmänsä maistamistaan tortuista.
Makutestini eivät ole kenenkään sponsoroimia.
Laitoin myös linkin Runebergin torttuohjeeseen, millä olen hyviä Ruuneja tehnyt!

Runebergin torttutesti 2015

Runebergin torttutesti 2016 n:o 1

Runebergin torttutesti 2016 n:o 2 ja 3

Runebergin torttutesti 2016 n:o 4, 5 ja 6

Runebergin torttutesti 2016 n:o 7 ja 8

Runebergin torttutesti 2016 n:o 9, 10 ja 11

Runebergin tortut itse tehden!

No niin, Ruunekausi on siis avattu! En tiedä kuinka montaa eri torttua tulen/tulemme maistamaan, mutta laittelen kyllä tänne omia arvosanojani syömistämme tortuista. Voi että, kun tänä vuonna leipomot olisivat satsanneet Ruuneihin ja ne olisivat herkullisempia kuin aiemmin.
Voi olla, että pitkien välimatkojen ja lähikauppojen pienten valikoimien vuoksi, joudun tyytymään sellaisiin torttuihin, joita olemme ennenkin maistaneet. Voihan olla, että ne ovat petranneet edellisistä vuosista. Aloitus ei kyllä hyvää torttua lupaa!

8 kommenttia:

 1. Kiitos ohjelinkistä, tuo ohje pitääkin ottaa ylös! Minusta parhaat Runebergintortut on sellaisia ettei ne jää kitalakeen kiinni:) ..eikä ne murene siihen lautaselle pieneksi kasaksi kun otat ensimmäisen lusikallisen reunasta:) On nuo sellaisina "oikeina" sitten herkkua! Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan aikas samoilla linjoilla näköjään siitä, millainen ruunen pitää olla! =D

   Poista
 2. Huh, en muista oonko maistanut kerran jotain osto ruunebergintorttua, ehkä se ei ollut hyvä, kun ei tee yhtään mieli :) Onnea testauksiin taas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aikas moni on samaa mieltä kanssasi ostoruuneista ja yleensäkin koko tortuista!

   Poista
 3. Uuuuh! Minä kun suorastaan inhoan näitä kausileivonnaisia.... Runebergit ja laskiaiset menee hienosti ilman pullaa.
  Joten hyviä vinkkejä, mutta nyt menee ohi. =D
  Leivon kyllä sitten vapuksi (ja muulloinkin) munkkeja. Korvaako se? =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa! Kyllä sen vielä ymmärrän, ettei ruuneista tykkää. Mutta että laskiaispullat? Kaikkihan niistä pitää! ='D

   Munkit ovat ihania! Siis itse tehtyinä!

   Poista
 4. Ostin vahingossa Laitilan Leivän gluteenittoman version ruuneista ja se vasta mössöä olikin. Sokerikuorrutekin oli jotenkin sulanut pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Se on kyllä hirveä pettymys, kun luulee saavansa herkkua ja se onkin ihan shaipaa! =(

   Poista