Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Viikkonäkymiä 4/52 ja Pihabongaus!

Niinhän siinä kävi, ettei minun ja muidenkaan toiveet käyneet toteen ja viikolla satoi vettä oikein kaatamalla tehden kulkuväylät pirun liukkaiksi. Samalla hanget menivät tosi koviksi ja taisi käydä niin, että jänistyskelit menivät sen siliän tien. Koiralla ei ole tuonne koville hangille enään mitään asiaa. Jollei ihmeitä tapahdu!
Onneksi sentään kaikki lumet eivät menneet ja viikonloppuna ripsaisi räntää sen verran, että sitä jäi puihin hieman valostuttamaan maisemia.

VIIKKO 4

Sunnuntai 28.01.2018 klo 12.00, pilvistä pakkasta -1 astetta, tyyntä


Aikaslailla samanlaiseltahan tuo näkymä näyttää kuin edellisviikollakin. Parin viikon päästä olisi talviloma. Hiljaa mielessäni toivon, että silloin olisi lunta ja pakkaset olisivat hillityt. Mutta saas nähdä!Sunnuntaina vietettiin Beiben kanssa tunnin verran ikkunan ääressä kytäten lintulaudalla vierailijoita. Osallistuimme Birdlife Suomen järjestämään Pihabongaus -tapahtumaan. 

Urpiainen

Sinitiainen

Suora lainaus Birdlifen sivustolta:
BirdLifen Pihabongaus on Suomen suurin lintutapahtuma. Kaikille luonnosta kiinnostuneille tarkoitetussa tapahtumassa tarkkaillaan tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla. Pihabongaus järjestetään tammikuun viimeisenä viikonloppuna
Pihabongauksen tavoitteena on innostaa tarkkailemaan talvisia lintulaudan ja kotipihan lintuja sekä kiinnostumaan lähiluonnosta. Osallistuakseen Pihabongaukseen ei tarvitse olla lintuharrastaja, eikä Pihabongaus ole kilpailu, joten havaittujen lintujen määrä ei ole olennaista. Tärkeintä on osallistuminen ja havaintojen ilmoittaminen, vaikka havaintona olisi yksi lintu. Pihabongauksen tuloksista saadaan arvokasta tietoa maamme talvisen linnuston muutoksista.
Pihabongaus on järjestetty vuodesta 2006. Viime vuonna pihabongattiin jo 12. kerran, ja tapahtumaan osallistui yli 20 000 ihmistä noin 15 000 paikassa ympäri maan. Osallistujien kesken arvotaan lintuaiheisia palkintoja.

Talitiainen ja pikkuvarpunen taka-alalla.

Olemme osallistuneet Pihabongaukseen muistaakseni vasta 3 kertaa. Aina on ollut jotain, ettemme ole olleet kotosalla siihen aikaan kun pikkulinnut ruokailevat.

Pikkuvarpusia omenapuussa.

Tälle sunnutaille olin varta vasten varautunut kyttäämiseen, eikä muita touhuja ollut puolen päivän jälkeen suunniteltu.

Kuusitiainen talikakussa.

Tunnistusta helpottava valkoinen läikkä takaraivolla.

On muuten kohtuu vikkeläliikkeinen kuvattava!


Istahdin ikkunan eteen kameran kanssa klo 12.30 ja tunnin eteenpäin siinä kökötin. Beibe ei ihan koko aikaa ollut, mutta muutaman kuvan hänkin otti. Ja istui hörppimässä pullakaffeet kanssani!

Sinitiainen

Sinitiainen ja kuusitiainen

Mitään ihmeellisiä harvinaisuuksia ei tänään lintulaudalla näkynyt. Eikä montaa vakivierailijaakaan, esim. harakkaa, käpytikkaa, harmaapäätikkaa ja hömötiaista. Niin tyypillistä!

Viherpeippo ja pikkuvarpunen

Pikkuvarpusia alkaa olemaan meidän nurkissa niin paljon, että millähän sitä taas ensi kesänä saa nukuttua kun ne talon nurkissa sirkuttaa.

Punatulkku

Punatulkku ja keltasirkku

Ihanaahan se on, että Leppämäessä ja sen lähimetsissä pesii runsaasti pikkulintuja. Me kyllä tykätään niistä tosi paljon kaikista. Vähän niistä pikkuvarpusistakin...

Keltasirkku

Oikein mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! Ja olethan muistanut osallistua Jauheliha -kirjan arvontaan?!?

4 kommenttia:

 1. Tosi söpöjä lintusia ja hyviä kuvia! ❤ Meillä ei pikkulintuja juurikaan näy. Harmi! Me ei niitä ruokita, liekkö syy siinä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, varsinkin sinitiainen on tosi söpö! <3

   Meilläkin on pikkulintuja alkanut näkymään talvella pihassa sen jälkeen kun aloitettiin aikanaan talviruokinta. Kesäisin niitä on ollut aina, kiitos noiden kotieläinten. Ne houkuttavat kaiken maailman paarmoja sun muita öttiäisiä ja niistähän pikkunokat tykkäävät!

   Poista
 2. Niin suloisia lintukuvia♥ Minun äiti on innokas lintujen ruokkija ja siellä pääsee oikein kunnolla ihastelemaan sitä lintujen intoa käydä lintulaudalla ruokailemassa. Näkee myös sellaisia lajeja joita ei ainakaan täällä meillä näy..kuten ihan vaikka punatulkkuja, niitä ei enää niin paljon ole kuin joskus ennen! Joskus joudutaan ottamaan lintukirja apuun kun tulee erikoisemman näköisiä vieraita:) Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkulinnut ovat tosi söpöjä!

   Punatulkku on meilläkin harvinainen vieras. Ei edes viikottain käy. Tuosta meidän läheltä kaadettiin noita vanhoja kuusikoita ja sen jälkeen alkoi tulkkuja vierailemaan aina silloin tällöin lintulaudalla.

   Mukavaa viikkoa sinullekkin!

   Poista