Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

torstai 3. heinäkuuta 2014

Okra messuilla

Perinneoluen valmistusta
 Tykätään välillä käydä messuilla. Keväällä oltiin Piha- ja puutarha messuilla Tampereella. Erä messut tsekattiin Riihimäellä viime kuussa. Keskiviikkona aukesivat Okra maaseutunäyttelyt
Oripäässä. Ne olivatkin meille uusi tuttavuus. Farmareilla ollaan käyty useampana vuonna, jos ne ovat olleet inhimillisen ajomatkan päässä. Maaseutumessuilla meitä kiinnostavat lähinnä eläimet, vanhat perinteet ja -koneet. Kädentaidot ja ruoka. Metsästys ja riistatalous. Eli vähän kaikki!Viljan kylvöä hevospelillä
Sää oli mitä karmein! Lämpöä alta 10 astetta, törkeen kova tuuli ja vettä oli ilmassa koko ajan sellaisena tuhuna. Toppatakki ei olisi ollut liioittelua, mutta kun kerrankin kotoa lähetään ihmisten ilmoille niin oli vähän parempaa päällä. Jäässä siis oltiin. Mutta minullapa oli onneksi jäänyt JUHANNUKSESTA karvahansikkaat kassiin, niin ainakin sormet pysyi lämpöisenä. Sadetakit päällä, huput päässä paineltiin meneen pitkin messualuetta. Ongelmana minulla oli että huppu tuli kokoajan silmille ja aikani meni siihen, että yritin nähdä missä beibe menee!


Mikäs tappi se siinä on?!?

Perinneoluen valmistus oli mielenkiintoista. Sahdin valmistus on ollut mielessä pitkään, muttei olla vaan saatu aikaiseksi. Sitä messuilla maisteltiin ja taas kerran päätettiin sitä tehdä, mutta saas nähdä.
Lehmillehän täytyi käydä jutustelemassa. Kyl oli kauniita rouvia! Ja isoja! Sitä aina unohtaa kuinka isoja ne ovatkaan kun Hehku on niin pieni. Vähän olin pettynyt kun lehmärotuja oli esillä niin vähän. Ja muutenkin eläimiä olisi saanut olla enemmän. Hevosia nyt oli jonkin verran, pari alpakkaa ja lammasta. Mutta minun lapsenmieleni olisi kaivannut enemmän!                                                          
Kelistä huolimatta, porukkaa oli kuin "pipoo" ja ruokapaikat tietysti tupaten täynnä. "Fiksuina" ihmisinä olimme käyneet syömässä heti kun paikan päälle saavuttiin. Mutta kun kahvittelemaan oltiin menossa, ei mihinkään mahtunut. "Teikö veit" juotiin vilusta väristen ravintelin ovensuussa. Mutta kyllä messuilla kivaa on ja paljon nähtävää!                                                                                            

                                                        
Tää viilisika oli mainio persoona!
                                                        
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti