Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

torstai 23. helmikuuta 2017

Arkikuvia 8/52

VIIKKO 8

"Siististi käyttöä odottamassa!"

"Sujauta suoraan jalkaan!"

Meidän arki on yhtä pukemista ja riisumista! Vaihdamme vaatteita tilanteen mukaan useita kertoja päivässä. Aamulla laitamme yllemme ns. kotivaatteet, koska tallille ja shaipalle haisevilla vaatteilla ei voi lähteä töihin. Kengistä puhumattakaan!
Elukkahommien jälkeen, vaihdetaan päälle ne vaatteet, joilla mennään työmaalle. Me molemmat olemme työssä elintarviketeollisuuden parissa ja vaihdamme siviilit tietysti ennen töiden aloittamista asianmukaiseen ja hygieniavaatimukset täyttävään työasuun ja kenkiin.
 Töissä saatamme vaihtaa vaatetusta työtehtävän mukaan useasti päivässä. Esim. minä saatan olla ensin pakkaustehtävissä, missä perusvaatetuksen päälle tarvitaan suojaessua ja sun muuta kumihanskaa käsiin. No, sitten saatan mennä kylmän puolelle vastaanottamaan tavaraa ja sinne tarvitaankin lämmintä takkia ja hanskaa perusvaatetuksen lisäksi. Ruokalaviikon osuessa, vaihdan vielä lopuksi päivää keittiökuteet niskaan. Beibe pärjää yleensä yksillä vaatteilla työpäivänsä, ellei sotke niitä ja joudu sen vuoksi vaihtamaan.
Beibe on työssä lämpimässä, mutta minä kylmässä, +2-+8. Joten minä joudun pukemaan lämpökerraston aina työvaatetuksen alle. Ei meinaan ole kivaa kesähelteillä vetää pukuhuoneella kalsareita nihkeään ihoon!
No, työpäivän jälkeen tietysti vaihdetaan omat vaatteet kotimatkaa varten, kunnes kotona vaihdetaan taas ne vähän huonommat kotivaatteet.
Ja auta armias, jos tarvitsee vielä johonkin lähteä, kauppaan tai kylään. Sitten taas vaihdetaan vaatetta työmatkavaatteista astetta parempaan.  Tässä vaiheessa Mauri yleensä hermostuu, koska se tietää ettei pääse välttämättä mukaan, kun emäntä ja isäntä vetää farmarihousua jalkaan! Ja sitten vielä  vaihdetaan kotivaatteisiin, jos kyläreissun jälkeen tarvitsee  elukoille iltaruokaa viedä. Huh huh!
Ei siis mikään ihme, että meillä on vaatekasoja ja myttyjä vähän siellä sun täällä. Ja varsinkin minun jäljiltäni on puolipidettyjä vaatteita.
Beibe laittaa arkihousunsa ja paitansa eteisen naulakkoon, mutta emäntä jättää lattialle kasalle. Silleen palomies tyyliin! Voi sitten vain astua housuihin ja vetää villasukat, jotka ovat valmiina punttien päällä, siitä mukavasti suoraan jalkaan!
Että tälläistä vaaterumbaa täällä arkena! Viikonloppuina jää ainakin ne työvaatteet pois!

4 kommenttia:

 1. Hauska postaus. En ole koskaan ajatellutkaan, miten monta kertaa päivässä tulee vaihdetuksi vaatteita. Kyllä päivään mahtuu useita vaihtokertoja - pakostakin. - Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Kiitos!
  Välillä jatkuva vaatteidenvaihto kyllä ärsyttääkin!

  VastaaPoista
 3. Tää oli hyvä...heh, tuntuu, että se on kokoajan yhtä vaatteiden vaihtoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo-o, varmaan sullakin samaa touhua kaiket päivät! =D

   Poista