Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

tiistai 21. helmikuuta 2017

"Lehmä ladolla"Meillä on paljon eläinaiheisia kuvia seinillä. Ihan oikeita tauluja ja sitten sellaisia "pilipali! -sisustustauluja ja peltikylttejä. Suurin osa niistä esittää lehmää, mutta on joukkoon päässyt pari kissaa, muutama hevonen ja mäyräkoirakin vilahtelee seinillä. Parissa koulutaulussa "seikkailee" lohi ja rusakot.
 Lehmä-aiheisia tauluja on vaikea löytää. Ja enkä todellakaan ole valmis niistä maltaita maksamaan.

Reilu vuosi on aikaa, kun sain työkaveriltani lehmätaulun. Sitä voit käydä ihailemassa täällä . Mutta sen jälkeen ei Leppämäen pirtin seinille ole tauluja löytynyt!
Kunnes pari viikkoa sitten talvilomallamme, kävimme oikein Orivedellä lounaalla. Lounaspaikan seinillä oli parinkin eri taiteilijan myyntinäyttelyt. Ja siellä se oli ihan meitä varten; pieni ja humoristinen lehmätaulu!Hauskan ja mielenkiintoisen taulusta tekee myös se, että sen maalannut taiteilija asuu tuossa naapuripitäjässä. Että on oikeaa lähitaidetta!
Taulun on maalannut Jukka Tilsa   ja sen nimi on "Lehmä ladolla". Joku ehkä hänet tunnistaa Maaseudun Tulevaisuudessa julkaistavasta maatila-aiheisesta sarjakuvasta. Jossa muuten taulun lehmä seikkailee. Tai ainakin sen kaksoisolento.Olen niin hirmu iloinen tästä pikku taulusta, että! Se sai paikkansa meidän sisäeteisestä, yläkertaan vievien rappusten alapään seinältä. Siitä sen varmasti huomaa monta kertaa päivässä!


8 kommenttia:

 1. Todella kiva taulu. Ja hyvän paikan löysitte taululle.

  VastaaPoista
 2. Tykkään tuollaisista naivistisista tauluista. Huumoria saa olla seinilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetken mietin, että onko se liian naivistinen. Mutta ei ole, hyvin sopii meille!

   Poista
 3. Tykkään lehmistä, tulen aina hyvälle tuulelle kun bannerikuvasi, lehmä koivikossa, rävähtää ruudulle. Onneksi meidän kylällä on pari lehmätilaa, voi joskus nähdä elävän ammun. Taulusi on veikeä ja hyvin lemämäinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pitkään miettinyt, että pitäisikö tuo bannerikuva vaihtaa. Mutta kun itsekin pidän siitä kovasti! =D

   Meidän kylällä ei ole kuin pari lihakarjatilaa jäljellä. Onneksi kesällä näidenkin lehmät ovat tienvierilaitumilla, että niitäpääsee ihailemaan!

   Poista