maanantai 21. elokuuta 2017

Elämäni kalleimmat chilipaprikat ja ihana kasarikonsertti!



Viikonloppuun mahtui kaikkea kivaa; leffassa käyntiä, ulkona syöntiä ja ihan kotihommia. Sunnuntaina oli kuitenkin varsinainen huipennus, kun lähdettiin Tampereelle Chilifesteille ja konserttiin Tampere-taloon.



Olemme useina vuosina pyörähtäneet Chilifesteillä. Lähinnä olemme syöneet siellä jotain hyvää ja kuumottavaa, mutta tapahtuma on myös oiva paikka tehdä hankintoja. Yleensä matkaan tarttuu kasveja, irtochilejä ja joitain maustekastikkeita.



Tällä kertaa söimme Bbq-pekoniburgerit Poppamiehen pisteellä. Otimme vässyköinä kaikista miedoimmat maustekastikkeet. Emme halunneet saada mitään "kohtausta", koska oli konserttiin meno vielä edessä. Mutta burgeri oli maittia ihan mietonakin!



Muutenkaan ei osteltu hirveästi, uudet chilikasvihankinnatkin jäivät tältä kerralta. Mutta siipikastiketta ja valkosipulimajoneesia ostettiin Poppamiehen pisteeltä. Harmittavasti valkosipuliset  vegemajot olivat jo sunnuntaina loppuneet. Olisin halunnut niitä kokeilla.



Ajatuksenani oli ostaa joitakin tosi mietoja, isokokoisia irtochilejä. Aikomukseni olisi tehdä niistä täytettyjä chilejä.
Huomasinkin isoja, suippopaprikan näköisiä ja kokoisia chilejä erään puutarhan pisteellä. Sanoin haluavani neljä sellaista ja silmää räpäyttämättä maksoin niistä 18 euroa. Todellakin, chilit myytiin kilohinnalla ja niiden neljän hinnaksi tuli 18 euroa!


"Härän sarvia!"

Oli paprika kuinka hyvää tahansa, mielestäni 4,5 euroa/kappale on ihan törkeä hinta. Oli kuinka kotimaista tahansa. Mutta eihän se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa. Eli minä!
Nyt sitten pitäisi keksiä jokin taivaallista makuelämystä hipova täyte näille "kultachileille".

No, tulihan ostettua! ='D


"Törsäsimme" vielä spiraalijuureksiin, jotka olivat keitetty öljyssä ja suolattuja. Olivat tosi hyviä ja kyllähän niissäkin oli katteet kohdillaan. Pieni grillitaskullinen bataatti-, punajuuri- ja perunalastuja maksoi 7 euroa. Paperitaskussa oli varmaat vajaa sata grammaa juureksia. Ihan vaan vertailuksi, syömämme hampurilaiset maksoivat 10 euroa. No, festeillä on festarihinnat!


Sipsit ovat parhaita seurassa syötynä!


Mutta sitten siihen konserttiin! Vuosi takaperin postasin Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan Ysäri -konsertista . Tänä syksynä soittokunta palasi Kasari -kiertueen merkeissä . Me oltiin odotettu tätä konserttia tosi paljon ja innolla.



Ja olihan se viihdyttävä! Kyllä nuoret osasivat soittaa, laulaa ja vetää hyvän shown. Mutta myöntää täytyy, että meidän molenpien mielestä Ysäri -konsertti oli ehdottomasti parempi.
Biisivalinnat olivat ehkä liikaa sellaista "radionova" -kattausta. Rohkeampia valintoja olisi voinut niissä tehdä, eikä mennä liian tuttujen biisien peesissä.


Meikä yritti saada aikaan kasarimeikkiä! ='D

Ylen aamu-tv:n haastattelussa, soittokunnan kapteeni valittelikin kappaleiden valitsemisen vaikeutta. Koska 80 -luvulla on tehty niin paljon tosi hyvää musaa.

Bändi antoi aulassa esimakua siitä mitä on tulossa!


Kun huomasin, että Kasari remixissä oli A-halta jotain, toivoin sen olevan  "Take on me":n sijasta "Sun always shines on tv", koska se olisi ollut upeaa kuulla jousilla soitettavan livenä. Mutta tuttuakin tutumpi "Take on me" sieltä tuli.


Talon punaviini on tosi hyvää!

Upeita versioita kasariklassikoista kuitenkin konsertissa esitettiin, kuten Toton "Africa", joka oli kyllä ihan sairaan kova! Samoin Tina Turnerin "The best" ja Iron Maidenin "Number of the beast". Viimeksi mainitun tuli esittämään yllätyssolisti, mutta en paljasta vielä kuka, koska kiertue on kesken.
George Michaelin "Careless whisper" sai kyllä meikäläiseltä tirin linssiin. Kuten myös upea versio Laura Braniganin "Self control":sta .


Väliajalla pelkkä kahvi, koska mansikkakakku loppui kesken! MUR!

 Beiben kanssa mietiskeltiinkin, että olihan tämä hieno konsertti, missä pääsi kuulemaan upeita tulkintoja jo edesmenneiden artistien tuotannosta.
Konsertti sisälsi pari ylläribiisiä, joita ei mainittu käsiohjelmassa!



Vaikka tämä konsertti ei saanut yleisöäkään ihan sellaiseen hurmioon, kuin edellisvuoden Ysäri -konsertti, olihan tämäkin nyt mahtava show! Varusmiehet olivat toteuttaneet shown alusta loppuun itse. Valot, äänentoistot sun muut. Se, kuinka suuren työn he olivat nähneet tämän kiertueen eteen, on kyllä kunnioitettavaa! Jäämme kyllä innolla odottamaan, mitä ensi vuonna Puolustusvoimien varusmiessoittokunnalla on tarjottavanaan!

"Kyllä me niin viihdyttiin!"



 Linkistä pääset katsomaan kiertueen mainosvideon:

Varusmiessoittokunnan Kasarikiertue 2017

4 kommenttia:

  1. Chilit on kyllä hyviä...tosin saavat sitten mahankin välillä sekaisin. Take on me <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän kengittäjä sanoi aikanaa, että chilin pitää sattua syödessä, että ulos tullessa. Vaikka chileistä pidänkin, en ihan allekirjoita tuota! =O

      Poista
  2. Wau!! Kuulostaa huikean hienolta keikalta!!
    Ja tyyriitä chilejä.... toivottavasti loihdit niistä jotain uskomatonta, mitä jäädään muut kaipaamaan kun ei saada moisia jötiköitä. =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keikka oli kyllä huikea!

      Ajattelin lähestyä chilejä ihan jauhelihatäytteellä, johon laitan ainakin Aura-juustoa. Saas nähdä mitä muuta keksin niihin tunkea! =)

      Poista