Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

perjantai 14. syyskuuta 2018

Kuhmalahti pulling kansoitti meidän kylän kolmannen kerran!Kuhmalahti Pulling toi jylinää ja traktoreiden vetokisoista kiinnostunutta kansaa Kuhmalahden kirkonkylälle eli Iso-Pennon kylään viime viikonloppuna.


Tapahtuman järjestivät kolmatta kertaan Kuhmalahden VPK ja Kuhmalahden Yrittäjät, lukuisine yhteistyökumppaneineen. Suuri kunnioitus heidän huikealle työpanokselle!

Mauri esittelee!

Tapahtuma alkoi jo perjantaina Pullinkitorilla. Me köpöttelimme Maurin kanssa katsastamaan meininkiä ja tapaamaan mahdollisia tuttuja.
Pullinkitorilla oli joitakin tuotemyyjiä ja Beibe ostikin ei enempää, eikä vähempää kuin porakoneen.

Lauantaina lähdimme jo hyvissä ajoin kävelemään tapahtumapaikalle, jonne meiltä ei ole kuin kilometrin verran. Ja taas tänäkin vuonna jäi hyppäämättä näiden ihanien veteraanilinja-autojen kyytiin. Ne kuskasivat porukkaa ilmaiselta pysäköintialueelta vähän matkan takaa.Tosiaankin, pysäköinti tapahtumassa on ilmainen läheiselle pellolle järjestetyllä alueella. Ja tuo nostalginen matka noilla vanhoilla linja-autoilla ei maksa mitään. Silti ihmiset yrittävät tunkea autojaan pitkin hautausmaata, vanhainkodin pihaa, tienvarsia ja tukkien kaupan pihan. Ei ymmärrä tälläistä. Mutta tänä vuonna oli epätoivottu pysäkointi estetty valvonnalla "keskusta-alueella".


Olen postannut aikaisemmista Kuhmalahti Pulling -tapahtumista ja ne jutut voit käydä lukemassa täältä ja täältä .


Me olimme paikalla jo hyvissä ajoin ja ehdimme tutustumaan alueen tarjontaan ja nauttimaan musiikkiesityksestä ennen varsinaisten vetojen alkua.Kahvia hörpittiin Pohjan koulun vanhempainyhdistyksen pisteellä ja hieman myöhemmin jonotettiin markkinamakkarat Kuhmalahden VPK:n naisten grillistä. Heillä oli kuulemma 2000 makkaraa varattuna ja melkein kaikki meni.
Lisäksi heillä oli soppatykillinen lihakeittoa ja sitä jäi sellainen irtokarkkirasiallinen. Tiukille meni!


Kuhmalahti pullingille oli teetetty oma logokin ja myynnissä oli erivärisiä t-paitoja ja lippalakkeja.
Logon suunnittelusta vastasi Eräjärveläinen sarjakuvataiteilija Jukka Tilsa. Logoon oli "piilotettu" humoristisesti vanhassa Kuhmalahden vaakunassa olevat liekit tulemaan traktorin piipusta.


Vetokisat alkoivat perinteisesti pikkutraktoreista. Avausvedon suorittivat Valmet martat pienellä, punaisella valmetillaan.
Muitakin vanhoja traktoreita oli vetokisassa mukana. Ei tainnut kuitenkaan ihan vakiokoneita olla!

Veto!
Tie tasoiteltiin joka vedon jälkeen.

Pullinkiin oli saatu kaksi kisakonettakin tekemään pari näytösvetoa. Kyllähän tämä on juurikin sitä, mitä kisakansa haluaa ja tulee katsomaan.

Juttelin ennen kisoja erään ihmisen kanssa, jonka perhe harrastaa tracktorpullinkia oikein tosissaan. Hän kertoi, että tälläinen soratiellä ei ole oikein hyväksi kisatraktoreiden renkaille ja vaarana on aina, että ne repeytyvät.Tuo Tatjaana kun jyläytti moottorinsa käyntiin, ihan rintakehässä värisi. Ennen sen vetoa, käskettiin ihmisiä suojaamaan kuulonsa ja poistumaan vetoalueen päästä. Tuo vehje, mitä traktorit hinasivat perässään, ei paljon Tatjaanan perässä painanut.


Tuon painovaunun toiminnan esittely oli tosi mielenkiintoinen ohjelmaosio!
Ojat oli täytetty tukeilla mahdollisten tieltähojaantumisien varalta!


Alueella oli paljon muutakin nähtävää kuin traktorit. Porukka oli tuonut näytille autojaan, mopojaan ja olipa pistetty pystyyn tuunauskilpailukin. Paikalla oli myös kaikenlaisia sotilasajoneuvoja ja palokalustoa.
Paikalliset yritykset ja yhteistyökumppanit olivat myös tuoneet kalustoaan näytille.


Vävy ja Beibe kävivät testaamassa isoa traktoria!
Tämä telavaunu kiinnosti kansaa kovasti!


Väliajalla oli ohjelmistossa Ilveksen tanssityttöjen esitys ja puutarhakoneiden vetokisa, jossa tanssitytöt toimivat painoina.


Jotenkin meikäläisen korvaan sorahti tätä leikkimielisen kisan juontaneen herran viittaukset tyttöjen ulkoiseen olemukseen ja muut seksistiset viittaukset tyttöjen likistelystä painovaunussa. Tuli mieleen, että tässä "meetoo" muuttui sanonnaksi "mullekanssa"!Joo-o, tiedän, että nyt ollaan miehisen moottoriurheilun parissa. Mutta kyse oli lapsista kilpailemassa ja kisakatsojissa oli lapsia todella paljon. Ja eivätkä nuo tanssitytötkään ihan kauhean vanhoilta näyttäneet.

Ehkä olisi aika Kuhmalahti Pullingin antaa esimerkkiä omalta saraltaan ja lopettaa tälläinen välihuomautusten heittely. Se on ihan tarpeetonta ja lähinnä vaivaannuttavaa kuunneltavaa! Tapahtumaa markkinoidaan kuitenkin koko perheen tapahtumana.


Tyttären perhe oli saapunut alueelle hieman myöhemmin, koska he olivat käyneet hankkimassa kuulonsuojaimet Kuukunalle. Alueelta olisi saanut myös sellaiset hankkia, mutta emme sitä tienneet.

Mä en kestä tuota suloisuutta! <3

Kyllä mummun ja papan sydän meinasi ihan sulaa, kun tuon luuripäisen kullannupun näimme! Nauroimme, kun Kuukuna oli ihan hämillään hiljaisesta maailmasta. Mutta poika ei yrittänyt yhtään repiä suojaimia poiskaan!


Iiiiso plussa järjestäjille siitä, että tänä vuonna lapset pääsivät leikkimään pullinkialueen vieressä olevan päiväkodin pihalle. Tälle oli tilausta väkimäärän paljoudesta päätellen. Keinuihinkin oli välillä ihan jonoa!Toiset lapset kiinnostivat kovasti!
Sitäpaitsi, päikyn pihasta näki hyvin vetoalueelle ja me Kuukunan kanssa kovasti kannustettiin kisailijoita."Jee!"

"Nyt loppu se kuvaaminen. Tänne se kamera!"

Kaiken kaikkiaan Kuhmalahti Pulling oli taas todella hyvin järjestetty tapahtuma! Nyt kolme tapahtumaa läpikäyneenä, ajatuksiimme kuitenkin tuli, että mahdollisina seuraavine kertoina tarvittaisiin jotain uudistusta, ainakin väliaikaohjelmiin. Nyt tapahtuma toisti itseään viime vuodesta.
Tietysti tapahtuma painottunut traktoreiden vetokilpailuun. Mutta jos et ole fanaattinen moottoriurheilufani, mikä saa sinut tulemaan tänne uudestaan ja uudestaan? Muu kuin rakkaus omaan kotipitäjään. Varsinkin, jos aluemaksu nousee entisestään joka vuosi?

Valion pisteellä olevat vasikat olivat piristävä lisä alueella!


Samoin Tredun pisteellä olevat metsäkonesimulaattorit.
Tätä putkea sai yrittää nostaa, jos oli voimainsa tunnossa!


Meikäläisethän tarkastelee krittisinä paikkakuntalaisina tapahtumaa ja meidän mielipiteemme ei ehkä ole niin tärkeä. Suurin osa pullinkiväestähän tulee ihan muualta. Tänäkin vuonna tapahtumassa oli noin parituhatta henkeä.

Mutta esimerkiksi tänä vuonna emme jaksaneet katsella paikallisten traktoreiden vetoja. Jotenkin kun niitä näkee päivittäin pelloilla kyntämässä ja niitä tulee vastaan jatkuvasti tiellä, ei meitä jaksanut kiinnostaa. Eihän niistä kuulu edes mitään muuta ääntä, kuin vähän viheltävät! ='D

Toisaalta, olihan järjestetty tämä Pullinkitori perjantaille. Se ehkä on enemmän suunnattu paikkakuntalaisille ja porukkaa olikin turisemassa tosi paljon. Mutta tuleeko tämä porukka enään seuraavana päivänä maksavana asiakkaana takaisin?

Näistä mietteistä huolimatta, Kuhmalahti Pulling on hienosti järjestetty tapahtuma, siitä tosiasiasta ei pääse mihinkään!


4 kommenttia:

 1. Kiva tapahtuma! :) Mukavaa että järjestetään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On aikas mittavan kokoinen tapahtuma tälläiselle pikkukylälle! =D

   Poista
 2. Selkeästi tapahtumalle on tilausta kun kävijöitäkin riitti. Nostan hattua pienen kylän panokselle!! Ihana "miniluuripää" <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se huikeaa, että noin paljon ihmisiä on kiinnostuneita tulemaan tänne "ei mihinkään" jonkin tapahtuman takia!

   Kyllä Kuukuna oli niin suloinen noiden luuriensa kanssa! <3

   Poista