maanantai 17. syyskuuta 2018

Syksyn leffailut aloitettu vahvasti ja "haimainen" palkinto!

Mässyä leffaeväänä!


Ollaan käyty Beiben kanssa elo-syyskuun aikana ahkeraan elokuvissa. Me tykättäisiin käydä leffassa vaikka joka viikko, mutta se nyt vaan ei ole mahdollista.
Yritetään kuitenkin leffailla aina kun vaan aika suo ja onneksi tuossa meidän kaupungin kulttuuritalolla eli Kangasala talolla , toimii K-Kino , joka tuo ensi-iltaelokuvia tänne syrjemmällekkin.
Eihän tuo kaupungin keskusta ihan tässä meidän nurkilla ole, vaan matkaa sinnekkin tulee yli 30 kilometriä. Mutta on siihen nyt parisenkymmentä kilometriä vähemmän kuin Tampereelle.

Olemmekin nyt alkusyksyn aikana käyneet kaksi elokuvaa Kangasala talolla katsomassa. Uuden Mielensäpahoittajan näimme ennakkoensi-illassa. Pidimme siitä kovasti!

Joku viikko sitten kävimme katsomassa samaisessa paikassa Spike Leen ohjaaman BlacKkKlansman . Itse en ole oikein välittänyt kyseisen ohjaajan aiemmista tuotoksista ja hänen ohjaustyylistään. Samalla minua mietitytti se, että haluanko katsella elokuvaa, jos siinä on paljon ihmisten pahoinpitelyä ja muuta raakaa väkivaltaa. Vaikka paljon katselenkin toiminta- ja kauhuelokuvia, tämä elokuva on kuitenkin tosipohjainen ja tapahtumat ovat oikeasti tapahtuneet.
Pelkoni ja epäilyni olivat onneksi turhat. Joo-o, ohjaajan tyyli oli tunnistettava, mutta ei onneksi häiritsevä. Samoin kaikki raaimmat väkivaltakohtaukset tuotiin esiin mielikuvina ja tarinoina.




Elokuva jätti jälkeensä paljon ajatuksia ja pohdimmekin leffan jälkeen sitä, kuinka henkisesti raskasta on ollut vihata noin paljon. Maailman muuttuessa hyväksyvämmäksi, vihaansa on pitänyt peitellä ja salassa haaveilla tummaihoisten ja juutalaisten tappamisesta. Hurjia aikoja olleet nuo! Mutta elokuvan lopussa oli muistutus siitä, että tuollaista tapahtuu yhä.
Tämä elokuva oli kyllä ihan pakko nähdä myös sen takia, että Jasper Pääkkönen on siinä merkittävässä roolissa. Hän kyllä osasi roolihahmonsa ottaa!

Lähin oikea elokuvateatteri on Tampereella ja siellä me käymmekin ahkerasti. Lähinnä Plevnassa, Finlayssonin alueella, mutta jonkin verran myös Koskikeskuksen CineAtlasissa.



Viime viikolla tuli ensi-iltaan yksi minun ja Beiben nuoruusaikojen suosikkielokuvien uusin jatko-osa. Niin kuin me tätä oltiin odotettu ja The Predator oli kuitenkin pienoinen pettymys!
Jotenkin se vaan ei lähtenyt ja jäi vaisuksi. Kovasti oli menoa ja meininkiä, mutta toiminnasta jäi viimeinen terä puuttumaan. Näyttelijäroolitkin olivat jotenkin epäselvät; kukaan ei ollut niinkuin pääosassa selkeästi.



Monta kohtaustakin jäi jotenkin kesken ja leffan jälkeen mietimme, mitä millekkin tapahtui sitten loppujen lopuksi. Plääh!
Lisäksi elokuva loppui niin, että jatkoa seuraa. Ei ehkä kannattaisi sitten kuitenkaan!



Yksi leffa mitä meikäläinen odotti koko kesän, tuli pari viikkoa sitten ensi-iltaan ja liput oli hankittu heti kuin vain mahdollista. Tämä leffa on The Meg .  Meikäläinen on haifani ja olen ollut ehkä hieman lapsekkaankin innostunut tästä elokuvasta.



Pidin kovasti tästä toimintaa täynnä olevasta elokuvasta. Beibenkin mielestä tämä oli viihdyttävä, vaikka häneltä puuttui kritiikistään tämä faniaspekti!

Pukeutuminen aiheen mukaan on tärkeää! ='D


Instassa oli tämän The Meg elokuvan ensi-illan aikaan Leffat -valokuvakisa, missä oli elokuva-aiheisia palkintoja. Kilpailuun piti lähettää haiaiheinen kuva. Olin juuri ostanut Ikeasta itselleni ison pehmohain ja Kuukunan kanssa sillä leikittiin.

Mikäs se siellä takapenkillä luuraa? ='D


Otin muutaman kuvan meistä hain kanssa leikin lomassa. Samassa minulle tuli mieleen, että nämä kuvathan voisi lähettää kilpailuun ja kysyin luvan Kuukunan vanhemmilta.
Niinhän siinä kävi, että ei me pääpalkintona ollutta haimakuupussia voitettu, mutta jotain kuitenkin. Saimme paketin, missä oli elokuva-aiheinen kylpypyyhe, pari hainevä näytönpuhdistinta ja elokuvan mainoslippalakki. Ai että!







Kuukunan kanssa "sovittiin", että mummu pitää lippiksen, antaa toisen näytönpuhdistimen Kuukiksen vanhemmille ja pyyhe jää mummulaan ja sillä voidaan sitten vaikka Kuukunaa kuivailla jatkossa. Oli kyllä mukavat palkinnot ja tuossa alla on kuvasarja, millä me palkinnot napattiin. =)






Tulossa on loppuvuoden aikana monta kovaa leffaa, kuten uusi Halloween , missä Jamie Lee Curtis palaa päärooliin.
Puhumattakaan ensi vuonna tulevista Painajainen ElmStreetillä, uusi Alien ja Terminator. Kyllä meikäläisiä hemmotellaan oikein urakalla! <3

Mummu "saalistaa" Karkkimeressä! ='D Se on tuon kaupan nimi!


Myös monia mielenkiintoisia kotimaisia ensi-iltoja on tulossa, joten syksy ja talvi leffailun merkeissä on taattu!

Meitä nauratti, kun tultiin lauantai-iltana leffareissulta Tampereelta. Kotiin jääneen auton takaikkunaan oli ilmestynyt ihan kuin Tampereen kaupungin silhuetti meidän poissa ollessa. Näsinneula ja kaikki!  =O


Mitenkäs siellä ruudun toisella puolen; käyttekö elokuvissa? Ja jos käytte, minkälaisista elokuvista pidätte?

Oikein mukavaa viikonalkua kaikille!

12 kommenttia:

  1. Aika ajoin käydään elokuvissa useinkin, mutta sitten on taas vastaavasti aikoja, ettei tule oikein mitään kivaa. Meidän leffamaku poikkeaa kyllä paljon teistä, nimittäin me ollaan käyty katsomassa lähinnä kotimaisia elokuvia. Just äskettäin käytiin katsomassa se uusi Mielensäpahoittaja (tykkäsin!) ja siellä tuli monta traileria, joista todettiin, että vois mennä kattoo. Kaikki tais olla niitä kotimaisia. Nyt on liput varattuna Oma maa -ennakkonäytökseen, joka on tän viikon torstaina. Sitä (ja popcornia!) odotellessa!!

    Kyllä sua lykästi, onnea palkinnosta! Hauska tuo haukattu lippis!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotimaiset elokuvat ovat nostaneet tasoaan ihan huikeasti viime vuosina. Niitäkin me käydään katsomassa aikas paljon. Tuo Oma maa -piti kans mennä kattoon juurikin tuonne Kankasala talolle torstaina. Mutta tulikin kutsu tyttären synttärikaffeelle ja velvollisuus (lue:Kuukuna) kutsuu!

      Mukava huomata, että noista kilpailuista joku joskus tosiaan voittaa! Tällä kertaa meitsi!=D

      Poista
  2. Kyllä! Leffafriikki täällä. Tosin nyt Ipanan poisollessa ei olla käyty katsomassa kuin KKK. Minäkin tykkäsin, varsinkin Jesperin suorituksesta, mutta täytyy myöntään, että leffateatterissa olisi lopussa kuullut neulan putoamisen lattialle kun se kaikki nykypäivänä tapahtunut oli tuotu esiin. Huh, kyllä tuolla suuressa maailmassa on moni asia edelleen hyvin huonosti!

    Haifani minäkin jollain tasolla, mutta tuo leffa ei jostain syystä oikein sytyttänyt. Tappajahait olen aikanaan nähnyt useinkin ja minusta se tehosteiden kanssa leikkiminen oli loppujen lopuksi kuitenkin vähän mautonta.

    Syksyn aikana tulee Queenista kertova leffa, joka on pakko nähdä, samoin jotain muita trailereita muistan nähneeni ja takuulla suunnistan taas teatteriin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, toi Bohemian Rhapsody on kyllä varmaan pakko käydä teatterissa katsomassa. Traileri siitä nähtiin ja vähän innostuttiin. Vaikka esim. Mamma Mia ei kyllä kiinnostanut sitten pätkän vertaa!

      Minä tykkään antaa mauttomuudelle mahdollisuuden elokuvissa! ='D

      Poista
  3. Aika kaikkiruokainen leffojen suhteen...no kauhua en jaksa enää katsoa paitsi scifi. Kotimaisista leffoista käy kaikki vanhat mustavalkoiset ja suurin osa lastenleffoista ;)...riippuu niin fiiliksestä ja tilanteesta mikä leffa on hyvä, joskus uppoo hömppä ja joskus vakavatkin leffat. Ihanaa syysviikkoa sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei se genreä katso, jos elokuva on tosiaan hyvä. Se on ihan fiiliksestä kiinni. Ei mitkään kalliit budjetit sitä varmista!

      Mukavaa viikkoa sinullekkin!

      Poista
  4. Me käymme nykyisin todella harvoin elokuvissa, mutta kotona katsomme elokuvia senkin edestä. Trillerit ovat minun suosikkejani. Iloa loppuviikkoosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotona mekin kattellaan paljon leffoja. Minä aina pöyhin alelaarit ja nytkin on varmaan 6 leffaa odottamassa katsojiaan.

      Mukavaa loppuviikkoa sinullekkin!

      Poista
  5. Minä pääsen nykyisin harvoin elokuviin, mutta kotona tulee katsottua dvd ja blueray -filmejä paljon. Kauhu ja jännitys ovat suosikkejani, joten luettelit tuossa monta elokuvaa, jotka kiinnostavat. Sääli, jos uusi predator ei ole vanhan veroinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi elokuvat tulevat dvd:lle tosi nopeaan. Ei kaikkia pysty leffassa käydä katsomassa ja onhan se nyt mukavaa katsella kotona kynttilän valossa jotain jännää leffaa !

      Jotenkin tuon uuden Predatorin näyttelijöistä puuttui karismaa!

      Poista
  6. Voi me tykätään leffoista! Lomalla katsotaan melkein joka ilta leffa kotona. Meillä on tuo oma "teatteri" tuolla yläkerrassa, joten ei lähdetä leffateatteriin. Leffan ajaksi kunnon herkut ja avot! Me katotaan aika laidasta laitaan, fiiliksen mukaan. Omituisin elokuva katottiin viime viikolla; The Lobster. Hyvä ja mutta tosi outo :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me kattotaan kans kotona tosi paljon leffoja. Lähinnä levyiltä, netflixikin löytyy, mutta sieltä ei ikinä löydy mitään kattottavaa!
      Vaikka meilläkin on iso telkku ja kotiteatterijärjestelmä, kyllä leffateatterin tunnelma vaan on jotain. Ja minä ainakin keskityn ihan täysillä elokuvaan teatterissa.

      Toi The Lobster täytyy joskus katsoa! ='D

      Poista