sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Pihabongaus 2019



Ollaan muutamana aiempana vuonna osallistuttu Birdlife Suomen järjestämään pihabongaukseen. Siinä siis tarkkaillaan tiettyinä päivinä tunnin ajan esimerkiksi omassa pihassa näkyviä lintuja.



Meillä ei yleensä ole näkynyt mitään mainittavia harvinaisuuksia. Eikä näkynyt nytkään!



Mutta olemme kyllä tosi iloisia näistä meidän kemällämme viihtyvistä ihan tavallisistakin tirpoista. Niiden seuraaminen on todella mielenkiintoista!



Kyttäsimme lintuja tunnin verran puolen päivän aikaan. Olimme hieman myöhässä, koska lintulaudoilla olikin ollut jo hieman aiemmin aikas kuhina.



Pyrstötiaiset ja punatulkut ovat meillä hieman harvinaisempia vieraita. Mutta molemmat lajit ilmestyivätkin ruokintapaikoillemme tänään. Ihan kuin kunnioittaakseen tätä tapahtumaa. Huikeaa!

Kyllä siinä pyrstis on selkä edellä!

Punis hieman ujona! =D


Meidän tämän vuoden bongaus-saalis oli: 3 pyrstötiaista, 4 sinitiaista, 5 talitiaista, 2 kuusitiaista, 2 hömötiäista, 1 viherpeippo, 1 pikkuvarpunen, 2 punatulkkua ja 30 keltasirkkua.


Vielä on hetki valoisaa aikaa tehdä lintulaskentaa Pihabongaukseen. Osallistua voit täällä .

4 kommenttia:

  1. Keltasirkut ovat kyllä hauskoja kun liehuvat isona joukkoina. Hieno kuvaus saalis :)

    VastaaPoista
  2. Se on kiva tapahtuma! Oli minulle nyt 7. kerta. Meillä ei käynyt ketään erikoisempaa. Eilen pyrstötiaisia, vaan tänään ei, vaikka odotin niitä kovasti pakkaseten vuoksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin kanssa, että olisi ollut enemmänkin ruuhkaa, mutta ei!

      Poista