perjantai 19. heinäkuuta 2019

Hatanpään Arboretumin ruusutarha




Ei voi sanoa muuta kuin voi rakkaus, mitä ruusuja! Kävimme nimittäin Beiben kanssa Tampereella asiointireissumme ohessa piipahtamassa Hatanpään Arboretumissa . Puisto on aivan ihana ja siellä on paljon nähtävää, ihan alkukesästä syksyyn saakka.

Kulta-agaave

Siellä on upeita, isoja ja todella vanhoja puita, mitä me erityisesti rakastetaan. Lisäksi puistosta löytyy kauniita kukkaistutuksia, lampia ja niiden yli meneviä siltoja.

Katselin, että mitenkäs kevätesikko vielä kukkii,
mutta se olikin kesäesikko!

Kiersimme toki koko puiston, mutta olimme kuitenkin varta vasten poikenneet katsomaan päätähtiä, eli parhaillaan kukkivia ruusuja.





Pensasruusuthan olivat jo pääosin kukkineet. Mutta ryhmä- ja tarharuusut pistelivät parastaan. Kyllä kannatti poiketa niitä ihailemaan!





Oli jos jonkinlaista ruusua; kerrottuja, rönsyileviä, hillittyjä, vaaleita, keltaisia, monivärisiä, tummia, yksinkertaisia, lämpimiä ja kylmiä sävyjä.
Itse pidin kovasti keltaisen ja oranssin sävyisistä ruusuista.






En sen kummemmin alkanut lajikenimiä muistiin kirjoittelemaan. Ja kuvatkin ovat osa hieman ylivalottuneita, kun en todellakaan alkanut kännykän valotuksia säätämään. Kyllä keskityin enemmänkin vain kukkien ihailuun!




Yksi valitettava piirre näiltä kaunottarilta kuitenkin puuttuu; nimittäin tuoksu! Nämä ruusut eivät tuoksuneet juuri miltään, toisin kuin pensasruusuthan levittävät ympäristöönsä huumaavaa tuoksua. Mutta kauniita nämä olivat, tuoksun puutteesta huolimatta!



Jos on Tampereella päin kulkua, kannattaa ehdottomasti käydä visiitillä Hatanpään puistossa. Varautua kuitenkin kannattaa siihen, että tosi pieni pysäköintialue on ihan täynnä. Nyt me oltiin noin klo 11 siellä aamupäivästä ja onneksi löysimme yhden vapaan paikan autollemme.

Oli pakko ottaa nurmikosta kuva, kun se oli niin
hyvin hoidettu!

Arboretumissa on tosi paljon katseltavaa ja istutukset ovat hirmu hyvin hoidettu. Siellä oli kyllä ilo kierrellä!

Pähkinöitä!

Päärynöitä!

Tämä päärynäpuu mahtaa olla vanha!

Arboretumiin ja ruusutarhaa on vapaa pääsy ja alueella toimii kesän ajan kahvio.

Tuon tosi ison vesikasvin nimi ei meille selvinnyt!

Pakko vähän näyttää mittasuhteita, kuinka pitkät
havut noissa kuusissa oli!

Puistossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja konsertteja. Menkää ihmeessä käymään tuolla!

HATANPÄÄN ARBORETUM JA RUUSUPUISTO

 Hatanpään puistokuja, 33900 Tampere


Loppuun hauska kuva. Meillä kottikärryissä on aina pääasiassa sontaa, multaa tai jotain muuta "ei nii kaunista". Ruusupuistossa oli kuitenkin toisin!

Kottikärryt täynnä ruusun terälehtiä! <3


MUKAVAA  JA AURINKOISTA VIIKONLOPPUA KAIKILLE!

5 kommenttia:

  1. Juu, on kyllä hieno paikka! Minäkin ihmettelin noiden kuusien roikkuvia versoja, en katsonut oliko niiden lajin nimeä siellä mainittu.
    Nurmikko oli kyllä hienon tasainen, joku kävijä sanoi siellä että on onnistunut nurmikon teko "vähän" paremmin kuin heillä. :)
    Kaunis kottikärryn sisältö, ilman muuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllä huomannut mitään kylttiä noissa kuusissa. Kai ne jotain metsäkuusen muotoja ovat.

      Toi nurde on varmaan jotain jalkapallokenttänurmea, kun on niin tiheää ja tiivistä. Mutta tosiaan, eipä juuri voikukkaa nurmikolta löytynyt!

      Poista
  2. Hatanpään arboretum on hieno paikka. Siellä voisi vierailla useamman kerran kesässä ja aina näkisi jotain kaunista.
    Onpa hienot "kakkakottarit"!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keväällä kävin siellä ja sipulikukat kukkivat kauniisti! Hyvin on hoidettu koko kesän!

      Noi kottarit kyllä oli hauskat!

      Poista

  3. Hallo Herr und Frau.
    Was ist dein Projekt ?
    Und wie viel wird bewertet ?
    Sie haben Schwierigkeiten, Ihr Projekt zu entwickeln oder zu starten. Sie haben eine gute Initiative, aber die Bank hat den Zugang zu einem Darlehen verweigert. Alle seriösen Leute, die sich aus logischen Gründen Geld leihen müssen, verzögern das Projekt nicht. Erhalten Sie unser Kreditangebot schnell und garantiert in 72 Stunden. Wenn Sie Fragen haben, zögern Sie nicht, uns für weitere Informationen zu kontaktieren, und Sie werden rundum zufrieden sein.

    E-Mail: georges.matvinc@gmail.com
    WhastApp: +33 756924191

    VastaaPoista