Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

torstai 1. tammikuuta 2015

Jaaha! Se olis sitten vuosi 2015

Otettiin Uusi Vuosi vastaan riehakkaasti. Juhlittiin ystävien luona syöden siipiä lisukkeineen, juotiin vähän kaikenlaisia juomia ja seurusteltiin. Polteltiin heidän takapihallaan risuja ja roskia, tuijotettiin tuleen ja nautittiin leudosta ulko-ilmasta. Oli mukavaa!

Uuden Vuoden kokko!


 Ennen vuorokauden vaihtumista, könyttiin tienvarteen, erään pellon laitaan. Sinne oli kokoontunut muitakin tienvarrella asuvia. Suoritettiin rakettien ammunta porukalla, olikin upea ilotulitus.
Rakettien ammunta on paljon keskustelua herättävä toiminto. Monet ei sitä ymmärrä lainkaan, mutta minä en kuulu heihin. Meillä on aina raketteja. Tytär oli pienempänä varsinainen pommi-assistentti! Isänsä kanssa he poksuttelivat aina koko aatto-illan. Nykyään emme osta kuin muutaman padan, mutta kuitenkin.
Elukoiden kanssa oli joskus haastavaa. Sydän kylmänä ajelin aina töistä kotiin, katsellen kun taivaalla välkkyi. Tietäen, että hevoset olivat ulkona. Vauhkoja kaakkeja roudattiin juoksujalkaa sisälle ja tallin ikkunat peiteltiin, ettei välke näy ja radio soi tallissa.
Meidän spanieli istui lattialla huohottaen ja kyttäsi ulko-ovea. Välillä se juoksi yläkertaan, mihin se ei muuten koskaan mennyt ja paskoi joka paikan, jos et hätiin kerennyt.  Se myös paniikissaan saattoi yhtäkkiä hypätä sänkyyn tai sohvalle ja pissata.
Olen NIIN tyytyväinen meidän nykyisistä elukoista! Mauri ei paljoa paukkeesta noteeraa ja Lilliskin oli ihan rauhassa. Hehku onkin oma lukunsa, ihmettelisin suuresti, jos sen elämä moisesta järkkyisi. Kun se saa pötsi täynnä maata "kämpillään" märehtimässä, ei mikään juuri heilauta se elämää! Paukuttelu on ihan jees, mutta todellakin vain kello 18 jälkeen!
Tienvarressa oli mukavaa ja puhuttiinkin, jos jotain muutakin yhteistä toimintoa kehiteltäisiin jatkossa. Joskun muinoin, meillä oli tienvarren siistimistalkoita. Mutta ne ovat kuivahtaneet ja korkeintaan tiekokouksissa tavataan joitakin naapureitamme. Mutta, katsotaan nyt...
Pommituksen jälkeen, siirryimme toisille ystävillemme ja siellä sitten parannettiin maailmaa aamuun asti. Harvoin tulee käytyä aamutallilla kotiin tullessaan...

Uusi vuosi toi tullessaan kaljama kelit. Paikat, jotka eivät olleet ehtineet sulamaan, olivat kirkkaassa jäässä. Lilliksellähän on 4 hokkia joka kengässä, sen kulussa jäisellä pihamaalla ei ollut mitään propleemaa. Mutta Hehku raukka, sen sorkka ei oikein pitänyt! Mutta hyvin se ,varovaisesti lipsutteli tarhaansa.

Näyttää kovalta!
Minä olen hankkinut meille sellaiset kenkien päälle laitettavat liukuesteet. Ovat meinaan hyvät! Saa ihan reilusti kävellä jäällä ja nastat purevat jäähän. Ei tarvitse liukastella! Suosittelen lämpimästi kaikille hankittavaksi. Eikä maksa paljoa, nämä maksoivat muutama vuosi sitten n. 6e.

Halpa tapaturmavakuutus!

Koska ulkona on satanut vettä ja on liukasta, olen istunut koneella ja lukenut blogeista muiden ajatuksia vuoden vaihtumisesta. Täytyy kyllä myöntää, että rankka juhlintakin on jättänyt minuun jälkensä, en kauheasti muuhun olisi kyennytkään!

Beibe keitti nakkeja sipulivedessä!

Ajattelin, ennen kuin olin yhtäkään blogia lukenut, että olisin kirjoittanut itse ajatuksiani kuluneesta vuodesta. Mutta kun olin lukenut muutamia postauksia, huomasin että monella oli ollut paljolti samanlainen vuosi kuin minulla! Remonttia, läheisten tai omaa sairastelua, syntymää, valmistujaisia, synttäreitä, käsitöitä, viljelyä, sadonkorjuuta, säilöntää, tapahtumissa käyntiä, uusia ja vanhoja eläimiä, kirppistelyä, myyjäisiä, töitä, lomaa, opiskelua, ystävien tapaamista, oman elämänsä miettimistä....
En sitten viitsi mitenkään tarkasti vuottani ynnätä. Mutta vuorotteluvapaamme oli aivan mahtava kokemus. Se voimin jaksan pitkään!
 Keväällä Beiben ja isän sairastelu oli rankka jakso. Mutta tyttären valmistuminen, erinomaisin arvosanoin, ravintolakokiksi, toi iloa ja uskoa elämän jatkuvuuteen!
Tietysti nostan vielä esille tämän blogini! Aloin kirjoittamaan sitä viime kesäkuussa. Olin harkinnut asiaa vuoden päivät ja kynnys jakaa omia ajatuksia oli korkea! Mutta olen todella tyytyväinen, olen saanut blogistani mukavan harrastuksen! Kirjoittaminen ja postauksien suunnittelu on ollut kivaa! Olen blogin myötä alkanut ottamaan taas valokuvia. Ja muutenkin blogin kirjoittaminen on tuonut elämääni sisältöä lisää! (Vaikka ei se ennestäänkään mitään tylsää ole ollut!) Mukavien lukioiden kautta, olen löytänyt mielenkiintoisia ihmisiä ja  lisää luettavia blogeja!Haluankin toivottaa Teille kaikille Onnellista ja Rakkauden täyteistä vuotta 2015! Voikaa hyvin ja olkaa armollisia itsellenne ja toisillenne!

Laitan loppuun vielä kuvan ystäviemme, vähän erilaisesta "kynttilälyhdystä"!

1000 litran vesisäiliö valaistuna!


2 kommenttia:

  1. Oikein hyvää alkanutta vuotta!

    Meillä Espoossa oli valtaisat ilotulitukset koko aattoillan. Riku-koira oli meillä, ja onneksi se ei pelkänyt, vaan halusi jäädä katsomaan naapurin raketteja. Se innostuu aina kun on toimintaa ja ihmisiä. Pitkään en kuitenkaan sen antanut seurata, liian lähelle harvautunut raketti olisi voinut pelästyttää.

    VastaaPoista
  2. Ompas Riku ollut reipas haukku! Se on hyvä kun on kiinnostunut ihmisistä, eikä keskity paukkeeseen! Elämä on näin kaikilla paljon helpompaa!

    VastaaPoista