Muutama viikko sitten, keskustelimme ruokatauolla töissä kasviksista. Tai, tarkemmin kasvisruuista. Minä sitten kertoilin, mitä kaikkea minulla oli tänä kesänä kasvamassa. Olin ostanut Tammelan torilta muutaman fenkolin taimen ja mietiskelin, mitä niistä voisi tehdä. Kollegani Emma, kertoi olevansa tykästynyt kermassa haudutettuun fenkoliin ja tekevänsä sitä aika ajoin. Helppoa, yksinkertaista ja hyvää. Niinpä minä päätin, että fenkolini jalostuvat täksi ruuaksi.
Minulla oli neljä fenkolia. Kaksi isoa ja kaksi pienempää. Varsia en käyttänyt mihinkään. Oli vähän harmi heittää ne hukkaan, mutta en nyt keksinyt niille käyttöä. Ja olen lähdössä pariksi päiväksi pois kotoa, niin ne olisivat nahistuneet piloille joka tapauksessa. Minulla on vielä siemenestä kasvamassa fenkolia lisää. Jos ne ehtivät kasvamaan syötäviin mittoihin, otan vastaan kernaasti varsien käyttövinkkejä!
KERMASSA HAUDUTETTU FENKOLI
- muutama hyvän kokoinen fenkoli
- 2dl kuohukermaa
- ripaus suolaa
- voita uunivuuan voiteluun
Fenkoli oli kivan miedon makuista. Beibeä vähän epäilytti, tämä anikselle tuoksuva juttu. Mutta hyvin se upposi, broilerleikkeen ja jeerakesäkurpitsan kanssa. Helppoa, hyvää ja yksinkertaista. Aivan kuten Emma sanoi!
Mielenkiintoinen resepti, fenkolissa on mielestäni jännä maku. Kermassa kaikki on suurta herkkua <3
VastaaPoistaKerma kivasti pyöristää fenkolin aniksen makua. Yleensä ei voi kauheasti metsään mennä, jo kermaa käyttää ruuanlaitossa!
VastaaPoistaFenkoli ei kyllä ole minulle kauhean tuttu ...lähinnä mausteena jossain leivässä. Mutta tuota voisi toki kokeilla :)
VastaaPoistaKokeile ihmeessä! Enpä itsekään ole kovin paljoa fenkolia käytellyt. Mutta parina kesänä sitä on ollut kasvamassa. On ihan hauskan näköinen ja helppo kasvatettava.
VastaaPoistaKiitos, jälleen resepti, jota pitää kokeilla.
VastaaPoistaOle hyvä! Kokeilen seuraavan kerran paistetun kalan kanssa! Hiplasin jo tänään kaupassa fenkoleita, mutten vielä ostanut! Kasvimaalla kuitenkin pukkaa kaikenlaista, että täytyy niitä syödä pois.
VastaaPoistaKiitos vinkistä, fenkolin kasvatusta pitääkin kokeilla. Taitaa jäädä ensi kesään, ehkä ostan fenkolia kaupasta reseptiä varten :). Hyvää kesän jatkoa!
VastaaPoistaOle hyvä vain!
PoistaMuutamia vuosia sitten, kylvin fenkolia, ihan suoraan maahan. Ei se savimaassa oikein onnistunut. Viime kesänä koklasin ekaa kertaa kasvilavassa ja hyvin onnistui. Nytkin suorakylvöt ovat hyvin lähteneet itämään, mutta lämpöä tarvitsisivat. Kuten niin moni muukin kasvi (ja ihminen)!
Hyvät kesät Sinullekin ja tervetuloa seuraamaan blogiani! Tulen vastavierailulle, kunhan ehdin!