maanantai 27. heinäkuuta 2015

Kermassa haudutettu fenkoli


Muutama viikko sitten, keskustelimme ruokatauolla töissä kasviksista. Tai, tarkemmin kasvisruuista. Minä sitten kertoilin, mitä kaikkea minulla oli tänä kesänä kasvamassa. Olin ostanut Tammelan torilta muutaman fenkolin taimen ja mietiskelin, mitä niistä voisi tehdä. Kollegani Emma, kertoi olevansa tykästynyt kermassa haudutettuun fenkoliin ja tekevänsä sitä aika ajoin. Helppoa, yksinkertaista ja hyvää. Niinpä minä päätin, että fenkolini jalostuvat täksi ruuaksi.
Minulla oli neljä fenkolia. Kaksi isoa ja kaksi pienempää. Varsia en käyttänyt mihinkään. Oli vähän harmi heittää ne hukkaan, mutta en nyt keksinyt niille käyttöä. Ja olen lähdössä pariksi päiväksi pois kotoa, niin ne olisivat nahistuneet piloille joka tapauksessa. Minulla on vielä siemenestä kasvamassa fenkolia lisää. Jos ne ehtivät kasvamaan syötäviin mittoihin, otan vastaan kernaasti varsien käyttövinkkejä!

KERMASSA HAUDUTETTU FENKOLI


  • muutama hyvän kokoinen fenkoli
  • 2dl kuohukermaa
  • ripaus suolaa
  • voita uunivuuan voiteluun
Voitele uunivuoka. Leikkaa fenkoli suikaleiksi. Laita fenkolisuikaleet vuokaan. Ripsauta suolaa fenkoleille. Kaada kerma sekaan. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes fenkolit ovat aivan pehmeitä.

Fenkoli oli kivan miedon makuista. Beibeä vähän epäilytti, tämä anikselle tuoksuva juttu. Mutta hyvin se upposi, broilerleikkeen ja jeerakesäkurpitsan kanssa. Helppoa, hyvää ja yksinkertaista. Aivan kuten Emma sanoi!



8 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen resepti, fenkolissa on mielestäni jännä maku. Kermassa kaikki on suurta herkkua <3

    VastaaPoista
  2. Kerma kivasti pyöristää fenkolin aniksen makua. Yleensä ei voi kauheasti metsään mennä, jo kermaa käyttää ruuanlaitossa!

    VastaaPoista
  3. Fenkoli ei kyllä ole minulle kauhean tuttu ...lähinnä mausteena jossain leivässä. Mutta tuota voisi toki kokeilla :)

    VastaaPoista
  4. Kokeile ihmeessä! Enpä itsekään ole kovin paljoa fenkolia käytellyt. Mutta parina kesänä sitä on ollut kasvamassa. On ihan hauskan näköinen ja helppo kasvatettava.

    VastaaPoista
  5. Kiitos, jälleen resepti, jota pitää kokeilla.

    VastaaPoista
  6. Ole hyvä! Kokeilen seuraavan kerran paistetun kalan kanssa! Hiplasin jo tänään kaupassa fenkoleita, mutten vielä ostanut! Kasvimaalla kuitenkin pukkaa kaikenlaista, että täytyy niitä syödä pois.

    VastaaPoista
  7. Kiitos vinkistä, fenkolin kasvatusta pitääkin kokeilla. Taitaa jäädä ensi kesään, ehkä ostan fenkolia kaupasta reseptiä varten :). Hyvää kesän jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vain!
      Muutamia vuosia sitten, kylvin fenkolia, ihan suoraan maahan. Ei se savimaassa oikein onnistunut. Viime kesänä koklasin ekaa kertaa kasvilavassa ja hyvin onnistui. Nytkin suorakylvöt ovat hyvin lähteneet itämään, mutta lämpöä tarvitsisivat. Kuten niin moni muukin kasvi (ja ihminen)!
      Hyvät kesät Sinullekin ja tervetuloa seuraamaan blogiani! Tulen vastavierailulle, kunhan ehdin!

      Poista