Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

lauantai 23. joulukuuta 2017

Yksi yö jouluun!


Ihanaa, että meillä on ollut yksi vapaapäivä ennen jouluaattoa! Monesti ollaan oltu iltavuorossa aatonaattona. Ei siinä oikein ehdi virittäytymään jouluaaton tunnelmaan, kun on töissä iltamyöhään.


Me syötiin jo tänään riisipuuroa. Se on sen verran tuhtia ruokaa, että monesti jouluaattona ollaan oltu ihan ähkynä vielä jouluruokapöydässä aamuisesta riisipuurosta. Nyt ei ole sitä vaaraa!

Min söin sekametelisopalla, Beibe mustikkakiisselillä. Lälläri!

Tänään oli viimeiset tonttuilut. Pariin paikkaan oli lahjat viemättä ja kävipä niin hyvä tsäkä, että saatiin toisesta paikasta joulukuusikin.


Beiben siskon perheelle jätkänkynttilä lahjaksi!

Sytytysaineelle käyttis mukana! ='D

Tai, itehän me se mettästä haettiin, mutta lupa hakea saatiin.
Me ollaan vuosia haettu joulukuusi Beiben porukoitten mettästä. Perikunta myi metsän syksyllä ja kuusenhaku ei sieltä ole enään mahdollista. Meillähän on  joitakin taimia kasvamassa itelläkin, mutta ne ovat vielä ihan pikkasia.

Ulkosaunan kuusi on ihan omasta "mettästä"!


Ihastelin ja nuuskin kavereiden tuuheaa latvakuusta ja valittelin, että täytyy ettiä meidän pienestä metsästä joku kuusenränkky. Kaverit sanoivat, että senkus haette sieltä hakkuulta kuusenlatvan. Jos vaan lumen alta löydätte. Kummasti sitä flunnsainenkin saa hetkellisen piristysruiskeen moisesta. Eikun nasta laudassa kotiin, Beibe ja saha matkaan mukaan ja metsään kuusea hakemaan.
Löydettiinkin ihan kelpo yksilö, oikein kahdella latvalla! Nauroinkin Beibelle, että nyt on molemmille omat latvat. Ei tartte tapella! ='D
Ja mikähän siinäkin on, että ihan luvalla haettiin se kuusi, mutta silti oli ihan kuusivaras -olo! Luminen metsä, rämpiminen sahan kanssa ja silleen. Koko ajan odotin, että joku tulee ja kysyy, että milläs asioilla täällä liikutaan!

Se on ihan hyvä, kun sen koristelee!


Yksi asia mistä olen tosi iloinen, on tämä lumi! Vaikka se tuo taas omat haasteensa elämään. Kaiken tämän joulun juhlaan valmistautumisen ohella, on hoidettava ne jokapäiväiset asiat, kuten elukat ja talon lämmitys.

Turvallinen olo, kun liiterissä on paljon klapeja!

Munat kulkee ehjinä lintulaudalle menevien jyvien seassa!

Kaiken tämän hössötyksen keskellä ollaan muistettu jo poismenneitä läheisiämme. Käytiin viemässä Beiben porukoille kynttilä Vehkajärven hautuumaalle.Tytär vie aattona kynttilän minun äidilleni samalla kun tulevat illaksi meille.

Kirkon ikkunasta näkyi ihanasti valaistu kuusi!

Olen ollut kieltämättä aikas poikki tämän flunssani kanssa. Ihme, vaikka olen niin kovasti lepäillyt! Tai sitten en... ='D

Mä rakastan näitä Kirsi -tuikkukippoja! Sain ystikseltä synttärilahjaksi muutaman lisää! <3

Olen kuitenkin ehtinyt vähän lepäämäänkin ja fiilistellyt tunnelmaa kuuntelemalla Enskaa ja polttelmalla kynttilöitä.
Otin järeät aseenkin käyttöön flunssan hoidossa. Se on takkatulen ääressä nautittu kuusenkerkkälikööri. Vapise flunssa!

Vanahn ajan flunssalääkettä!

Beibe on lämmitellyt ulkosaunaa meille ja minä keittelen rosolliin punajuuria ja porkkanoita. Radiossa soi joululaulut. Ihanaa!
Näin me aloitellaan ihan tosissamme joulunvietto ja blogi hiljenee myötämme joulunviettoon. Päivittelen täällä sitten joulun jälkeen pyhien touhuistamme, mutta Instassa varmasti päivittelen pyhinäkin jouluntapahtumia.

Ulkosaunan patakatos jouluvalaistuksessa!

Minä, Beibe ja koko elukkalauma haluamme toivottaa kaikille blogiystävillemme ja lukijoillemme ihanaa, rauhaisaa, rentouttavaa ja rakkauden täyteistä joulua!

Joulupukilla on vähän lunta silmissään! ='D

10 kommenttia:

 1. Isän kanssa tuli käytyä eräskin kerta kuusenhakureissuilla. Rämpiminen ja raahaaminen oli rankkaa, mutta niistä reissuista on jäänyt kivat muistot. Toivottavasti kuusenkerkkälikööri vie flunssasi mennessään.
  Oikein hyvää joulua!

  VastaaPoista
 2. Meillä taatto lähti kuusen etsintään juurikin aamun pahimmassa lumimyräkässä, melkoinen kuusi tulikin ja nyt se on sulamassa! Kuusen haku on kovaa hommaa kai... :D

  Kuusenkerkkälikööri kuulostaa tehokkaalta flunssanestolääkkeeltä! Toivottavasti tehoaa!!

  Oikein ihanaa Joulua teille ja elukoille!

  VastaaPoista
 3. Oikein hyvää joulua teille kaikille! ❤️

  VastaaPoista
 4. Kivoja joulualus puuhasteluja! Nuo jätkänkynttilät on sitten upeita:) Toivottavasti flunssa häviää pian! Hyvää ja rauhaisaa joulun aikaa sinne teille
  ja koko laumalle myös❤

  VastaaPoista
 5. Meillä on tänä vuonna kuuseton joulu, hiukan kyllä outoa... Ei vaan tullu hommattua ja toisaalta minun puolesta kuuset saa jäädä metsään. Tuommoinen jo kaadetun puun latva olis kyllä kelpuutettu tännekin, mutta no, ehkä ens vuonna. Olen sit koristellu ton mun sisäpuun, se on kyllä vähän sen näköinen kuin olis vaan roiskastu kasa roinaa sinne päin... =D

  Oikein ihanaa joulua sinne teille! ❤

  VastaaPoista
 6. Hyviä joulunpyhiä teille.🎄 Meillä vietetään joulua myös flunssaisina.

  VastaaPoista
 7. Kiitoksia teille kaikille hyvän joulun toivotuksista! <3 Flunssassa olin, mutta onneksi ei lyönyt ihan makkuriin emäntää, vaan jaksoin nauttia joulusta!

  VastaaPoista