Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Arkikuvia 49/52

VIIKKO 49

Ystävät ovat arjen ilostus! On kivaa, kun huomaa, että on ollut jonkun ajatuksissa.
Eräs ystävämme soitti Beibelle ja kysyi tarvitsisimmeko puruja. He olivat purkaneet muorilansa lattioita ja tyhjentäneet ne eristeenä olleesta kutterinlastuista.
Kutterinpuru oli ihan kuivaa ja kohtalaisen puhdasta. Ainut vika mikä siinä oli talon eristeenä, että se oli alkanut tuoksumaan sellaiselle "vanhukselle". Millaiselle usein vanhat talot haisevat, joissa ei asuta vakituiseen.
Ystävämme oli säkittänytkin purut jo valmiiksi ja niinpä Beibe haki ne ihan melkein tuosta naapurista, kilometrin päästä.

Kuiviketta Hehkulle!


Kesällä Beibe haki muutaman peräkärryllisen tätä samaista purua ja se oli ollut ihan hyvää. Joten uskalsimme ottaa sitä lisää.

Ja muutama säkki lisää! Vanha ponikarsina ihan täynnä!


Purua oli melkein 50 kymmentä säkillistä! Jos nyt aattelee, että pari tuollaista säkkiä vastaa yhtä purupaalia, joka maksaa 7,50 e, niin aikasmoinen rahan säästö Hehkun kuivikkeissa. Puhumattakaan, mitä ystävämme säästi, kun ei tarvinnut kaatopaikalle puruja kuljetella!

Vanhan talon eristeet saivat uuden elämän meidän lehmän kuivikkeina. Lantakasasta ne vielä jatkavat matkaansa jossain vaiheessa kasvimaalle vihanneksia lannoittamaan.

Kierrätystä parhaimmillaan!Toinen iloinen yllätys oli yhtenä päivänä, kun Beibe sai tekstarin. Käskettiin katsomaan postilaatikkoon. Siellä olisi meille jotain...

Ja niin tuli tonttuovi Leppämäkeenkin! Ihana, itsetehty muistaminen varta vasten meille!

Mikäs se sieltä sohvan takaa näkyy?

Tonttu on asettunut taloksi!

Joulu lähestyy "uhkaavasti"! Mutta ensin kahvitellaan ensi viikolla minun synttärini. Sen jälkeen vasta alan kunnolla valmistautumaan jouluun!

Mukavaa ensi viikkoa ja arkea kaikille! Minä lähden nyt kirkkoon laulamaan kauneimpia joululauluja!

6 kommenttia:

 1. Hauska yllätys! Mukavaa adventtia! Onnea tulevan syntymäpäivän johdosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulun aika tuo leikkisyyttä meihin aikuisiinkin. Se on tosi mukavaa! Kiitos onnitteluista... pari päivää vielä vanhenemiseen! ='D

   Poista
 2. Voi miten ihana ihminen tuo tonttuoven tekijä! Lisää tällaista niin maailma olisi heti parempi paikka.
  Iloisia joululauluja, meillä veisataan vasta viikon päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä kun niin ajattelin, etten koko tonttuovihömpötykseen mukaan lähde! On se hyvä, että muut tekevät tärkeitä päätöksiä puolestani. Onhan toi nyt hurmaava! <3

   Olin vähän pettynyt, kun ei laulettu Sylvian joululaulua. Mutta onneksi sentäs Varpunen jouluaamuna oli ohjelmistossa. Sen lauloin hartaudella ja värisevällä äänellä, kyynel silmäkulmassa. ='D

   Poista
 3. Kiva juttu nuo purut! Me haetaan pupujen purut yhdestä naapurista ja heinät toisesta. Todella iso säästö!!

  Hyvää tulevaa syntymäpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan hirvittävä rahallinen säästö! Kuivikkeet ovat kuitenkin heinien ohella suurin menoerä noitten elukoiden kanssa!

   Kiitos, kiitos! Keskiviikkona taas vanhetaan!

   Poista