Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

maanantai 11. joulukuuta 2017

Lucian-päivä tulee joka vuosi nopeammin! Muutama ajatus vanhenemisesta...Taas on käsillä se päivä, jolloin olen vuoden vanhempi. 45-vuotta... ja ei yhtään tunnu siltä. Että miltä? Miltä tuntuu olla keski-iän ylittänyt? Ja kuuluuko vanhenemisen ylipäätään tuntua miltään? Höh!


Marketta 2-v.!

Mutta joka vuosi tämä synttäripäivä tuntuu silti tulevan aina vaan nopeammin. Monet sanovat, että ne niin sanotut ruuhkavuodet talolainoineen ja pienine lapsineen, lipuvat käsistä. Minun mielestäni nämä vuodet ruuhkavuosien jälkeen vasta vauhdilla menevätkin. Kohta sitä huomaa olevansa... vanha!
Olen näinä parina blogivuotena tehnyt synttäripostauksen. Lucianpäivän historiaa olen avannut täällä . Luciapullista postasin viime vuonna ja siitä voit käydä lukemassa täältä .Jaksan aina kyllästymiseen asti muistuttaa ihmisiä siitä, että olen Lucia-neito. Joku voisi lapselliseksikin sanoa... Mutta minusta se on hauska juttu, koska en ollut edes nuorena Lucia-neidolle asetettavat kriteerit täyttävä!
Olen joskus miettinyt sellaistakin asiaa, että olisi mahtavaa jos kaikki Lucian-päivänä syntyneet kokoontuisivat omaan Lucia-kulkueeseen. Olisi se varmaan hieno näky! Olisi kaiken kokoisia, muotoisia, värisiä ja sukupuolisia Lucia-neitoja! =D Koko maapallon Luciat koolla. Tai edes Suomen...Pyrin juhlistamaan aina synttäreitäni. Varsinkin jos "the päivä" osuu viikonlopulle. Läheiseni usein "kutsuvat" itsensä kahville, jos en ole heitä ensi ehtinyt.
Koska pidän lahjoista, ihan pienistäkin, olen jopa niin narsisti, että usein ostan synttärilahjan itselleni. Kun itse ostaa, saa mitä haluaa! Heh heh! Monesti olen ottanut töistä vapaata ja lähtenyt yksin kylpylään, syömään tai ostoksille. Vaikka olen sosiaalinen, nauti myös itseni seurasta! Pääasia synttärikahvien tarjoamiselle on ollut se, että läheisiään ei tule koskaan nähtyä ja tavattua liian paljon. Miksi aikuiset eivät yleensä juhli synttäreitään? Onko se tämä junttikultturi vai pelko siitä, että luullaan turhamaiseksi, jos juhlii muita kuin täysiä kymppejä? Lapsillekkin opetetaan, ettei synttäreitä tarvi järjestää kun on jo "iso"! Ja pöh, sanon minä!Minua ei vanheneminen ahdista juurikaan! Joskus peilistä katsoo ihminen, joka on ehkä "kärsineemmän" näköinen, mitä mieli on. Sanonkin usein, että mieleni on 18-v ja kehoni 80-v. Mutta olen kyllä sinut itseni kanssa. En jaksa tässä maailmassa, jossa on muitakin murheen aiheita, murehtia asiaa joka on väistämätön.Voisihan tämä kroppa olla hieman vetreämpi ja kivuttomampi. Minä olen sinut kuitenkin kroppani kanssa, kaikkine vaivoineni ja kiloineni. Roikkuvine rintoineni ja mahanahkoineni. Kelpaan itselleni ja läheisilleni, se on tärkeintä!Synttäripäiväni osuu tänä vuonna tiistaille. Pieni porukka tuli sunnuntaina käymään ja kahviteltiin jo silloin kakun kera.

Kakussa 5 kynttilää, koska sen verran sattui olemaan!


Sain kissasukat!

Ja kissajuomaa! =D

Itse päivän vietän työpäivän jälkeen todennäköisesti yksin, koska Beibe on iltavuorossa. Ajattelin maata yläkerran sohvalla ja lukea kirjaa. Syön ehkä jotain hyvää! Olkoon se minun lahjani itselleni tänä vuonna. Annan itselleni muutaman tunnin aikaa! Aah, maltan tuskin odottaa!


 Hain muuten postista paketin, jonka oli minulle lähettänyt Maija, Taajamafarmari -blogista . Voitin hänen järjestämästään blogiarvonnasta ihanan kranssin. Laitoin sen meidän sisäsaunan oveen, josta se osuu silmään heti kun ulko-ovesta astuu sisään.Paketissa oli yllätysbonuksena pari hänen omatekemäänsä saippuaa. Minä olen ihan hulluna itsetehtyihin saippuoihin! Tämä oli vähän kuin synttärilahja minusta! Kiitos!Juhlikaa synttäreitänne, se on kivaa! Pyytäkää ystäviä ja läheisiänne kahvittelemaan tai tehkää yksin jotain kivaa. Kyllä sitä nyt huonompiakin juhlanaiheita on kuin se, että on elossa!


HYVÄÄ LUCIANPÄIVÄÄ TOIVOTTELEE YKSI VALOPÄÄ TÄÄLTÄ PIMEYDESTÄ!

16 kommenttia:

 1. Oikein ihanaa syntymäpäivää Sinulle Lucia-neito!

  Muistathan, että vuodet ovat laskennallisia, mielen ikä on tärkein ja sehän vain nuorenee koko ajan. Olenkin joskus ajatellut, että ihmisen vuodet kertyvät 50 vuoteen asti ja sitten palaa takaisin, miksi muuten vanhoilla ihmisillä olisi vaippoja tai soseruokaa. Itse olen jo hyvän tovin menossa takaisinpäin, syksyllä tuli täyteen 42 jo toisen kerran :D

  Ei ole ollenkaan narsistista tai itsekästä ostaa itselleen synttärilahjaa tai antaa aikaa, ei tietenkään. Silloin saa juuri sellaisen lahjan kuin haluaa ja saa mennä parhaassa seurassa sinne minne mieli tekee kenenkään jäkättämättä nälkää tai puristavia kenkiä, on hyvä oppia olemaan joskus yksinkin ja kuuntelemaan omia ajatuksiaan...harrastan tuota samaa mielelläni.

  Nauti juhlapäivästäsi, omasta upeasta itsestäsi! Arkea riittää, juhlistaa voi mitä milloinkin, kun siltä tuntuu ja elämän vuosipäivä ei ole se kaikkein juhlan aihe ollenkaan!

  ONNEA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila!

   Ei ole kyse siitä kuinka monta vuotta täyttää, vaan siitä kuinka vuotensa käyttää.

   Poista
 2. Oikein tuhannesti onnea ja aivan ihanaa juhlapäivää sinulle! ♥ Sinun blogista oikeasti ihan paistaa se, miten onnellinen ja tyytyväinen elämääsi, itseesi, kotiisi ja ihan kaikkeen sinä olet!! Siksi juuri niin hirmuisesti sinusta ja blogistasi tykkäänkin!! Sinä ansaitset mitä parhaimmat juhlat, yksin tai yhdessä. Oikeastaan tuo oma seura ja ihan itse valitut puuhat kuulostaa aivan ihanalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, Heli, kauniista sanoistasi! <3

   Kyllä minullakin on niitä synkkiä hetkiä, mutta pystypäin tätä elämääni tallaan kuitenkin pääasiassa!

   Poista
 3. Iloista ja onnellista syntymäpäivää! Ihana päivä syntymäpäiväksi, Lucian päivä.
  Juhlat voi järjestää vaikka täysin ilman syytä ja syntymäpäivää syitä löytyy roppakaupalla. Kivipellon Sailan syntymäpäivän laskukaava on niin hieno, että se täytyy ottaa käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between ! Kuvitteellinen kynttiläkruunu on päässäni ollut koko päivän! ='D

   Samaa mieltä tuosta ikälaskurista! =)

   Poista
 4. Paaljon, paljon Onnea! Valon päivänä taitaa olla hyvä syntyä :) Oletkin niin valoisa luonne :)
  Olet vielä niin nuori, parhaassa iässä!
  Niin minäkin olen ostanut itselleni lahjaksi sitä mitä olen halunnut, tai ollut ostamatta. 50siä laitoin kyllä, mutta päätin etten laita 60siä mitenkään, vaan lähden karkuun. Ensi vuonna se on sitten edessä. Mutta ei haittaa, sehän on yhtä Juhlaa koko vuosi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos tuhannesti, Emilie! Pidän kyllä tosi paljon tästä aikuisesta elämästäni!

   Niin, ajatella! Sinähän voit juhlia koko vuoden Suomi-neidon kanssa! =D

   Poista
 5. Hyvää syntymäpäivää! Mietinkin tänään että onkohan kranssit löytäneet ehjinä perille ja ovatko ne ylipäätään päässeet perille kun tuntuu että aina joku paketti katoaa. Kauheaa jos se olisikin makaroni-saippualähetys!

  Minäkin ostan itselleni lahjoja, ei ainakaan tule valittua väärin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maija, onnitteluista ja paketista! Ehjänä tuli kranssi perille ja ne ihanat saippuat! Huomenna lämmitän keskiviikkosaunan ja otan jommankumman käyttöön!

   Kyllähän nyt itseään lahjoa täytyy, ilman muuta! =D

   Poista
 6. Oi oi!! Onnea pari päivää myöhässä!!
  Ihania juttuja, taas. =)

  Joulun riemua, rauhaa ja hyvää mieltä Leppämäkeen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos onnitteluista ja kehuista!=D

   Hei, viikko jouluun! Ihanaa! Mukavaa joulun odotusta teillekkin!

   Poista
 7. Paljon onnea!!!
  Ja vanhako?? Pah, katinvillat. Mehän ollaan naisia parhaassa terässä ja iässä! =D
  Muuten, tosi hauska ajatus, että olisi kaikki Suomen Luciat samassa kulkueessa. Edes parin kaupungin.....

  Hei aivan hurjan kaunis kranssi. Todella upea. Mikä on toi materiaali, mistä nuo kukat on tehty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiito, kiitos! Ja käypä lukemassa päivitetty synttäripostaus! Jostain syystä tänne pompsahti viime vuotinen! Eli 46 vuotta tässä jo täytetään!
   En tiedä onko Bloggerin tekosia, vai tötöilinkö itse jotain? En ainakaan tunnusta!

   Toi Luciakulkue olisi kyllä joskus tempaistava!

   Toi kranssi on makaronia! Styroksirengas pohjana ja siihen on liimattu kukkamakaroneja. Maalia päälle ja a vot! On roikkunut vuoden päivät meidän pesuhuoneen ovessa ja hyvin on kestänyt. Pudottamista ei toki kestä!

   Poista