Pannukakku jos mikä on herkkua! Nykyään vaan, kun ollaan Beiben kanssa kahdestaan, sitä tulee harvemmin tehtyä. Kokonaisesta pellillisestä tulee ihan liikaa meille kahdelle. Toki pannari on hyvää lämmitettynäkin, mutta juuri uunista tulleena se on kuitenkin parasta.
Niinpä minä olen alkanut tekemään pannaria meille valurautapannulla. Siitä tulee juuri hyvä määrä kahdelle, pari palaa molemmille.
Laita voi sulamaan kuumalle pannulle. |
Erityisen hyvää pannarista tulee, kun laittaa pannun kuumenemaan uuniin heti, kun laittaa uunin päälle. Sitten kun taikina on valmis ja tekevöitynyt, pannu uunista, voinokare pannuun sulamaan ja taikina sulaneen voin päälle. Näinhän englantilaiset tekevät yorshire puddinginsa. Pannari lähtee heti paistumaan ja turpoamaan kuumalla pannulla.
Yksi asia, mikä minulla tuottaa "ongelmia" tässä hommassa on se, että en meinaa ikinä muistaa pannun olevan kuuma. Ei ole ollut meinaan yksi tai kaksi kertaa, kun olen jo ehtinyt pikkuisen ottamaan kahvasta kiinni. No, nopeasti on muistunut mieleen, että "ai niin joo, tämähän on juuri ollut uunissa!"
Miksei pannari onnistuisi muissakin paistinpannuissa, kuin valurautaisissa. Kahvan vaan pitää sitten olla kuumuutta kestävä!
Itse teen usein valurautapannupannarin (vitsi, mikä sanahirviö!) puuhellan uunissa. Meidän valurautapannu mahtuu sinne juuri ja juuri. Nyt kovilla pakkasilla puuhellassa on melkein jatkuvasti tuli, niin pannukakku kypsyy siellä ihan itsestään, samalla kun teen muuta ruokaa ja lämmitän vettä, sekä pirttiä.
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
- 1 rkl sokeria
- hyppysellinen suolaa
- teelusikan kärjellinen leivinjauhetta
- 2 dl maitoa
- 1 rkl voita
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Laita valurautapannu uuniin kuumenemaan.
Mittaa kulhoon kaikki kuivat aineet ja sekoita. Riko kananmuna joukkoon, mittaa ja lisää maito. Sekoita ainekset vispilällä sekaisin tasaiseksi massaksi ja anna turvota noin 30 min.
Ota pannu kuumasta uunista. Laita sille voi sulamaan ja anna sen voin levitä kauttaalleen pannulle.
Sekauta vielä taikinaa ja kaada se kuumalle pannulle. Laita välittömästi uuniin ja paista noin 30 min.
Tarjoile herkku lämpimänä haluamasi hillon kera. Ja miksei nokare kermavaahtoakin menisi!
Pannu uuniin! |
Itse teen usein valurautapannupannarin (vitsi, mikä sanahirviö!) puuhellan uunissa. Meidän valurautapannu mahtuu sinne juuri ja juuri. Nyt kovilla pakkasilla puuhellassa on melkein jatkuvasti tuli, niin pannukakku kypsyy siellä ihan itsestään, samalla kun teen muuta ruokaa ja lämmitän vettä, sekä pirttiä.
Vau, eipä ole käynyt mielessäkään, että pannukakun voisi tehdä ihan oikeassa pannussa! Hyvä idea, sillä meillekin kahdelle pellillinen on ihan liian paljon.
VastaaPoistaSepä! Joskus ratkaisut tälläisiin "ongelmiin" ovat liian yksinkertaisia meidän kaltaisille älyköille!🤣
PoistaTotta! :-DDD
PoistaNo todellakin maistuu. Meillä poika syö pannarin aina voisulalla ja sokerilla höystettynä. Mummi aina teki kaasu-uunissa valurautapannussa pannarit ja oli kyllä ihan parasta.
VastaaPoistaHerkullista viikonloppua sinulle <3
Beibe syö lätyt voilla ja sokerilla. Kuukuna seuraa papan mallia!
PoistaVoi nam!!! Harmi kun en omista tuollasta valurautaista pannua!
VastaaPoistaTää meidän tuli Beiben mukana aikanaan, kun yhdistettiin keittiövälineemme. Mutta kirppiksiltä kyllä löytyy pannuja!
PoistaHyvä vinkki pienille talouksille!
VastaaPoistaHyvää tammikuun jatkoa!
Joo, vaikka meilläkin herkuista tykätään, niin ei samaa viitti montaa päivää syödä!
PoistaBlogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoista