Näiden pihvien syntyyn oli taas monta juttua matkassa. Beibe ei tuonut työpaikkansa tehtaanmyymälästä minulle valmiskasvispihvejä, Runebergintorttujen leipomisesta oli jäänyt mantelijauhetta ja jääkaapissa oli nahistunut palsternakka ja sellerinpala. Joten, ei muuta kuin pihvien tekoon!
PÄHKINÄISET JUURESPIHVIT ( noin 10 kappaletta, kasvisten ja pihvienkoosta riippuen)
- 1 palsternakka
- 2 porkkanaa
- nyrkin kokoinen pala mukulaselleriä
- 1 sipuli
- 1 chili
- 1tl suolaa
- 1tl paprikajauhetta
- 1dl kreikkalaista jogurttia/tai vastaavaa
- 2 kananmunaa
- 1tl oreganoa
- 1,5dl vehnäjauhoja
- 0,5-1dl pähkinä- tai mantelijauhetta
- öljyä ja voita paistamiseen
Kuori ja raasta palsternakka, porkkanat ja selleri. Pilko chili pieneksi. Lisää kaikki muut aineet juuresraasteen joukkoon ja sekoita massa hyvin sekaisin.
Muotoile massasta pihvejä kostutetuin käsin. Paista miedolla lämmöllä, välillä käännellen noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pihvit ruskistuneet kauniisti.
Paistoin pihvit asteen liian tummiksi! Mutten ihan polttanut! |
Syö sellaisenaan, tarjoa perunan ja kermaviilikastikkeen kanssa tai vaikkapa hampurilaispihvinä!
Tarjoiluehdotus! =D |
Kasvispihvit ovat kyllä tosi hyviä! Niitä täytyisi tehdä useammin, koska ovat nopeita valmistaakin.
Sitten ihan toiseen aiheeseen. Vuoden vaihteessa nappasin K-kaupasta, heidän Pirkka-ruokalehden. Siinä oli mainos Fazerin, helmikuussa markkinoille tulevasta uutuusleivästä. Olin ihan, että VAU! Vihdoinkin joku yritys on keksinyt käyttää suomalaisia juureksia leipään. Tai siis, onhan porkkanaleipää ja -sämpylöitä ollut, mutta ymmärrätte varmasti mitä tarkoitan.
Naapurinpitäjän K-marketissa oli sitten tässä taannoin noita kyseisiä juuresleipiä tyrkyllä keskellä käytävää. Siitä sitten kiireissäni nappasin pussin molempia. Sen verran vilaisin tuotesisältöä, ettei E-koodeja näkynyt hirveästi, mutta sen enempää ainesosia en katsonut. Kuin vasta kotona...
Leivät sisältävät kasviksia 34 ja 38 prosenttia. Tästä määrästä juureksia on 19 ja 15 prosenttia. Porkkana-punajuurileivässä, punajuurta on kokonaiset 4 prosenttia. Mitä hittoa! Leipiin on käytetty papusosetta, mistä lähtien se on ollut juures!
Kuitenkin leipää markkinoidaan juuresleipänä. Jos tämän olisin siellä kaupassa huomannut, leivät olisivat jääneet hyllyyn.
Leipien maku ei mielestäni ollut mitenkään erikoinen. Maistuivat tosi tunkkaiselle ja teolliselle. Beibelle riitti pala molempia ja hän sanoi, ettei ole hänen juttunsa. Minä tein parina päivänä leivät mukaan töihin evääksi, mutta sitten luovutin ja syötin kanoille loput. Niille kelpasi!
Jokainenhan tekee taas omat johtopäätöksensä näistä leivistä. Tämähän oli taas vain minun (ja Beiben) mielipide! Me emme pitäneet, mutta sinä saatat tykätä!
Plussaa kuitenkin leipäpaketin kivasta ulkokuosista!
Oikein hyvää viikonloppua kaikille! Ulkoilkaa ja muistakaa tämä: "Eat your greens!"
Tuo kasvispihviannos näyttää todella herkulliselle!
VastaaPoistaJuuresleipä taitaa jäädä minulta nyt väliin kokemustesi perusteella.
Kiitti, kiitti! Voin kertoa, että hyvää oli!
PoistaApua! Fazer haastaa minut varmaan oikeuteen heidän huippu-uutuuden mollaamisesta! =O
Mukavaa viikonloppua myös sinulle! Kasvispihviannos näyttää tosi hyvältä.
VastaaPoistaKiitos, Anneli! =D
PoistaMeille tuli töihin noita leipiä myyntiin. Kovasti ovat tehneet kauppansa!! On itekin pitänyt maistaa, mutta en ole muistanut... tosin nyt vähän mietityttää sit kuitenkin, että maksaako vaivaa, jos ovat kovin teollisen makuisia.
VastaaPoistaOi mitä kasvispihvejä - täytyisi joskus kyllä tehdä, tosin pitäis kehittää vegeversio niistä, siis ilman munia ja jogurttia. Mahtaako mikään pihvin tekele pysyä kasassa ilman kananmunaa, en tiiä...
Maista toki ja tee omat johtopäätöksesi. Minä kun syön muutenkin tosi vähän leipää, olen vähän kranttu sen laadun ja maun suhteen.
PoistaKasvispihvit on tosi hyvä ruoka. Eikä niiden rehujen raastamiseen kauaa aikaa ja vaivaa tuhraudu!
Vegaaniliiton sivuilla oli tällänen vinkki: Kasvispihvien sidonta-aineena voi käyttää joko jauhoja tai keitettyjä suurimoita, (turvotettuja) kaurahiutaleita tai perunamuusia. Anna taikinan turvota noin vartti ennen muotoilua ja kypsentämistä. - See more at: http://vegaaniliitto.fi/www/fi/arki/vinkkeja-ruoanlaittoon#sthash.mhO6Ibgi.dpuf
Sit on tällänen kiva blogi, jos ei ole sinulle tuttu, niin voisi sinua kiinnostaa. Täällä oli kans juttu siitä kananmunan korvaamisesta. On kuulemma olemassa jotain Organ No Egg -jauhettakin.
http://www.kamomillankonditoria.com/p/kananmunatta-keittiossa.html
Mutta noi pihvit näyttää hyviltä! :P
VastaaPoistaEikä vaan pelkästään näytä. Makukin on hyvä! =D
PoistaKiitos mahtavista vinkeistä, tuo juuresleipä kiinnostaa ja ajatuksena on ollut tehdä pähkinäisiä lihapullia. <3
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua <3
Kokeile ihmeessä juuresleipää ja tee omat johtopäätöksesi!
PoistaPähkinäiset lihapullat...mmm! Kuulostaa hyvältä! Voisit vaikka laittaa reseptiä blogiisi!
Aurinkoista viikonloppua sinullekkin!
No, tollasesta ruokarajoitteesta on tosiaan se hyvä puoli, ettei tarvi sortua kokeilemaan kaiken maailman "juttuja". =)
VastaaPoistaUunissahan ne tulee ihan yhtä hyvin. Ja ovat himpun verran terveellisempiäkin! Minä kun tykkään aina kaikki käristää!