Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

PiianPeilit ja RenginKaapit Arjuskan salongissaJoka kesäinen, ihan must käyntikohde on Arjuskan salonki Eräjärvellä. Siellä on järjestetty kaikenlaisia näyttelyitä monilla eri teemoilla jo vuodesta 2008. On oikein harmittanut, kun on niin monta hyvää näyttelyä jäänyt näkemättä!Vuosia ollaan ohi ajeltu, kunnes pari kesää sitten poikettiin ja ihastuttiin paikkaan. Paikan viehätystä lisää sen ihana, vieraanvarainen ja huumorintajuinen emäntä Arja.Tämän vuotinen näyttely on nimeltään "PiianPeilit ja RenginKaapit". Monellehan ne ovat tuttuja ja suosittuja kapistuksia nykyisessä vanhaa tavaraa suosivassa sisustustyylissä.

Näyttelyssä oli kuitenkin nähtävillä hieman niistä tavanomaisiksi mielletyistä peileistä ja kaapeista poikkeavia versioita. Kuten esimerkiksi satuli. Se on laatikko, joka avautuu peiliksi ja sisältää lokeroita. Sen sisällä piiat ja rengit ovat säilyttäneet tavaroitaan. Siellä ne on näpsästi kulkeneet paikasta toiseen ja kätevästi olleet saatavilla ja käytettävissä. Ihan uusi esine meille molemmille.


Onko kenellekkään muulle satuli tuttu esine?

Erilaisia versioita satuleista.


Renginkaappeja oli monenlaisia. Kaappihan on ollut sellainen, joka on kulkenut rengin mukana talosta toiseen ja se on ollut rengin omatekemä. Yleensä kaapin sivuilla tai päällä on koukku tai kaksi, joista se on saatu kiinnitettyä sen talon pirtin seinään, jossa kulloinkin on oltu töissä. Kun renki sitten vaihtoi taloa, hän nappasi kaappinsa seinältä, heitti selkäänsä ja läksi matkaan.
Kaappeja oli näyttelyssä monen kokoisia. Osa oli niin isoja, että ajatus sellaisen raahaamisesta kylästä ja pitäjästä toiseen, tuntui aikas moiselta urakalta!


Näyttelyssä oli myös työkalulaatikoita.

Myös tuunaaminen on ollut muodissa jo renkien aikaan. Näyttelyssä oli yksi kaappi, joka oli tehty vanhasta kuljetuslaatikosta. Siinä oli tullut aikanaan jotain tavaraa "neiti-immeisille" ja joku näpsäkkä oli tehnyt siitä kaapin. Hyvää laatikkoa ei oltu heitetty haaskuuseen tai poltettu, vaan tuunattu kaapiksi.Salongissa oli muutakin kiinnostavaa vanhaa tavaraa laitettu viehättävästi esille. Matkalaukut vanhan sängyn päällä oli pakattu "miesten" ja "naisten" tavaroilla!


"Naisten" laukussa leivonta- ja ruuanlaittotarpeita.

"Miesten" laukussa pontikka leilejä ja jopa kiväärin pistin!


Arjuskan salongin sisustus oli hieman muuttunut viime kesästä. Kahvipisteen paikka oli muuttunut ja jotain uusia juttuja oli pitkin salonkia.Arjuskalla on tarjolla kahvia, mehua ja hänen itse leipomiaan leivonnaisia. Maksu tapahtuu omantunnon mukaan. Kahvit tarjoillaan vanhoista, kauniista kahvikupeista. Sumppi ja nisut kyllä maistuvatkin kauniisti tarjoiltuna entistä maukkaammilta!


Kuka tietää? Me veikattiin coctailsiivilää.

Arjuskan salonkin on auki vain lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12-16, 6.8. asti tai sopimuksen mukaan. Mahtava paikka kaikille lähihistoriasta ja vanhoista tavaroista kiinnostuneille!Edellisistä vierailuistamme Arjuskan salongissa voit lukea täältä ja täältä .

9 kommenttia:

 1. Apua huolisin ihan kaikki esineet noissa kuvissa ja leivontatarvikkeita myöten. Mummin kesäpaikalla on minun entisessä huoneessa tuollainen piianpeili ja sinne lapsena laitoin aina kaikki aarteeni, milloin simpukan, milloin kauniin kiven tai kirjeen ystävältä <3

  Ihana kuvakavalkadi <3

  VastaaPoista
 2. Eikö vain olekkin ihania vanhoja esineitä! Ehkä sinunkin peltipurkkikokoelmasi ja jääkaappimagneetit ovat jokin päivä tuollaisessa nostalgianäyttelyssä!

  Minä säilyttelin "aarteitani", kuten karkkipapereita sun muita juttuja, mummun ja papan kesämökin aitassa olevan emännänkaapin pikku laatikoissa.

  VastaaPoista
 3. Kiva paikka! Edesmennyt isäni olisi rakastanut tuota, juuri kaikkea sellaista, mistä hän piti. Huoks...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana näyttely! Täynnä muistoja ja nostalgiaa! =D

   Poista
 4. Kiitos kivasta kirjoituksesta ja ihanista kuvista. Tulen ehdottomasti seuraamaan blogiasi �� jatka samaan malliin��

  VastaaPoista
 5. Hieno kirjoitus kuvineen kaikkineen! Ja muutenkin vasta tämän jutun kautta löysin blogisi,mielenkiintoinen�� Tulen ehdottomasti seuraamaan ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista Heli! Mahtavaa, että löysit tänne. Olet lämpimästi tervetullut seuraamaan elämää rakkaudesta ja maan antimista! =D

   Poista
 6. Arjuskan salongilla on facebook sivutkin sieltä näätte tulevia tapahtumia yms.

  VastaaPoista