tiistai 13. tammikuuta 2015

TSI: Koiran pipo


Mauri on todellinen vilukissa! Vaikka onkin koira, ha ha! Olenkin ottanut siitä monen monta kuvaa, kun se makoilee jonkun tulipesän edessä. Esim. täällä ja täällä. En harrasta juurikaan sen pukemista, mutta kun pakkanen laskee -10:nen alapuolelle, Mauri alkaa palelemaan. Olen hankkinut sille Hurtan toppapuvun. Mäyräkoiramalli löydettiin kerran jostakin koiranäyttelyistä ja sovittamalla löytyi sopiva koko. Sitä inholla pidetään  ja liikutaankin ihan hyvin lenkillä, mutta pihassa, vapaana, koira ei liiku mihinkään. Vikisee vain ihan hakatun näköisenä! Olen löytänyt myös Hööks:in alekorista, tyylikkään villapooloneuleen Maurille. Se "rakastaa" sitä aivan yhtä paljon, kuin toppistaankin!
Parisen vuotta sitten, oli kovia pakkasia, lähes -30 raatia. Oltiin koiran kanssa aamupissalla, kun se yhtäkkiä, ihan kuin hyytyi, kesken matkan ja alkoi ravistelemaan päätään. Tajusin, että sillä otti kylmä korviin. Netistä etsimällä, löysinkin kudotun pipon ohjeen. Mutta, kun nämä viime talvet ovat olleet leutoja, en ole pipoa kutonut.
Kunnes eilen se sitten tapahtui, koiralle pipo! Olen talvilomalla ja koska Beibe on töissä, minullahan ei ole "mitään" tekemistä! Ja päätin, että yritän tehdä jotain kivaa, joka päivä!
Mallia pipoon katselin Hölmöillen- blogista. Tein ensin ihan ohjeen mukaan, mutta pienihän siitä tuli. Uusiksi meni!
Joten muokkasin mallia isommaksi ja tein näin:
                                                             
KOIRAN PIPO

Loin 56 silmukkaa, no 4:sen puikoille. Lankana 7 veljestä. Jaoin silmukat neljälle puikolle, 14 s/puikko ja  kudoin joustinneuletta 2o, 2n, 6 kerrosta. Jatkoin sileää neuletta 6 kerrosta. Jätin ensimmäisen puikon silmukat odottaamaan ja kudoin tasoneuleena, kolmen puikon silmukoilla, (joka toinen kerros nurin, joka toinen oikein), 14 kerrosta. Sitten loin ylimääräiselle puikolle 14 silmukkaa ja jatkoin 4:n puikon silmukoilla, oikeaa neuletta 4 kerrosta. Aloin kavennukset, 1s joka toisella kerroksella, kunnes joka puikolla on 7s. Sen jälkeen kavennukset joka kerros. Minä tein kavennukset puikon lopussa.
Lopuksi poimin odottamassa olevien silmukoiden kaveriksi, 3:lle puikolle, jokaiselle 14 silmukkaan ja kudoin taas joustinta, 2o, 2n, 6 kerrosta. Päättelin langanpäät ja pipo oli valmis käyttöön!
Kantsii käydä tosiaan katsomassa tuolta Hölmöillen -blogista ohje, jos haluaa pipon haukulleen tehä. Siellä on tosi selkeät ja hyvät, kuvalliset ohjeet!
Ja tässä DressMauri esittelee talven uutta pipoaan:
"Et oo tosissas"- ilme!

Työmiehet vetoavat aina naisiin!

Huomatkaa tyylikäs neule!

"En muuten liiku mihinkään nää päällä!"

"Joko saa ottaa pois?"

Kun lumikökkö lentää, inhottavat vaatteet unohtuvat!

Moni varmasti muistaa E.T:n. Tuon ystävällisen avaruusolion, joka halusi kotiin. Se asuu meillä! Jaa, ette usko vai? Katsokaas näitä kuvia:

"E.T want home"!

Eikun, sehän onkin Lakritsa- kissa, pipo päässä!

"Ja kohta muuten tulee kynnestä!"
Ai että, kyllä olikin taas makeat naurut, eläinten kustannuksella!

10 kommenttia:

 1. No mutta toihan on tosi tyylikäs pipo! Sellanen jou-malli. Mauri on cool! ♥

  VastaaPoista
 2. Voi Mauri :) upee pipo! Pakko kyllä myöntää, että en oo ennen koiralla (tai kissalla) pipoo nähny ;) mutta toki tarpeellinen pakkasilla!
  T. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatella, näin tarjosin sinulle taas yhden kokemuksen elämääsi lisää! ;)! Pipo on tarkoitettu Maurin käyttöön ja VAIN tosi koville pakkasille. Mutta oli aivan liian mehukas tilaisuus mallailla sitä Lakritsan päähän! Johan sille kylän kollit naurais, jos se tollanen reuhka päässä ulos lähtis!

   Poista
 3. Hieno pipo! Tuli heti mieleen muumien Surku koira, eikös silläkin ole saman tyylinen myssy :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, niinpä onkin, Tia! Ajatuksena minulla olikin ensin, että teen pienen tupsun pipoon. Mutta sitten tulin siihen tulokseen, että piposta olisi tullut liian takapainoinen. Eikä siten pysynyt päässä senkään vertaa.

   Poista
 4. Ihanat aamun naurut!!!!!! Mauri näyttää teiniangstipojalta jolla pipo löllöttää takaraivolla...metsähommiin Mauri kai saa sellaisen hatun mikä laitetan metsurinkypärän alle...joka tekemiseen oma pipo...hahhhhahhahahaaaa...Laksrtsi oli kans ihanan näköinen ja ilme oli tosiaan hauska..."ihanko kameralla meinaat ikuistaa tän rääkkäyksen, kohta saat kynnestä"...voi elämä....hahhahahhaaaa...Tästä on hyvä jatkaa päivän hommiin, kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan, Mimosa! Tyttären kanssa naurettiin eilen vattamme kipeiks, kun elukoita pipolla kiusaattiin! Mies sanoi töistä tulleessaan, että mitähän Seppo ja Aapeli mahtaa Maurin piposta tykätä, kun luolahommiin mennään. Meneeköhän uskottavuus! Seppo ja Aapeli ovat Maurin luolakoirakolleegat, karkeakarvainen mäyräkoira ja kettuterrieri. Saati sitten, mitä miehen metsästyskaverit!?! Saati jos Maurilla olisi jokin camopipo... Hmm...

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos, Sussi! :) Mauri piti pipoa ihmeen hyvin. Olin aivan varma, että se "tappaa" sen heti!

   Poista