Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

maanantai 15. toukokuuta 2017

Dokumenttiprojekti: Äidin toive

Jade varmaan toivoisi hieman rauhaa päällä hyppiviltä pennuiltaan!


Tänään illalla klo 21.30 tulee Yle 1:ltä Dokumenttiprojektin esittämänä Joonas Berghällin ohjaama elokuva Äidin toive .  En ole elokuvaa nähnyt, se tuli niin vähän aikaa elokuvissa. Näytökset olivat lisäksi sellaisiin aikoihin, ettei ollut mahdollisuutta käydä sitä katsomassa. Olenkin innoissani, että Yle esittää sen televisiossa. Tietysti leffa olisi sopinut paremmin esitettäväksi eilen, äitienpäivänä. Mutta hyvä näinkin.


Minä toivoin jotain kasvia äitienpäivälahjaksi.

Voi vain arvata, että elokuva on koskettava. Kyllähän jokaisen äidin toive on, että lapsensa saisi elää hyvän ja turvatun elämän. Elokuvassa esitellään 12 äitiä ympäri maailman, jotka kertovat elämästään ja äitiydestään.
Joonas Berghäll on ohjannut useita dokumenttielokuvia, mutta parhaiten hänet ehkä muistetaan palkitusta Miesten vuoro -elokuvastaan.
Sain tutustua tähän ohjaajapersoonaan henkilökohtaisesti joitakin vuosia sitten, kun minut valittiin yhtenä monista äideistä esiintymään entisen työnantajani lyhyissä mainosvideoissa. Joonas Berghäll ohjasi mainokset yhdessä Katja Gauriloffin  kanssa. Hänkin on ohjannut monia dokumenttielokuvia, kuten Säilöttyjä unelmia , joka on myös tullut Ylen kanavilta jossain vaiheessa.


Ja sellaisen myös sain!

Mainokset keskittyivät äitiyteen ja katsoin pitkästä aikaa yhden niistä. Jokainen mainoksissa esiintynyt äiti oli ihan tavallinen työntekijä ja esiintyi omana itsenään. Avasimme kotimme, elämämme ja ajatuksemme koko kansalle näissä mainoksissa.
"Huolenpito"  julkaistiin muistaakseni ensimmäisenä tästä mainossarjasta. Olen vakaasti edelleen samaa mieltä äitiydestä, kuin silloinkin. On tosi mukavaa olla äiti!Äidin toive Yle 1 klo 21.30  Katsottavissa Yle Areenassa 30 päivää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti