Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

tiistai 9. toukokuuta 2017

Itkettävän ihana puutarhaohjelma ja isä, äiti ja lapset

Minä en juurikaan katso kotimaisia, kaupallisia puutarhaohjelmia televisiosta. Minua ärsyttää suunnattomasti niiden teennäisyys ja mainosten ohjelmalta vievä aika. Ja jotenkin juontajat puhuvat konemaisesti ja liian käsikirjoitetusti niissä. Puutarhan tuoma ilo puuttuu niistä. Puutarhaunelmia on ollut oikeastaan ainoa, mitä katselin aktiivisesti silloin kun se tuli. Se taas oli kuitenkin pikkuisen liian boheemi minun luonteelleni. Mutta pidin, kun siinä esiteltiin ihan tavisten pihoja.
Englantilaiset, tanskalaiset ja ruotsalaiset puutarhaohjelmat ovat olleet minun rakkauteni! Harmi vaan, että Yle ei panosta niihin enempää. Vielä kun tajuttaisiin lähettää noita puutarhohjelmia talviaikaan, kun olisi aikaa niitä kytätä!
No, tänään alkaa Yle 1:llä Rakkaudesta puutarhaan . Siinä puutarhuri Alan Titchmarsh tekee palveluksen ihmisille, joiden oma puutarha on jäänyt vaille huolenpitoa. Rakkaudesta puutarhaan -sarjassa Alan ja hänen ammattilaisensa, viherpeukalot David Domoney, Katie Rushworth ja Frances Tophill kunnostavat puutarhoja perustuksia myöten. Muutamassa päivässä puutarha kokee huikean muodonmuutoksen.
Rakkaudesta puutarhaan -ohjelmasta olen nähnyt aikaisempina keväinä ainakin pari tuotantokautta. Useasti olen herkistynyt ihan kyyneliin asti sitä katsoessani. Siinä on aikas koviakin elämänkohtaloita ollut; vammautumisia, läheisten kuolemaa ym.. Heidän ilonsa, kun he ovat saaneet rakkaan puutarhansa kuntoon, saa tälläisen "vaihdevuosihirviön" vollottamaan kuin pikkulapsen. Beibe aina nauraakin minulle. Ihmettelee, että onko puutarhanlaitto noin surullista! ='D
Onhan ohjelmassa laitettavat pihat tosi suureellisia ja en tiedä olenko niistä saanut ikinä mitään vinkkejä omaan pihaani. Mutta jotenkin englantilaisten taitavuus kasvivalinnoissa ja se, että ohjelmassa käytetään isoja kasveja vetoavat minuun. Puutarhat tulevat lähes valmiiksi ohjelman aikana. Katsojan tarvitse jäädä mielikuvituksensa varaan, sen suhteen, että millainen pihan on sitten kun kasvit ovat isoja. Tykkään!

Rakkaudesta puutarhaan tiistaisin Yle 1: llä klo 19.00. Ja mikä parasta! Kaikki jaksot on jo nähtävillä Yle Areenassa ja näkyvät siellä koko kesän! Hyvä, hyvä!


 Kuvahaun tulos haulle rakkaudesta puutarhaan


 Ihan sattumalta satuin katsomaan televisiota, kun sieltä tuli uusintana tanskalainen ohjelma "Isä, äiti ja lapset". Sarjassa tutustutaan perheeseen, joka elää vanhanaikaista maalaiselämää keskellä nykypäivän Tanskaa. Perheen kuusi-, neljä-, kaksi- ja puolivuotiaat lapset eivät koskaan ole nähneet televisiota tai syöneet makeisia.
Perheen diplomi-insinööri-isä ja filosofian maisteriäiti, ostivat 10 hehtaarin tilan ja perustivat perheen ja elämän tilalle. He elävät perheen isän yrityksen myymisestä tulleilla rahoilla. He saavat lisätuloja kasvattamalla juureksia ja leipomalla ruisleipää ja myymällä niitä torilla.
Perheen lapset ovat todellisia luonnonlapsia! Resuisen näköisiä, mutta toimeliaita, iloisia ja sosiaalisia. Ja söivät kokoajan jotain!
Todella mielenkiintoinen sarja, suosittelen lämpimästi katsomaan. Perheen elämäntyyli herättää varmasti ajatuksia ja jakaa mielipiteitä puolesta ja vastaan.

Isä, äiti ja lapset Sunnuntaisin klo 20.00, Yle Teema Fem - Yle Areena 30 pv.

Kuvahaun tulos haulle isä, äiti ja lapset yle4 kommenttia:

 1. Kiitos muistutuksesta! Tykkään Alan Titchmarshista, mutta unohdin tuon ensimmäisen osan ihan kokonaan. Tänään täytyykin parkkeerata telkun ääreen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ekan jakson katsottuani voin sanoa, että oli taattua Alania. Itkin! ='D

   Poista
 2. Kiitos kun jaoit nämä, kuulostavat ihan minun ohjelmiltani :) Olen tosi huono katsomaan telkkaria ja seuraamaan ohjelmia, varsinkaan näin keväisin. Ainoastaan parhaillaan meneillä oleva Vain elämää on pakko katsoa.
  Mutta nämä kuulostavat niin houkuttelevilta, että täytynee katsoa saman tien - semminkin kun ulkonakaan ei nyt oikein tarkene puuhata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, eipä kesäaikaan tule katsottua kauheasti telkkua. Varsinkin parhaaseen katseluaikaan on aina ulkona. Mutta nythän kun ei mitään oikein pysty ulkona tekemään, niin voi käpertyä sohvannurkkaan tölläämään kun muut tekevät ulkohommia! =)

   Poista