Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Viikkonäkymiä 14/52 ja pikainen kasvimaakatsaus!Tällä viikolla on alkanut lumet saamaan kyytiä. Parina päivänä tuli vettä ja räntääkin oikein kunnolla. Lämmintäkin on ollut. Jopa parina yönäkin on ollut lämmöt plussan puolella. Toisaalta, on ollut myös näitä -15 öitä!


Sunnuntai 8.4.2018 klo n.12.00, +6 astetta, aurinkoista, kevyttä harsopilveä, pieni tuulenvire.


Lunta on vielä noilla nurmialueilla reilu puoli sääreen. Vaikka koirat ovatkin kaivanut ja juossut pitkin hankia. Mutta aamuisin Mauria kantaa tuo hanki ja Benjaakin, joka taas oli täällä viikonloppuna. Aamupäivästä se alkaakin jo upottamaan, eikä kanna edes Mauria.


Tätä viimeistä kuvaa ottaessani, jalkani lipsahti kovaksi tamppaantuneelta kuvauspolultani ja kaaduin tuonne hankeen. En meinannut päästä sitten millään ylös. Että lunta on ihan niin paljon, että sinne hukkuu kuin mummo lumeen! 😅 Sanan varsinaisessa merkityksessä!

Mutta tarkkasilmäisimmät huomaavat kuitenkin, että kyllä, auratuilla alueilla pilkahtelee jo paljas maa! Lämpimät sateet tekivät sen, että vesi meni pihassa olevan kovan jään läpi ja haurastutti sen. Joten aurinko pääsee nyt toden teolla sitä sulattamaan.

Tämä meidän etupiha on etelään päin. Se sulaa ja kuivuu kyllä tosi nopeaan, sitten kun vauhtiin pääsee.

Rapun edusta on jo ihan sula! Jes!

Rämmin tänään kasvimaalle tuonne alapellolle. Siellä ei ihan hirvittävästi ole kevät vielä edistynyt, mutta osa kasvilavoista oli tullut jo näkyviin lumen alta.

Noissa lavakauluslavoissa on kaksi lavaa päällekkäin.

Tarvitsin kasvimaalta pari kompostiverkkoa, jotka olivat olleet viime kesänä hernetukina. Kyllä taas olikin homma, että ne tuolta sain. Lunta oli niin paljon lavojen välissä, että Hai -saappaan varsi ei riittänyt. Toppahousun puntti nousi joka askeleella ja saappaisiin meni lunta.


Osa lavoista on vähän matalampia ja ne uinuvat vielä talviunta lumen alla. Joo-o, ei "ihan vielä" pääse kasvimaalle kuopsuttelemaan! Mutta toisaalta, ei mulla sinne vielä mikään kiire olekkaan. Kyllä siellä ehtii taas raatamaan ihan väsymykseen saakka!

Risuaidan vieressä olevat lavat on ihan lumen alla vielä!

On tuo lumen rakenne silti muuttunut niin, että se on mennyt sellaiseksi rakeiseksi. En ole yhtään ehtinyt katselemaan ensi viikon sääennusteita. Mutta eiköhän tuo lumikin joudu jossain vaiheessa myöntämään tappionsa auringolle, vesisateille ja lämmölle ja sula pois.

Rakkautta ja maan antimia on saanut taas pari uutta seuraajaa. Olette sydämellisesti tervetulleita! Ihanaa sunnuntaita ja älkää polttako nassujanne auringossa!

4 kommenttia:

 1. Kyllä! 😃 Koko päivän on satanut ja lumet on saanut kyytiä oikein kunnolla !

  VastaaPoista
 2. Kyllä täällä meilläkin on lumi sulanut vauhdilla. Eilen kun läksimme mökiltä ja tänään menimme uudestaan kun tilamamme villat olivat tulleet ero oli valtava. Meillä on etelänpuolta kaikki mökillä takana pohjoisessa on loivat kalliot suojana. Samoin kotona oli tänään lumimassa häipynyt melkein olemattomiin. Lämmintä oli +14 astetta .Ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei pari viikkoa sitten olisi uskonut, kuinka nopeasti lumet lähtivät sulamaan. Ja loppuviikoksi luvattiin aurinkoista. Jee!

   Poista