Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Viikkonäkymiä 13/52 ja lankalauantain täysikuuta ihailemassa!


Pääsiäisviikko on ollut kovin aurinkoinen. Lämpötila on kohonnut päivisin jopa plussan puolelle, mutta yöt ovat yhä edelleen olleet tosi kylmiä. Ihan lähelle kahtakymmentä on monena yönä lämpötila pudonnut.


Tästä syystä kevään eteneminen ei ole ollut vauhdikasta. Lumet eivät ole juurikaan pihasta mihinkään hävinneet. Hieman rakennusten seinustoilla on sulamista havaittavissa, mutta eipä juuri muuten.


Tämän viikon kuvat on otettu eri aikaan, kuin mitä olen nämä viikkonäkymä -kuvat yleensä ottanut. Nämä on otettu klo 8.30 aamulla, joten valo on erilainen kuin aikaisempien viikkojen kuvissa.

Sunnuntai 01.04.2018, klo 8.30, aurinkoista, tyyntä, pilvetön taivas, pakkasta -12 astetta.


Niin sitä pääsi kuukausikin vaihtumaan huhtikuuksi. Nyt ollaan kyllä kevätkuukauden puolella vahvasti, mutta ei tämä keväältä näytä. Mutta keleissä ei ole ollut valittamista. On ollut upeat ulkoilukelit ja naamaankin on väriä saatu. Huomiseksi on kyllä luvattu rankkaa lumisadetta. Ei kiva!

Lankalauantain ja 1. pääsiäispäivän välisenä yönä oli täysikuu. Lähdimme Beiben kanssa illalla kymmenen jälkeen hengailemaan pitkin peltoja. Ulkona oli kyllä maaginen fiilis!


Pellolla oli tosi paljon eläinten jälkiä. Lähinnä kettujen ja rusakoiden. Oli ihan sen näköistä jälkeä, että on ollut rakkautta ilmassa.


Oli pellolla yöllisen metsästyksenkin jälkiä. Olisikohan jokin pöllö napannut hiiren tai myyrän hangelta?Päivän ja yön väliset lämpötilaerot olivat tehneet hangen pinnasta niin kovan, että se kantoi jopa minua. Ei tarvinnut kontata tällä retkellä umpihangessa! 😁


Tunnin verran samoiltiin pitkin peltoa ja nautittiin yöllisen luonnon kauneudesta. Jotenkin sitä on niin mukavuuden haluinen, ettei halua lähteä lämpimältä sohvalta ulos kylmään ja pimeään. Mutta voin kertoa, että kyllä kannattaa olla ulkona yölläkin. Luonto on upea täydenkuun aikaan. Eikä yhtään pelottava!


Tästä ulkona, yöllä täydenkuun aikaan hillumisestahan alkaa tulla ihan tapa! Edellisestä retkestämme voit käydä lukemassa täältä .
Nyt teimme vain tälläisen pienen retken lähimaastoon, ihan ilman eväitä ja mitään sen ihmeellisempiä varusteita. Mutta oli kivaa ja hienoa! Useastihan on käynyt niin, että kun ollaan jotain retkeä täydenkuun aikaan suunniteltu tekevämme, kuu on ollut pilvessä. Nyt on kaksi kertaa peräkkäin ollut upea kuutamo!


Mukavaa pääsiäisen jatkoa kaikille!

12 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat täysikuusta. Jotenkin maagiset. Ja näkee miten hyvin kuu valaisee. Mutta kaikkein vaikuttavin oli kyllä tuo pöllön tai mikälien saalistuskuva! Upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On tosi vaikeata kuvata yöllä! Mä en oikein osaa tota järkkäriäni käyttää.

   Hieno sattuma, että löydettiin noi saalistusjäljet! =D

   Poista
 2. Onpa tosi mielenkiintoista 'hillua' yöllä ulkona! Kuutamo on kaunis, varjot lankeavat upeasti! Olipa karun kaunis tuo saalistusjälki. Poikkesin pitkäperjantaina siellä teidän kulmilla ja mietin että vuosi sitten siellä vanhainkodin seinustalla melkein narskut jo kukkivat, nyt kukki jääkukat. Mutta tienposkien lumivallit ovat kadonneet jonnekin, täytyy kai edes siitä iloita! Ajetaanko sitä teidän pääväylää aina niin lujaa, yritän pitäytyä nopeusrajoituksissa ja olen tientukkona joka kerta?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä tuo yöllä ulkona hilluminen on ihan melkein joka päiväistä meille puutarhaimmeisille. Mutta harvemmin enään tässä iässä tulee talvella "yöjuoksua" harrastettua! ='D

   Oli kyllä jotenkin pysäyttävät jäljet, nuo saalistuskuvan. Pikku-jyrsijä oli putkahtanut hangen päälle tuolta vähän matkan päästä ja melkein heti joutunut saaliiksi.

   Joo, liikenne on aikas hurjaa tuolla tiellä. Aamuisin täytyy töihin lähteä tietyllä kellonlyömällä, muuten jää kiireisimpien jalkoihin. Valvonta on ihan onnetonta! Kyllä valtio rikastuisi, jos aamuisin varsinkin 5-8 välillä ratsiaa pitäisi. Mutta tuskin siihen rysään nämä vakikaaharit jäisivät...

   Poista
 3. Ihana idea mennä yöllä ulos hillumaan! Voi kun olis itekin tajunnut... Vieläköhän tänä yönä ehtis? Epäilen tosin tuota hangen kantavuutta, tänä talvena ei täällä ole kunnon hankikantoja ollut. Mukamas on kova kuori, mutta läpi siitä on menty. Lumikenkiä ei ole, niillä varmaan pääsisi kyllä paremmin liikkumaan.

  Mukavaa pääsiäisen jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yöllä ulkona on hieno tunnelma! Taisi olla viime yönä ainakin täällä, taivas pilvessä.

   Pilkillä kun on käyty, aamuisin hanki kantaa, mutta iltapäivästä jo upottaa. Lumikengät onkin aina reissuilla mukana. Meikäläinen ainakaa ei ilman niitä selviäisi näillä töppöjaloilla!

   Mukavaa alkavaa arkea sinulle!

   Poista
 4. Siitä huolimatta, että olin kipeänä...olen tosi tyytyväinen pääsiäislomaan! Juurikin kauniiden päivien vuoksi! Sitten on niin lohduttavaa, että viimein ollaan huhtikuussa! Pakkanen tosiaan on paukkunut yöllä! Huomenna tulee villasukkapäivä sisällä, toisaalta tuleepa levättyä ennen työviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän auringon valo piristää kummasti! Kurja juttu, että olet ollut kipeänä. Itsekin ollaan pelätty, että tauti iskee. On töissä kaiken maailman mahataudit ja flunssat taas liikkeellä. =(

   Lunta alkoi satamaan täällä. Ei kyllä houkuta ulosmeno yhtään!

   Poista
 5. Kyllä teilläkin on vielä aika paljon lunta. Lumet eivät juurikaan sula, kun on niin kovat yöpakkaset. Ja tälle päivälle on luvattu lisää lunta. Hienot kuukuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä lunta nyt piisaa! Mutta äkkiä se sitten sulaa, kun sen aika on!

   Kiitos kehuista! On tosi vaikeaa tuo yökuvaus! =)

   Poista
 6. Olet onnistunut taltioimaan kyllä hienosti kuutamon ♥ Aika paljon teillä vielä lunta.Täällä etelässä oli eilen vielä ihan sulat tiet mutta tänä aamuna maa ihan lumen peitossa ja lisää sataa, yök. Riittäis jo mulle. Mukavaa huhtikuuta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3

   Isot tiet on täälläkin sulat, niissä on enkat ajettu ojiin. Mutta pienemmillä teillä alkaa olemaan jo kelirikkoa ja sohjoa.

   No, eiköhän se tästä vielä jossain vaiheessa kevääksi muutu! Onhan sentäs jo huhtikuu! =)

   Poista