tiistai 16. helmikuuta 2021

Kevään kaipuu -haaste

 

Herneenversotus on kevään merkki!Sain tämän  haasteen Kirstiltä Mummon päivitykset-blogista. Kiitos haasteesta!<3

Haasteen säännöt:
- kerro postauksessasi, kuka haasteen aloitti (Tiiu Puutarhahetki-blogista)
- tee postaus sinulle rakkaimpien keväisten kuvien kera
- haasta kolme tai useampi blogiystäväsi mukaan
- käy kirjoittamassa postauksesi www-osoite Puutarhahetki - Suurien unelmien puutarhablogin Kevään kaipuu -postauksen kommenttikenttään.
Voit osallistua haasteeseen myös Instagramissa. Merkitse kuvasi silloin #keväänkaipuuhaaste ja @puutarhahetki,  jotta Tiiu löytää ne.


Postauksen, ensimmäistä kuvaa lukuun ottamatta, kuvat ovat keväältä 2020. Niissä on hyvin kiteytetty se, mitä meillä keväisin tapahtuu. Joitain juttuja jää pois ja jotain tulee tilalle.

Minusta kevät kuukaudet ovat huhti- ja toukokuu. Maaliskuun loppupuolta miellän myös kevääksi. Joten, postauksetkin ovat maalis-toukokuussa otettuja.


Varma keväänmerkki on polttopuiden teko.

Viime vuoden maaliskuussa meillä oli
3 pässikaritsaa.

Tänä vuonna ei ole pupunpoikasia tulossa.

Ensimmäiset jätskit ulkona!

Ja taukokahvit tarkenee hörpätä ulkona!

Words no needed!

En ole vielä päättänyt, haudonko tipuja
tänä keväänä.

Kaalintaimet kasvihuoneessa viime maaliskuussa.

Narsissit ja lumi!


Sammakko herännyt horroksestaan kasvihuoneessa.

Huhtikuussa valutettiin koivunmahlaa.

Ja villiyrttikausi avattiin!


Huhtikuun lopulla päästiin jo järvelle!

Ruohosipulisatoa!

Niittysuolaheinää salaattiin!


Hutikuussa retiisit hyvässä kasvussa
kasvihuoneessa.

Joka keväinen taimirumba ikkunalaudoilla!

Keväinen voileipäkakku.

Kasvimaan kevät.

Toukokuun alussa retiisit tekivät jo satoa kasvihuoneessa.

Kaalintaimet lämpimässä, vaikka ulkona sataa räntää.

Pihlajansilmuja.

Vuohenputkea.

Kevään ensimmäiset avomaan kylvöt!

Kotkansiivenalut Hötsänässä!

Ihana lämpö!

Aikuisena talvehtineet perhoset alkavat
lentämään.

Mehiläiset havahtuvat kevääseen!

Kuivuri aloittaa pitkälle syksyyn jatkuvan
urakkansa!

Kasteluhommat; ihan parasta!


Jätskiä alkaa kulumaan hommien
ohessa!

Sadonkorjuuhommat täydessä vauhdissa.

Hedelmäpuut kukkivat!Tässä tulossa koivunlehtijuomaa.

Koivunlehtijuomaa ja voikukkakeksejä.


Hommat alkavat siirtymään ulkotiloihin.
Tässä langanvärjäystä koivunlehdillä.


Jos suoraan puhutaan, minulla ei ole vielä yhtään kevään kaipuu! Olen nauttinut tästä kunnollisesta talvesta sydämeni kyllyydestä. Rakastan talvea!


Mutta kyllä palelevana ihmisenä hieman kaipaan lämpöä. Minulle kevät merkitsee paljon työtä. Toki kaikki täällä tapahtuva raadanta on vapaaehtoista, mutta silti. Siksi onkin mukavaa, että on selkeät vuodenajat ja talvella ehtii huokaista, ennen uutta kasvukautta.      

 Minulla on myös hieman haikea ja jännittynytkin olo tästä keväästä. Opiskeluni päättyy kesäkuussa ja pitäisi yrittää löytää elämäänsä jotain, millä elää. Tämäkin asia on sellainen, että ei niin kiire olisi kevään tulon kanssa! ='D


En haasta nyt ketään uusia tähän haasteeseen. Minusta tuntuu, että tämä haaste on kiertänyt jo jonkin aikaa ja tavoittanut monia bloggaajia.


Mukavaa kevään odotusta kaikille!

6 kommenttia:

 1. Tämä oli kiva postaus.
  Minäkin olen itselleni yllätyksekseni tykännyt tästä talvesta aivan valtavasti. Sikäli en myöskään kaipaa vielä erityisemmin kevättä. (Muutam mieleni heti tänään, kun tämä vesisade sulattaa lunta ja tekee maailmasta taas kuraisen ja synkän.)
  Minä miellän kevään alkaneeksi juuri maaliskuussa, eli käytännössä ensi viikosta alkaen ajattelen, että olisi ihanaa kun räystäät alkaisivat tiputtelemaan ja tintit huutelemaan titityytä metsässä. Niistä kahdesta asiasta, kirkkaana kevätpäivänä, tulee todellinen kevään tuntu.

  Paljon on keväisiä asioita, joita teillä tehdään, koska viljelyt vaatii tietenkin varhaista starttia. Meillä on tänä vuona niin eri tilanne, kun ei ole kasvihuonetta eikä vielä yhtään kasvulaatikkoakaan. Siis uudessa kodissa. Näin ollen olen kylvänyt muutaman chilin siemenen ja lisäksi oman pihan kultasateesta siemeniä, ja toivon saavani niistä molemmista vähän jotain tulostakin.

  Ihanaa kevättä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinullahan on oikeastaan hyvä tilanne, kun saat aloittaa uudessa kodissa ihan "puhtaalta pihalta"! Tai sitten olla aloittamatta...

   Poista
 2. En ole minäkään kyllästynyt vielä talveen, kun kerrankin tällainen kunnollinen tuli! Pitää todellakin nauttia nyt kauniista kirkkaista kevättalven päivistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt viikonlopuksi onkin luvattu ihanan aurinkoista!

   Poista
 3. Itse olen oppinut näin: maalis, huhti, touko= kevät. Kesä, heinä, elo= kesä. Syys, loka, marras= syksy ja joulu, tammi, helmi= talvi. Eli nyt siirrytään kevätkuukauteen ja mä olen ihan onnessani. Mä oon niin kypsynyt tähän talveen ja tänään kun toi meille johtava tie oli jo osittain asfaltilla, niin oli hyvä etten kumartunut maata suukottamaan 😂. Joo ehkä jotkut tykkää talvesta, mutta mä en 😁


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten just puhuttiinkin, kaupungissa talvi on ehkä erilaista. Täällä maalla on mun mielestä helpompaa elää talvella. En mäkään nuorempana tykännyt yhtään talvesta. Silloin kun me molemmat ollaan asuttu Tampereen keskustassa. Ei ollut mitään tekemistä ja kaupungin kadut oli aina joko liukkaat tai sohjossa. Nässyltä puhalsi hirvee tuuli ja pakkanenkin tuntui kaupungissa jotenkin kylmemmältä.

   Saat ihan rauhassa inhota talvea! =D

   Poista