sunnuntai 12. joulukuuta 2021

TSI: Marmoroidut kynttilät


 
Näin instagramissa Meidän kotona-tilillä vinkin marmoroiduista kynttilöistä. Ohje vaikutti niin helpolta, että ajattelin kynttilänteon onnistuvan myös Kuukunan ja Ompun kanssa. 


Idea on yksinkertainen toteuttaa. Tarvitset vain steariinikynttilöitä, vahaliituja ja kuumailmapuhaltimen. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään kuumentamiseen palavaa kynttilää, mutta minä en onnistunut sillä muuta kuin nokeamaan kynttilöiden pinnan. Joten, koska meiltä löytyy kuumailmapuhallin, käytettiin sitten sitä. Näppärämmät voivat yrittää kuumentaa värjätyn kynttilän pintaa toisen kynttilän liekillä.


Kuukuna on kohta 4-vuotias, joten häneltä kynttilän värittäminen 
onnistui hyvinkin!


Ompulta, kohta 2-vuotias, ei ihan niin hyvin
sujunut. Mutta yritys oli hyvä!

Kynttilän pintaa väritetään siis vahaliidulla. Väriä saa olla ihan reilusti! Sitten värjättyä kynttilänpintaa lämmitetään varovaisesti. Kynttilä ja vahaliitu sulavat yhteen ja marmoroituvat. 


Väritetty kynttilä

Kynttilä kuumentamisen jälkeen.


Kynttilöiden pitää tosiaan olla steariinistä tehtyjä. Ne eivät pehmene kuumentaessa. Parafiinikynttilät menevät ihan lötköiksi ja taipuvat. Niistä voi tehdä niitä kierrekynttilöitä, mitkä eivät taas steariinikynttilöistä onnistu. Tarkkana siis kynttiläostoksilla!


Tytär oli luova ja teki kynttilöihin palloja!

Tämä oli kyllä tosi kivaa puuhaa yhdessä tyttären ja muksujen kanssa! Innostuttiin sitten tekemään kynttilöitä niin paljon, että saatiin tehtyä joulumuistamiset muksujen päikyntädeille. Ja onneksi tytär oli paikalla, niin saatiin tarkka lukumäärä päikyntädeistäkin. Kuukuna kun sanoi, että heillä ei ole kuin yksi päikyntäti. Viime vuonnahan hän sanoi joulumuistamisia tehdessämme, että hänellä on kolme tätiä ja kaikkien nimi on Leena! 

Minusta näistä tuli tosi kauniita!

Löysin toisenkin ohjeen kynttilöiden tekoon. Siinä vahaliidun päätä kuumennettiin kynttilän liekissä ja sulaneella liidulla vedettiin jälkiä kynttilään. Sitten kynttilän pintaa kuumennettiin toisen kynttilän liekissä. Lopputulos näytti myös kivalta, mutta se tekniikka ei ihan näin pienten lasten kanssa tehtäväksi sovi. Mutta ajattelin kyllä sitäkin itse kokeilla!


Kääräistiin kynttilöiden ympärille pätkä juuttinauhaa, missä oli pitsikoriste ja kiinnitettiin se tipalla kuumaliimaa. Siihen vielä juuttinarua tukevoittamaan ja voi että, kun tulikin kivan näköiset paketit! 


Valmiit vietäväksi päikyntädeille!


2 kommenttia:

  1. Olipa kiva idea ja lopputuloksista tuli todella upeita.
    Ihanaa sunnuntaita sinulle <3

    VastaaPoista