Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Arkikuvia 13/52

VIIKKO 13

"Jäspi 60"


Tällä viikolla sairastaessani kunnon mahataudin, on korostunut hanasta tulevan lämpimän veden tarpeellisuus. On ollut huomattavasti mukavampaa pestä käsiään hanan alla ja hanuriaan käsisuihkulla, juoksevalla lämpimällä vedellä, kuin jossain vadissa lutraten!
Leppämäessä hanasta ei ole tullut 15 vuoteen lämmintä vettä, kun silloinen lämminvesivaraajamme hajosi. Olemme lämmittäneet vetemme saunojen padoissa ja isossa kattilassa puuhellalla. Ja eikä siinä mitään. Elämä on sujunut tosi hyvin näinkin!
Meillä ei ole ollut oikein tilaa missään uudelle varaajalle. Kunnes kuivausrumpumme sanoi sopimuksensa irti ja emme ajatelleet hankkia uutta hajonneen tilalle. Sitten kun pesukone hajoaa, ostamme pesevän ja kuivaavan koneen. Joten, pesukoneen päälle seinälle jäi tila lämminvesivaraajalle.
60 litran Jäspi paikan "valtasi". Eihän se järin suuri varaaja ole, mutta ei ole meidän perheemmekään. Parin kuukauden käyttökokemuksella voi jo sanoa että, lämmin vesi on riittänyt hyvin.
On se ollut hurjaa ja ihmeellistä, kun hanasta tulee lämmintä vettä. Tosin vasta keittiöön ja vessaan, suihkuahan meillä ei ole.  En meinaa millään tottua siihen, että raanasta tulee jopa kuumaakin vettä niin halutessaan. Mutta olen minä jo pari kertaa kuitenkin ihan "rietastellut" pesemällä hiukseni vessan lavuaarin päällä bideesuihkulla. Ja kattiloita ja kulhojakin olen pessyt käsin, enkä laittanut tiskikoneeseen. Hui!
Meille lämmin vesi on ollut todellinen arjen ylellisyys ja helpottaja!

4 kommenttia:

 1. Lämmin vesi on arvossaan, vaikka kyllä keittämällä ja saunan padassakin se ihan hyvin lämpiää, hanavettä osaa arvostaa.

  Hyvä että noro sanoi sinulle hyvästit, vaikka käsihygienian kanssa pitää useampi viikko vielä pelata sillä virus asustaa aika kauan elimistössä vaikka tauti on voitettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei sitä ymmärtänytkään kuinka paljon elämää hanasta tuleva lämmin vesi helpottaa, kun vuosi on sitä ilman ollut.

   Luinkin, että noro saattaa tarttua vielä 10 päivän päästä, kun sen on sairastanut. Meikäläinen harjoittaa tuota hyvää käsihygieniaa pakostikin jo työni puolesta. Mutta on se silti salakavala pirulainen tuo noro!

   Poista
 2. Voihan maailma!! Wau!! Todellakin täytyy arvostaa viitseliäisyyttä.
  Meillä aikanaan (kun etsittiin taloa) isäntä ihastui taloon, jossa oli vain ulkosauna. Minä en silloin (enkä vieläkään) voisi ajatella, että aamulla viideltä ei pääse halutessaan suihkuun (tai täytyisi keitellä vettä sitä varten....)

  Joo, kermaperse täällä hei. =D

  Mutta aika hauska arkihaaste. Todella arkista, johon en itse pysty.
  Tykkäsin eritoten sanasta "rietastella" kun puhutaan hiusten pesemisestä..... hihih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viitseliäisyyttä vai tyhmyyttä? No jaa, kaikkeen tottuu niin, ettei osaa edes kaivata sitä mitä ei ole! Tosin meikäläisellä ei tulisi mieleenkään käydä aamulla pesulla, jos ei ole ihan pakko. Hrrr! Varsinkaan talviaikaan, kun pirtti ei ole kovin lämmin aamuisin.

   Tuntui jo ihan syntiseltä liittyä muutama vuosi sitten kunnan vesiverkkoon. Mutta kun vesi loppui aina omista kaivoista kesken kaiken, oli pakko. Nyt kun tulee jo kuuma vesikin hanasta... Matka kohti "kermaperseyttä" on menossa täälläkin! ='D

   Poista