Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

maanantai 17. huhtikuuta 2017

Pääsiäinen 2017 lusittu!

Meidän savustus"mökki"


Ja mitäs pyhistä sitten jäi käteen? No, mahaan jäi ainakin ähky! Syöminen ja siihen valmistautuminen aloitettiin jo kiirastorstaina. Beibe oli saanut yllätyspekkasvapaan ja hän alkoi jo aamusta savustamaan härän sisäfilettä ja lampaan etukinttua. Minä lähdin vesi kielellä töihin ja sieltä palattuani söimme savulihoja leivänpäällä. Aah! Molemmat lihat onnistuivat hyvin ja olivat todellista herkkua.

Lihat menossa savuun!

Pitkäperjantaina olikin ohjelmistossa lisää syömistä. Ystäväpariskunta kutsuivat meidän hampurilaiselle kotiinsa. Kyllä itsetehdyt hampparit vaan peittoavat kaikenmaailman Heset ja Mäkkärit mennen tullen!

Herkkuateria ja karhukin on päässyt kuvaan! ;D

Tosin pitkäperjantain aamu aloitettiin kauhulla. Yle Teemalta tuli scifiklassikko The Thing -se toisesta maailmasta, vuodelta 1951. Se on uudelleen filmatisoitu 1982 ja 2011. 80 -luvun versio on näistä suosikkini, mutta kyllähän tämä alkuperäinenkin on hyytävä omalla tavallaan. Ja hieman hauskakin...


Lankalauantai menikin sitten siivoillessa toista pääsiäispäivää varten. Meille oli tulossa ruokavieraita. Siivoomisesta vaan ei meinannut tulla mitään, kun piti silmä kovana kyttäillä lintulaudan tapahtumia. Lintulaudan vierailijoista postasinkin oikein erikseen. Postaukseen pääset tästä .
Tarkoituksena oli hieman haravoida ja muutenkin rapsutella pihaa, mutta satoi pari senttiä lunta. Joten ne hommat jäivät tältä viikonlopulta!

Närhi

Lintubongaamisen ja siivouksen välissä käytiin kahvilla. Sahalahden Keljossa on aika-ajoin avoinna ihana ja viihtyisä kahvila. Aittakahvila Anna oli auki perjantaista sunnuntaihin. Jo viikolla työmatkalla huomasin kyltin tienpielessä ja päätin, että sinne olisi pakko ehtiä!Kahvila toimii nimestään huolimatta ison, vanhan hirsitalon pirtissä. Kahvio ja talo on tosi ihana! Viime kesänä kävimme Beiben kanssa siellä ensimmäisen kerran ja postasin vierailustamme silloin.Itse kahvion tunnelma on valloittava! Mutta talon muitakin huoneita on sisustettu talosta löytyneillä esineillä. Ja huoneet ovat ihan kuin niissä asuttaisiin!

Viime kesänä talon toisessa päädyssä oli vanhojen Arabian astioiden näyttely. Tulevalle kesälle oli suunnitteilla taas jotakin näyttelyä. Ja kuulemma talon kummitushuone avattaisiin vierailijoille! Hui!Aittakahvila Anna avaa ovensa jälleen kesäkuussa, alkuun ainakin viikonloppuisin. Jos ajelette täällä päin, poiketkaa ihmeessä siellä kahvilla!

Tapahtuihan lankalauantaina vielä jotain tosi jännää! Jade-pupu pyöräytti poikaset!
Aamulla avasin kanilan oven ja huomasin heti verta ja jotain verisiä klönttejä Jaden häkin lattialla. Olin ihan varma, että se oli synnyttänyt ja syönyt poikasensa. Nurkassa oli kyllä kasa heinää, minkä päälle kani oli nyhtänyt itsestään karvoja.

Pesä kuvan ylänurkassa
Jade ei tuntunut olevan millänsäkkään, vaikka menin laittamaan ruokia sen häkkiin. Touhusi vaan omiaan häkin ulkopuolella. Kädessäni oli porkkana, jolla siirsin karvoja kasan päältä. Ja apua... siellä oli toimintaa! Äkkiä karvat takaisin kasan päälle ja pois häkistä.
Olin niin jännittynyt asiasta, että kuiskaamalla kerroin Beibelle! 


Pitkin päivää kävin tarkistamassa, ettei pesän ulkopuolelle ole joutunut poikasia. Ne voivat maitoa imiessään jäädä roikkumaan nisään emon lähtiessä pesän päältä.
Ilmeisesti Jade imettää pentujaan, koska poikaset ovat kolmantenakin päivänä hengissä. Maanataina kävin kurkkaamassa nopeasti pesään. Emo ei edelleenkään välittänyt minusta yhtään!
Porkkanalla raotin karvoja kasan päältä ja nopeasti laskin. Yhdeksän? En ole ihan varma, mutta monta siellä on!

Sunnuntai olikin sitten leffapäivä! Lähdettiin oikein Tampereelle eläviin kuviin. Mutta ennen leffaa kävimme "kahvilla".

Irish coffee ennen elokuvaa!

Elokuva, jota kävimme katsomassa, oli Jacques -elämä merillä. Jokaisen aikanaan Merten Salaisuuksia katsoneen must katsottava!
Pidettiin elokuvasta molemmat. Se oli ensisijaisesti henkilökuva Jacques Costeausta. Mutta oli siinä upeita merenalaiskohtauksiakin.


Kotona leffailu jatkui. Olimme ostaneet aikuisille suunnatun animaation "Sausage Party". Linkistä pääset elokuvan traileriin.
Tyttäreni näytti minulle trailerin jo yli vuosi sitten ja silloin ajattelin, että tämä on nähtävä! Mutta sitten kävi niin, että elokuvaa esitettiin teattereissa vain myöhäisnäytöksissä. Ja se jäi näkemättä. Käsittääkseni pienten lasten vanhemmat olivat vaatineet, ettei elokuvaa näytettäisi "ihmisten aikaan". Jottei vaan lapset erehtyisi menemään sitä katsomaan.

Lämpimät kanaleivät elokuvailtaan!


Nyt elokuvan nähneenä, en enään ihmettele yhtään! Oli aikas rajua settiä ja kielenkäyttöä. Ei sillä, etteikö olisi meihin uponnut, mutta jopa meitsi välillä oli ihan, että apua! Elokuvan alaraja oli 12 vuotta. Olisi voinut mielestäni olla enemmänkin!No, maanantaina oli vuorossa syömingit meillä. Ruokavieraiksi saapuivat tytär, vävy ja veljeni perheineen. Myös isäni ja Japanin työreissultaan Suomeen taas piipahtamaan tullut toinen veljeni tulivat.

Japanin tulkkuja!

Tein ruuaksi Moskovan pataa, joka oli perunan kanssa syötynä kerrassaan herkullista. Kävi niin, etten ruokailun ja seurustelun tuoksinassa huomannut edes ottaa kuvaa ruuasta!
Ohjeen bongasin Epätrendikäs ruokablogi -blogista. Minä tein padan naudan sisäfileestä ja härän kulmapaistista.

Tyttäreltä saamani tulppaanit! <3

Niinhän siinä vain kävi, että aika tappoi pitkätkin vapaat! Mutta kyllähän oli taas kaikenlaista ihanaa touhua! Ystäviä, elukoita, elokuvia ja ruokaa... paljon ruokaa!

Ei niin kaunis pääsiäiskaura!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti