Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

tiistai 24. lokakuuta 2017

Viisi parasta puutarhamuistoa menneeltä kaudelta!

Sain kivan haasteen Anneli A:lta Pihakuiskaajan matkassa -blogista . Lämmin kiitos siitä! Siitä onkin jo tovi, kun olen haasteisiin päässyt vastailemaan. Kiva, kiva!

Mennyt kesä oli... no, kylmä ja sateinen. Koko kesä sitä odotettiin ja koskaan se ei kunnolla tullut. Vielä heinäkuussakin kesälomiemme jälkeen, puhuin keväästä! Ei vaan millään meinannut tajuta, kuinka pitkällä kesä olikaan.
Mutta... kyllä siitä löytyi hyviä puoliakin. Piti vähän mietiskellä, että mitäs kesällä puutarhassa tapahtui. Tänä kesänä oli muutamia rakenteluprojekteja ja pihanlaitto jäi vähäiselle. Oikeastaan koristekasvit olivat ihan heitteillä! Vähäisen jäljelle jääneen ajan käytimme kasvimaalle.
Onneksi on kuitenkin valokuvat, joita selaamalla ne menneen kesän kohokohdat helposti löytyivätkin!

RODOJEN KUKINTAAlppiruusut pistivät parastaan alkukesästä. Ne eivät ole vielä tähän mennessä koskaan kukkineet näin runsaasti ja kauniisti. Ilahduttiin kovasti, kun pari vuotta sitten kavereiltamme siirtämämme rodot ovat kotiutuneet ja olivat kukassa.


Erityisen iloinen olin "kaimalikan" kukinnasta. Alppiruusu 'Marketta' kukki tosi kauniisti. Se on ollut vähän kämäisessä kasvussa, mutta niin vaan kauniisti kukki silti. Ihanaa!

"Marketat!"

ALKUKESÄN PIHAJUHLAT YSTÄVIEN KANSSA


Kuusenkerkkä Gin Tonic

Kesän alkua juhlistettiin muutaman hyvän ystävän kanssa syöden ja juoden. Oli todella mukavaa, että kaikki kutsutut pääsivät tulemaan meille ja saimme viettää hauskan päivän.

Ruokana oli mm. loimulohta.
Nokkos- ja vuohenputkipestot!

Saunottiin ja naurettiin aamun pikkutunneille saakka! Voi, että oli hauskaa! Pitäisiköhän ottaa ensi keväänä uudelleen?

Kannussa koivunmahlaa, saksankirveliä ja raparperia.

ÖTÖKÄTTÖMYYS


Shortsikelejäkin näköjään oli!

Ollaan nautittu ihan kybällä siitä, ettei ole ollut hyttysiä juuri lainkaan. Ei ole myöskään ollut paarmojakaan siinä suhteessa kuin ennen. Alkukesästä ei polttiaisiakaan ilmennyt. Loppukesästä niitä tosin oli jonkun hetken.

Kahviteltiin ehkä tavallista enemmän ulkona!


Minä aina välillä reakoin rajustikin hyttysen- ja paarman pistoihin ja puremiin. Joskus jopa joudun hakemaan antibiootteja, kun pistokohdat tulehtuvat. Kyllä tää oli ihan mahtavaa, kun välillä oli tälläinenkin kesä, ettei tarvinnut näistä asioista kärsiä!

Pikku-Benja! <3

Jos on ihmiset nauttineet ötökkövapaasta kesästä, on se ollut luksusta elukoillekkin! Hehku viihtyi tosi hyvin laitumella yötä päivää. Ei paljon sisälle huudellut!
Samoin Mauri on voinut hyvin ihonsa puolesta. Se on raapinut itseään normaalia vähemmän. Ja oli hyvä, ettei ollut paljon pistäviä ötököitä, kun tyttären perheeseen tuli ihana Benja-pentu!


Illan onkireissullakin pystyi jäämään kuvailemaan, kun ei verenimiöitä ollut!

UKONHATUTAi että, ukonhatut pistivät tänä kesänä parastaan! Kirvan kirvaa niissä ei ollut ja sen kyllä huomasi kukinnan määrästä!

Köynnösukonhattu

Erityisen iloinen olin, köynnösukonhatun isoista ja komeista kukinnoista. Miten niin hentoinen köynnös jaksaakaan kannatella niin isoja kukkia?

Valkoinen ukonhattu

Vaaleanpunainen kaunotar!

Myös valkoinen ja vaaleanpunainen kukkivat hienosti. Nehän olen tuonut Viron puutarhamarkkina matkoiltani. Maltan tuskin odottaa, että nekin leviävät isoiksi puskiksi!

Kirjavassa on ihan Suomi 100 -värit!

Ukonhattuja on ehdottomasti saatava lisää!

RUOKAA OMASTA MAASTA JA ELÄINVAUVOJA

Alkukesän huikeaa pinaattisatoa!

Jos ihmiset eivät niinkään tykänneet sateisesta ja viileästä kesästä, niin monet hyötykasvit olivatkin sitten ihan toista mieltä! Pinaatit, salaatit, kaalit, juurekset ja monet muut kasvoivat parhaiten ikinä.


Koko kesä syötiin oman kasvimaan satoa. Alkukesästä enemmänkin salaattivihanneksia ja varhaisjuureksia.
Loppukesää kohden vuoroon astuivat salaattien lisäksi kurkut, kesäkurpitsat, perunat, herneet ja vaikka mitä.

Lipstikkaa!


On niin ihanaa syödä itsekasvatettuja vihanneksia! Sitä tunnetta on tosi vaikea selittää. Se täytyy kokea itse!


Kesäkurpitsapikkelssiä omista kesäkurpitsoista!

Tänä kesänä  meillä oli ensimmäiset lihakanipoikueetkin. Molemmat emot pyöräyttivät lähes kymmenen poikasta ja hoitivat ne hyvin.


Pupuista osa myytiin ja osa on kasvamassa teuraskokoon. Oli mukavaa seurata pupuperheiden touhuja ja niitä kävi tosi monta lapsiperhettä ihastelemassa. Ja ihan aikuisiakin ne kiinnostivat!


Konehaudotuista munista kuoriutui keväällä 5 kanaa ja 2 kukkoa. Yksi kanoista joutui kanahaukan kynsiin, yksi lähti kaverilleni, kaksi Beiben siskolle ja yksi jäi meille parvea kasvattamaan.
Toinen kukoista sai oman parven ja toinen teurastettiin.
Tipujen kasvua on niin kiva seurata, että ehkäpä taas ensi keväänä hankin siitosmunia haudontaan!


Tälläisen haasteen muodossa on kiva palata kesään takaisin. Ja ihan hyvältähän se kesä näytti! Vai onko aika ehtinyt kultaamaan muistot?
Monta kivaa "juttua" tapahtui ja pienillä reissuillakin lähipitäjiin käytiin. Nyt katseet käännetään jo talvisimpiin touhuihin ja jäädään odottelemaan innolla ensi kasvukauden alkua. Sehän alkaa ihan just!


Olen käynyt lukemassa tämän haasteen niin monelta bloggarilta, että tosi moni tämän on tainnut saada. Joten, en heitä haastetta enään eteenpäin. Jos halua, voit napata haasteen ihan vapaasti! Mennyttä kesää oli kiva muistella!

Päden Paja, sydämellisesti tervetuloa seuraamaan elämää Rakkaudesta ja maan antimista!

10 kommenttia:

 1. Kivoja muistoja! Ihan jo itse ehdin unohtaa tuon hyttysettömyyden. Ei kyllä ollut juuri muitakaan haittaötököitä. Aika kultaa muistot, mutta ei kai siitä haittaa ole. Kesä on ihana, kylmänäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummasti niitä hyviä muistoja surkeasta kesästä löytyi. Ehkei se sitten niin surkea ollutkaan! ;'D

   Tuo hyttysettömyys oli niin ihanaa! Meillä on aina niin hirvittävästi hyttysiä, että iltaisin ei voi yhtään istuskella ulkona esim. saunan jälkeen. Joskus niitä on niin hirvittävästi, ettei edes päiväsaikaan ja auringossakaan voi oloilla. Pihahommat ovat olleet välillä ihan tuskaa!
   No, tuskin kahta perättäistä huonoa hyttyskesää tulee. Ensi kesänä voi ollakkin jo ihan jotain muuta! =(

   Poista
 2. Kiitokset toivotteluista♥ ja voi miten ihania muistoja:) Niin kauniita kuvia ja ihania kukkia..noilla kesämuistoilla on mukava lämmitellä talven vilakoilla:) Suloinen Benja hauva siellä köllötteli auringossa ja tosiaan kylläpä vaan olikin shortsikelejä:) Leppoisaa viikkoa sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kesämuistot vaan ovat ihania! Oli se kesä ollut sitten millainen tahansa keliensä puolesta!

   Poista
 3. Kiva, kun osallistuit tähän haasteeseen. Ihana oli lukea sinun kesän huippumuistoja <3

  VastaaPoista
 4. Kiva kun olit haasteen vastaan. Kivoja vastauksia ja kauniita kesämuistoja. Loimulohi on niin herkullista! Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan haasteesta! Oli mukava muistella kesää!

   Poista
 5. Olipa kivoja muistoja. Pitääkin ehkä tarttua ideaan....
  Ihan palasi kesä mieleen noista kuvista! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nappaa ihmeessä haaste, jos siltä tuntuu! Olisi mukava lukea sinunkin kesän kohokohdista!

   Poista