Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Arkikuvia 43/52

VIIKKO 43

"Pöytä katettuna!"


Tällä viikolla satoi ensilumi ja sen myötä aloitimme lintujen talviruokinnan. Hieman jo ehdin pelästyä, että tirpat olivat vaihtaneet maisemia. Mutta turhaan! Ei mennyt montaakaan hetkeä, kun ensimmäiset varpuset ja talitintit saapuivat nokkimaan auringonkukan siemeniä.
Viikonloppuna tein ruokintakauden ensimmäiset talikakkuset. Tai oikeastaan talipötköjä. En jaksanut alkaa näpertelemään.

Talipötköt jähmettymässä rapulla.


No niin, se on sitten lintujen ruokinta-arkea ensi kevääseen asti. Toivottavasti lintulaudan antimet kelpaavat ja vierailulla käy runsaasti erilaisia pikkulintuja!

14 kommenttia:

 1. Kyllä varmasti kelpaa, kasaavat talvivarastoa:) On niiden pikkulintujen ruuan haku touhua kiva seurata..Mukavaa alkavaa viikkoa sinne♥

  VastaaPoista
 2. Lintujen seuraaminen ruokintapaikalla onkin ihanaa puuhaa!

  VastaaPoista
 3. Lintujen ruokkiminen on vähän kuin koiran silittäminen: rauhoittaa ja laskee verenpainetta.
  Meillä on kellarissa yhdessä kohtaa vain yksi ikkuna, tupla on otettu pois, että siitä voi tuulettaa. Se on juuri lintulaudan kohdalla, ja voi pojat mitä sirkutusta ja tirpatusta nuo pitävät. Siellä juorutaan oikein sydämen kyllyydestä. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus viikonloppuisin jämähtää istumaan keittiön ikkunan ääreen ja vaipuu jonkinlaiseen transsiin. Sitten havahtuu ja miettii, että kuinkas kauan tässä tulikaan lintuja tuijoteltua! ='D

   Meillä ainakin varpuset pitävät sellaisen metelin, että luulen niiden kiroilevan!

   Poista
 4. Minullakin venähti vähän myöhäiseksi ruokinnan aloitus, mutta vieraita automaatilla on käynyt. Rasvamakkaraa en vielä laittanut, ehkä sitten viikonlopulla. Pikkulintujen puuhia on niin mukava seurata.

  Edellisen postauksen lavakauluskylvöjä luin innolla, ensi syksynä laitan sitten porkkanoita, palsternakkaa ja mustajuurta syyskylvönä, jaettu kokemus on mielenkiintoista luettavaa, kiitos siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne sitkeimmät linnut ovat jääneet näköjään odottelemaan lintulaudan ilmestymistä!

   Ole hyvä vaan. Mukavaahan kokemusten jakaminen on!
   Kokeile ihmeessä syyskylvöjä kasvilavoihisi. Yllättävän hyvin sadot onnistuvat!

   Poista
 5. Lintuja on kyllä kiva seurata. Meillä on nyt pihlajissa käynyt vilske ja marjat ovat hyvää vauhtia kadonneet nälkäisiin nokkiin. Hyvää marraskuun alkua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vielä pihlajanmarjat säästyneet puissa. Mutta eiköhän nekin sieltä vielä parempiin nokkin joudu!

   Mukavaa marraskuuta sinullekkin!

   Poista
 6. Linnut ovat varmasti tyytyväisiä!

  VastaaPoista