Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

lauantai 14. lokakuuta 2017

Arkikuvia 41/52

VIIKKO 41


Tää on nyt tätä! Nurmikot leikkaamatta, lehdet haravoimatta ja syyshommat seisovat. Joka paikka sanoo lits ja läts!
Jonkin verran on satoa korjailtu viikon varrella, mutta maassa on vielä ainakin mukulasellerit ja palsternakat. Niillä tosin ei ole mikään kiire. Meillä päin ei ole vielä hallaa, saati pakkasia ollut. Yhtenä aamuna mennä viikolla oli lämpötila laskenut +2:een asteeseen. Hrrr!

Elämä pyörii kuitenkin arkisesti taloa lämmittäen, elukoita hoitaen ja töissä käyden. Mutta pientä varovaista juhlan tuntuakin on. Nimittäin pipari-homejuustokausi on avattu! Pari piparia/päivä siivun aurajuustoa kera ja hieman jotain kotitekoista hilloa päälle. Glögiä ei olla vielä juotu, mutta olen kuullut joidenkin "rohkeiden" jo senkin kauden aloittaneen.

Vaikka syyshommat ovat aivan kesken, jotenkin alkaa toivomaan lumen tuloa. Koska tonne ulos ei oikein pääse mitään tekemäänkään, voisi ihan hyvin jo lumi armollisesti peittää keskeneräiset hommat!


10 kommenttia:

 1. Minä jo kokeilin tehdä ompelemalla joulukoristeita! Vaikka en olekaan mikään yltiö-jouluihminen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin! Siellähän on jo valmistelut aloitettu hyvissä ajoin!

   Minä en myöskään tunnustaudu mitenkään kovaksi jouluihmiseksi. Mutta jotenkin sitä sitten aina vähän innostuu!

   Poista
 2. Ihanaa kun joulu lähestyy <3 Mukavaa viikonlopun jatkoa Sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se mukavaa, kun on jotain odotettavaa! Ja kai tässä kohta voi alkaa ressaamaan siitä, että tuleeko valkea joulu! =O

   Poista
 3. Lits ja läts -kelit täälläkin vallitsevat. Pipari- eikä glögikautta ole vielä korkattu, mutta ehkä tässä lähiaikoina. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannattaa alkaa jo jouluherkuttelut! Ehkäpä se lohduttaa hieman tätä syksyn märkyyttä ja sen tuomaa kurjuutta! ;D

   Poista
 4. Oi naaammmiii! Olen ihan unohtanut. Tai ei ole vielä tullut mieleen. Aura+piparit on parasta. Hankin niitä huomenna ja herkuttelen loma tekosyynä. =)

  Mutta kyllä on todella ollut märkää. Meitäkin pännii kun ruohoa ei saa ajettua ja siihen viidakkoon piilottaisi kohta jo vaikka pienen kissan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkutteluun löytyy aina hyvät syyt! ='D

   Joo, ei tolle nurtsille varmaan hyvääkään tee, jos se jää talveksi noin pitkäksi ja kaikki puiden lehdet sinne mätänevät.

   Poista
 5. Lits ja läts on täälläkin. Ja glögikausi avattuna... Pipareita en ole vielä hommannu, mielessä on jo kyllä käyny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina itekin valitan, että jouluhössötykset aloitetaan ihan liian aikaisin. Ja ite oon yksi niistä pahimmista näköjään tänä vuonna!
   Ei vaan, rajaan hössötyksen noihin herkkuihin vaan!

   Poista