Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Viikkonäkymiä 9/52

Tällä viikolla on ollut ne petomaiset pakkaset. Lohduttautuahan voi sillä, että siellä Siperiassa on aina tälläistä talvella ja vielä vähän kylmempää!

Jos nyt ajatellaan ihan "järjellä", kellä se ei ole vielä pakkasissa hyytynyt, niin ihan normaalia perustalveahan tämä on. No, ehkä ne talven kovimmat, ympärivuorokautiset pakkaset ajoittuvat sinne tammikuuhun yleensä. Mutta kyllä maaliskuussakin kovia yöpakkasia on aina ollut.

Meidän yksillä ystävillä oli jossain vaiheessa kasvihuonetoimintaa tomaattien ja kurkkujen kasvattamisen muodossa. Taimet huoneisiin tulivat maaliskuussa ja silloin tulivat ne kovat lämpötilanvaihtelut. Yöllä kovaa pakkasta ja päivällä lämpimämpää. Kasvihuoneita sai lämmittää ihan tosissaan. Mutta ystäväni aina sanoikin, että se on varma kasvatuskauden aloituksen merkki, kun kovat yöpakkaset alkavat!

Leppämäen pakkasennätys "parani" asteella tällä viikolla. Lämpötila laski -27 asteeseen. Työmatkalla auton mittari laski vielä asteen. Mutta sitä ei meidän tilastoihin lasketa!

Sunnuntai 4.3.2018, klo 11.30, lämpötila auringossa -4 ja varjossa -9, aurinkoista, hieman pilvistelee ja tyyntä.Näkymäthän eivät taaskaan ole edellisistä viikoita muuttuneet. Lumi ehkä hieman painunut ja muuttunut kovemmaksi.

Onneksi on hieman pakkasten lauhtumista odotettavissa. On ollut aikas haastavaa pukeutua ulos, naama ja sormet ovat kokoajan ihan jäässä ja iho kuivaa tosi paljon.

Mukavaa sunnuntaita teille ja alkavaa viikkoa!

5 kommenttia:

 1. Onneksi pakkaset vaikuttavat hellittävän ❤ Ihanaa sunnuntaita Siulle!

  VastaaPoista
 2. Maaliskuusta luvattiin vielä kylmää, muttei ihan niin kylmää kuitenkaan kuin mitä nyt on ollut! Huh!

  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Onneksi nyt on luvattu jo vähän lämpimämpää. Nuo parin-kolmenkympin pakkaset ovat tympeitä, kun ei lastenkaan kanssa voi pihalle mennä kuin korkeintaan ihan hetkeksi. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii-i, vaikka sitä sanotaan, että pukeutumiskysymys, niin kyllä minulla ainakin naama ja sormet jäätyvät!

   Kivaa viikkoa sinullekkin!

   Poista
 4. thanks for lovely sharing dear,best wishes for you..

  https://clicknorder.pk online shopping in pakistan

  VastaaPoista