Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

maanantai 11. huhtikuuta 2016

Ma Po Tofu, ruokakokeilu Japanin tuliaisista!Minun veljeni tekee muutaman kuukauden mittaisia työkomennuksia Japaniin. Hänellä on ollut "hieman" totuttelemista japanilaiseen ruokakulttuuriin. Siellä kun kuulemma syödään tosi paljon raakaa kalaa ja vähän lihaa. Veljeni, joka eläisi pelkillä pihveillä ja broilerin siivillä, eikä syö edes silliä, onkin etsinyt Tokiosta kaikki ravintolat, joissa lukee "barbeque" tai "wings".! ='D
Mutta yllättävän rohkeasti hän on maistellut kaikkea! Ehkä vähän liiankin rohkeasti, kuten raakaa kanan maksaa. Itse en sitä söisi edes Suomessa!
Yksi ruoka mitä hän on kehunut, on ollut Ma Po Tofu. Ruoka on kiinalainen ja se on kulkeutunut Japaniin joskus 1950-luvulla. Ma Po Doufu tarkoittaa Rokonarpisen äidin tofu. Netistä löytyy tietoa ruuan historiasta, esim. täältä. Jostain syystä japanilaiset ovat siihen tykästyneet ja muokanneet siitä mieleisensä version. Japanissa kaupoista löytyy Ma po Tofu -valmiskastikkeita. Viimeksi kun veljeni kävi Suomessa, sain häneltä tuliaisina ainekset ruokaan. Valmiskastikkeen, silkentofun, riisiä ja soijakastiketta. Jauhelihaa ostin kaupasta, koska ruokaan kuului laittaa rasvaista jauhelihaa. Kotipakkasessa olevat kukon ja vasikan jauhelihat olisivat olleet liian "kevyitä".
Ihan syötävää siitä tuli. Todella tulista ja ehkä hieman liian suolaista meikäläiseen makuun. Riisin ja salaatin kanssa menetteli. Ei minusta tofun ystävää tullut vieläkään! Tämä silkentofu, mitä ruokaan oikeastikkin kuuluu, oli suutuntumaltaan paljon miellyttävämpää, kuin perustofut. Ja plussaa siitä, ettei se maistunut miltään!Uskoisin kuitenkin, että paikan päällä Japanissa, tämä ruoka on parempaa kuin valmisaineksista Suomessa väännettynä!

Oma twisti ruokaan; persiljaa!Veljeni palasi Japaniin juuri kirsikkapuiden kukinnan alkaessa. Hän otti muutamia kuvia niistä ja lähetti minulle. Laitan ne tänne kaikkien ihasteltaviksi! Olisi ihanaa nähdä kukinta ihan livenä!


Kotimaisten hedelmäpuiden kukintaa odotellessa!

2 kommenttia:

  1. Uskomaton tuo kirsikkapuiden kukinta!

    Kiinnostava ruokakokeilu. Vuosia, vuosia sitten luin japanilaisen ruuan keittokirjaa. Kokeilinkin muutamia. Mieleen jäi erityisesti tarkkaan suikaloidut vihannekset, jotka valmistettiin paistinpannulla.

    VastaaPoista
  2. Eikö! Täytyykin kysyä veljeltä, ovatko nuo jotain koristekirsikkapuita, vai tekevätkö oikein kunnon satoa. Virossa viime kesänä hämmästelin kuinka satoisia heidän kirsikkapuunsa olivat. Minun vanha kirsikkani teki puoli kiloa kirsikoita! ='D

    On tosi kiva kokeilla kaikenlaisia ruokajuttuja. Varsinkin jos ne ovat helppoja toteuttaa!

    VastaaPoista