Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

maanantai 11. heinäkuuta 2016

"Kenkä muistelee" -näyttely Arjuskan salongissa.Jos lauantain kahvittelu aittakahvila Annassa läikäytti meikäläisen ja vähän Beibenkin sydäntä, sunnuntainen vierailu Arjuskan salongissa Eräjärvellä, oli ihan yhtä mahtava ja lämmin kokemus.
Olemme parina kesänä aiemminkin käyneet kyseisessä paikassa. Olen kirjoittanut juttua "Vanha tuoli tarinoi" -näyttelystä ja "Vanhat talot ja lelut tarinoi" -näyttelystä. Molemmat olivat tosi mielenkiintoisia ja odotukset tämän kesäistä näyttelyä kohtaan oli korkealla.
Arjuskan salonki sijaitsee Uusi-Laurilan tilalla Eräjärvellä, Vihasjärven kylässä. Nyt en ole ihan varma tuosta asiasta, mistä se kylän raja menee.

 Ja teille, jotka olette Facebookissa tiedoksi, että Arjuskan salongilla on facesivut!
Taas oli kyläyhdistyksen immeiset pistäneet parastaan ja näyttelyyn oli koottu kenkiä monelta eri vuosikymmeneltä. Muistaakseni vanhimmat oikeet nykyaikaiset kengät olivat miesten tanssikengät vuodelta 1910. Tosin näyttelyssä oli myös tallukoita ja tuohivirsujakin.Lastenkengät olivat ihanasti vanhoissa lastenvaunuissa. Oli tanssikenkää, aamutossua, kalossia, nappiksia ja ihan kaikenlaisia kenkiä. Näyttelystä löytyi myös kattava valikoima entisaikojen luistimia.Itse Arja ja muut salongin "henkilökunnasta" kertoivat meille näyttelyn kenkien historiaa. Sitä mistä ne olivat tulleet ja kelle kuuluneet. Arjalla oli itsellään jalassaan tosi söpöt Martta-merkkiset kävelykengät. Ne olivat kuuluneet hänen mummulleen. Harmi, että kivojen ihmisten kanssa jutustellessamme, unohdin niinkin tärkeän asian kuin kenkien kuvaamisen! Kaikki tanssi- ja kävelykengät jäivät kuvaamatta.
Beibe pani merkille, että Minna Parikka on kyllä ottanut suunnittelemiinsa kenkiin mallia vanhoista naisten kävelykengistä. Arja oli tässäkin asiassa ajan tasalla ja oli suunnitellut oman "Parikkansa"!

Arjan "Parikka"!


Salongissa on kahvittelumahdollisuus tänäkin kesänä. Kahvileipäpuoli on pikkuleipäpainotteista. Ja maksu omantunnon mukaan, kuten edellisinäkin kesinä!
Arja oli koonnut näytille myös pienimuotoisen emaliastianäyttelyn sivupöydälle. Noi punaiset Arabian emalilautaset olivat minulle ihan uusi tuttavuus!Tytär soitti isälleen, että on tulossa meillä käymään. Beibe sanoi, ettemme viivy kauaa. Käymme pikaisesti vain katsomassa näyttelyn. Mutta emme tienneet vielä silloin joutuvamme mukaan pelaamaan bingoa! Kyllä! Nyt on sekin "eläkeläispeli" koettu!
Vähän vastustelin kiireeseen vedoten, ettemme ehtisi mukaan peliin. Mutta meidät taivuteltiin päättäväisesti mukaan.
Mutta olipa mukavaa pelata bingoa! En olisi ikinä uskonut, että ihan rinnasta otti moinen jännitys! Salonkiin laskeutui keskittynyt hiljaisuus kun pelaava kansa kuunteli osuuko numerot omiin lappuihin. Bingo! Minä voitin kahvipaketin! Ja sainpa vielä paikalliseen Pitkä-Seppä baariin kahvikupongin ja salaatinkastike pullon. Wau! Olipa mukava kenkänäyttely bingoineen, aivan mahtavien ihmisten kanssa!Poiketkaa ihmeessä Arjuskan salongissa katsastamassa tämän kesän näyttely. Salonki on auki heinäkuun la-su klo 12-16.  Osoite on
Orivesi,


8 kommenttia:

 1. Noi punaiset kengät! Varmaan jotain 70-lukua? Voisin ittelleni ottaa, tosin voipi olla että varret ois vähän kapeat. :P

  Oo, bingo! En ole koskaan osallistunut. :) Kerran teininä kaupungilla kavereitten kanssa löydettiin bingohalli ja mentiin sisään kurkkimaan. Siellä oli tosiaan keskittynyt hiljaisuus ja meitä mulkoiltiin vähän pahasti kun sinne pölähdettiin ihmettelemään ja varmaankikattelemaankin. Ei me varmaan oltais saatu sinne edes mennä, taisi olla joku sellainen paikka jossa oli anniskeluakin, vaikka ei se selvästikään mikään "kipottelupaikka" ollut. :)

  Ja sää voititkin jotain, onnea!

  Hauska tuo "matto-oviaukko" tuossa yhdessä kuvassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saapikkaat olivat hienot! Minulla on ollut joskus varhaisteininä tuon tapaiset ruskeat. Tykkäsin niistä ihan sikana!

   Tänpereella oli muinoin montakin bingopaikkaa. Yhden kaverini porukat kävivät varmaan joka viikko siellä. Palkintoina oli juurikin kahvia ja joulunaikaan kinkkuja. Tulipahan nyt tämäkin peli-ihme koettua!

   Poista
 2. Wau mikä näyttely, oikea kenkäfriikin unelma!
  Ja noi ihanat punaiset vintage-saappaat <3 Ottaisin myös mielelläni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. siellä oli kyllä ihania, vanhoja kenkiä! Saapikkaat olisivat kelvanneet minullekkin!

   Poista
 3. Nuo punaiset! Minulla oli samantyyppiset valkoisena:)

  VastaaPoista
 4. Olen myös ton tyyppisiä valkoisina nähnyt. Mageet saappikkaat!

  VastaaPoista
 5. Uijui, mitä kenkiä...varsinkin nuo punaiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noiden punaisten kaunokaisten myötä olen alkanut vakavasti harkitsemaan punaisten saapikkaiden hankkimista! <3

   Poista