Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

lauantai 25. maaliskuuta 2017

Arkikuvia 12/52

VIIKKO 12

"Rammari"


Radion kuunteleminen on iso osa arkea ja elämäämme. Kuten on jo monesti todettu, ansiotyömme olevan elintarviketeollisuuden parissa, joten kuulosuojaimet ovat melkein viides raaja meille. Ja mielestämme radio-ominaisuudella varustettuna ne ovat tälläiselle duunarille melkein paras keksintö sitten pyörän!
Minulla on ollut aina Peltorit ja Beibe on ollut uskollinen Bilsomeille jo vuosia!
 Radion kuunteleminen jonkin lajittelutyön tai yksintyöskentelyn lomassa takaa yksitoikkoiseen ja pakkotahtiseen työhön melkoisen määrän hyvinvointia. Ja tietysti suojaa kovassa metelissä meidän niin kallisarvoista kuuloa! Monesti kotona sitten keskustellaankin siitä, mitä olemme radiossa kuulleet työpäivän aikana.

Minun eläköityneet Peltorit kotikäyttöön otettuna.


Arkena ajamme molemmat työmatkamme autolla. Monesti viikonloput kuluvat niin, että autoihin ei kosketa. Joten radion kuunteleminen autossa painottuu sekin arkeen!
Minähän olen autossa sellainen kanavien renkkaaja. Beibeä se joskus ärsyttää. Varsinkin jos hän ajaa ja minä olen "apukuskina" ja radion käyttäjänä! Juuri tänään siitä keskusteltiin, ihan hyvässä hengessä kuitenkin. Minulle mieleinen musiikki on tosi tärkeää. Joskus aamulla kun oikein pännii töihin meno, olen ihan raivon työmatkalla jos radiosta ei tule mitään hyvää kuunneltavaa. Joskus oikein ääneen noidun. "Edes yksi hyvä biisi, pliis, ennen työmaan parkkista!" Tiedän, olen vähän tälläinen!

"Neiti Toukokuun" radio


Kotona iltaisin emme joka päivä radiota avaa. Päivän kun on kovassa melussa ja kiireessä, haluaa ihan vaan lepuuttaa korviaan. Mutta kyllä meillä Luontoiltaa saatetaan kuunnella ja Metsäradiotakin. Ja tietysti joskus minä haluan tahdittaa ruuanlaittoani nuorisomusiikin renkutuksella!
Viikonloppuisin radion kuuntelu jää vähäisemmälle. Kesällä tosin raahaan usein kasvimaalle radion ja Beiben nurmikon leikkuuta siivittää tahdit radiokuulosuojaimista.


Beiben elämää nähneet Bilsomit jatkoajalla!

Minun lauantai-iltojen radion kuuntelulta putosi pohja, kun Yle lopetti 80 -luvun musiikin erikoisohjelman "Lakatut varpaankynnet". Olen jotain vastaavaa odotellut tilalle. Onhan kasari tulossa kohta rytinällä takaisin!
Kanavat mitä kuunnellaan paljon ovat: Radio Suomi, Tampereen radio, YleX, Kiss FM, Helmiradio, Radio Aalto, Loop ja NRJ.  Mutta myös muitakin. Jos kanavia renkatessani tulee hyvä kipale, en ole kanavarasisti!

"UIT:in" ratska!

Radion kuunteleminen on meille todellinen arjen ilostuttaja!

12 kommenttia:

 1. Kyllä radiota tulee kuunneltua. Töissä koko ajan ja kotonakin välillä. Koirat "kuuntelee" kans silloin kun ollaan töissä...jätetään niille radio päälle.Mulla on kans tuollaiset kuulosuojaimet. Käytän lähinnä ukonilmalla ja uutena vuotena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Radio on jännä juttu. Harvoin sitä kuuntelee oikein keskittyneesti. Mutta sitten kun sieltä tulee jotain kiinnostavaa, sitä jää hetkeksi kuuntelemaan.

   Varmasti monien perheiden eläimet kuuntelevat kaiket päivät radiota!

   Poista
 2. Kiva postaus, kiitos tästä. Meillä on kotona radio auki koko päivän. Siis silloin kun telkkari ei ole auki. Aina ei sitä tule aktiivisesti kuunneltua, mutta mukava on, kun jotakin musiikkia kuuluu taustalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se varmaan monella meneekin, että radio soi siellä jossain taustalla. Meilläkin ennen tv oli päällä, mutta kun se siirrettiin yläkertaan, se ei enään ole päällä "turhan" takia.

   Poista
 3. Minäkin kuuntelen paljon radiota, lähinnä tehdessäni töitä, jotka eivät vaadi erityistä syventymistä. Keittiössä kokatessa on mukava kuunnella kaiken maailman asioita. Autossa kuuntelen ylenaikaista, jotta tarvittaessa tiedän kiertää kolarisumat. Ennen vaihtelin kanavia, mutta nykyisin ryhdyn hiljentämään, jos tulee tylsää musiikkia tai ohjelmaa. Luontoradio on kyllä kiva ohjelma, vaikka aina en sitä muista kuunnellakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla kanavien renkkaamista kiihdytti vain entisestään se, että nykyisessä autossa kanavia voi vaihdella ratissa olevista napeista. Mahtavaa, ei tarvi edes irroittaa käsiä ratista! ='D

   Poista
 4. Minullakin radio on ihna välttämätön autoa ajaessa, ja kotonakin laitan sen ihan ensimmäisenä päälle kun tulen töistä. Radio Suomea kuuntelen, sieltä tulee sopivassa suhteessa puhetta ja musiikkia. Pihatöissä käytän melkein aina peltoreita, kasvimaata kitkiessä ne ovat ehdottomat. Ollessani elintarviketeollisuuden parissa töissä, sielläkin käytettiin peltoreita ja työpäivä meni rattoisasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylen radioikanavia tulee töissä kuunneltua tosi vähän, koska ne eivät kuulu kunnolla betonibunkkerin sisällä. Hyi Yle, kun teillä on niin huono kantavuus kanavillanne. Mainoskanavat kyllä kuuluvat ihan missä vaan!

   Poista
 5. Kyllä, radio on pakollinen autossa! Ja jos kanavalla on hyvät juontajat, joiden juttu naurattaa ja tekee hyvän fiiliksen, aina parempi. Kunhan tajuavat soittaa sitä musiikkiakin välillä, koska mikään ei ole niin tympeää kuin itsestään liikoja luuleva radiojuontaja, joka haluaa kuulla vain oman äänensä.

  Pitäisi hankkia tuollaiset radiolla varustetut Peltorit, juurikin ruohonleikkuuta varten. (Ja joskus siihen, että voisi olla kuulematta ihan kaikkia keskusteluja naapurinkin pihalta....)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskat jutut ryydittävät kyllä mukavasti hyvää musiikkia! Minä kun pidän tuosta "nuorisomusiikin renkutuksesta", ärsyttää juontajien tai kuulijoiden parisuhde jutut ja niiden onnettomat ratkaisuehdotukset. Ehkä siksi renkkaankin kanavia...

   Radiokuulosuojaimet ovat hyvä hankinta kotioloihinkin!

   Poista
 6. Onneksi autossa on radio, meillä vain radion hallinta muiden hallintalaitteiden kanssa on kuskin oikeus, muut kuunnelkoon hiljaa mitä kuski haluaa...joskus se on vähän tyhmää! Radiosta tykkään kuunnella luontoiltaa ja pyöreää pöytää keskiviikon kauppareissulla, perjantaina puhelintoivekonserttia. En paljoa muuten kuuntele radiota ollenkaan....no joskus entisiä nuoria :D Isännällä on tuollaiset radiokuulosuojat, tykkää niistä, minä taas en koska pihalla silloin isännän etsintä tuottaa vaivaa.

  Työmatkalla pitää tulla hyvää musiikkia ja Pentorinteen reissulla, autossa yksin huristellessa on mukava laulaa mukana kun kukaan ei ole kuulemassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Radiokuulosuojaimissa on juurikin tuo haittapuoli, että niitä kuunteleva ei kuule kun huudellaan. Voi, kuinka monta kertaa olen vetänyt sellaisen jumppakoreokrafian, kun ole yrittänyt saada ruohonleikkurilla huristavan Beiben huomion vangituksi! ='D

   Aah, autossa yksin laulaminen. Se vasta on jotain niin hienoa! =)

   Poista