Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

torstai 2. maaliskuuta 2017

Mukavia kulttuuritapahtumia ja taidenäyttelyitä!

Meillä Kuhmalahtelaisilla on todella hyvä kirjasto! Ei ainoastaan kirjavalikoimansa puolesta, vaan myös siksi, että siellä on jatkuvasti jotain tapahtumaa. Taide-, valokuva- ja kädentäitonäyttelyitä. Myös musiikkitapahtumia laidasta laitaan.Pari viikkoa sitten, olimme Beiben kanssa kuuntelemassa irlantilaista musiikkia kirjastolla. Esiintyjänä oli Eala , jota voi mennä kuuntelemaan myös irlantilaiseen iltaan Kangasala talolle . Kirjastolla ollut tapahtuma oli ilmainen ja se oli osa "Kulttuuria lähelle" tapahtumien sarjaa. Tapahtumien on tarkoitus tuoda erilaisia kulttuurikokemuksia eri ikäisille haja-asutusalueen asukkaille. Lue: Syrjäkylien ihmisille!
Jokatapauksessa irkkumusaa oli tullut useampi kymmenen kuultelemaan kirjastolle. Yhtye esitteli irlantilaista musiikkia kertoen soittimista ja niitä oli myös esillä. He kertoivat myös musiikin historiasta ja siitä, miten tärkeätä se on irlantilaisille. Tinapilliä soittaa lähes kaikki irlannissa.Pubeissa soitto kulttuuri on aivan omaa luokkaansa. Soittajat tulevat soittamaan lähinnä itselleen ja toisilleen, yleisö on toissijainen asia. Kappaleilla saattaa olla monia eri nimiä, sen mukaan missä niitä on soitettu ja kuka on soittanut. Miten kukakin sen haluaa muistaa!
Monta kommervenkkiä irkkumusassa tuntui olevan, mutta pääasia varmaan oli se, että se oli tosi viihdyttävää! Jouduimme myös itse mukaan soittamaan. Yhtyeen jäsenet lykkäsivät erilaisia lyömäsoittimia yleisöön. Rumpuja, kapuloita ja lusikoita. Meikäläinen joutui paukuttamaan rumpua, minkä nimeä en muista. Sellaisella kapulalla sitä piti lyödä ja heti biisin alussa kapula lähti heti meikäläisen lapasesta. Beibe sai "kivasti" tämän hauskan tapahtuman tallennettua ja sitä voi käydä meikäläisen Instasta katsomassa.
Eihän meidän soitto nyt mitään korvia hivelevää ollut. Kuulostimme lähinnä joltain lasten muskariryhmältä. Mutta hauskaa oli ja saatiin hyvät naurut!

Kuhmalahden kirjastolla alkoi nyt maaliskuussa "Kustikuu". Esillä on tässä kirkonkylällä asuvan Kusti Vuorisen kananmunatempuramaalauksia. Lähitaidetta parhaimmillaan!
En ollut aiemmin Kustin maalauksia nähnyt, mutta pidin niistä kovasti.


"Kustikuu" jatkuu 16.3:tta kirjastolevykiertue -konsertilla. Kiertue päättyy Kuhmalahdelle Faarao Pirttikangas ja Kuhmalahden Numibialaiset -yhtyeen keikkaan. Kusti Vuorinen soittaa tässä kokoonpanossa. Täytyy yrittää mennä katsomaan keikkaa!

On sitä tullut käytyä Kuhmalahden ulkopuolellakin. Beiben kanssa käytiin katsomassa Tom of Finland -elokuva. Harvoin ollaan odotettu mitään kotimaista elokuvaa näin paljon ja eikä kyllä petytty. Me molemmat pidettiin siitä kovasti! Tarina pysyi mielestämme hienosti päähenkilössä, eikä lähtenyt rönsyilemään liikaa sivuhenkilöihin. Myöskään siinä ei takerruttu liikaa yksittäisiin tapahtumiin. Elokuvan "toiminnalliset" kohtaukset sulautuivat mielestämme hienosti tarinaan. Upea henkilökuvaus Touko Laaksosesta, upeasta taiteilijasta. Elokuvan nähtyämme, nukumme Tom of Finland -lakanoissamme entistä paremmin!Minä kävin Tampereella katsomassa taidenäyttelyä, joka on jakanut paljon mielipiteitä siitä, onko se taidetta laisinkaan. Kävin katsomassa Juuso-karhun maalauksia . "Ison tassun voimaa" -näyttelyssä oli esillä 18 teosta, jotka nalle oli ihan itse "maalannut" valitsemillaan väreillä.Näyttelyn tarkoituksena on tuoda hyvää mieltä ja iloa ja sitä se kyllä antoikin. Onhan se nyt hellyyttävää tälläinen taide! Kyllä kaikilla näyttelyssä olleilla ihmisillä oli kasvot hymyssä. Kyllä tähän synkkään elämään tarvitaan paljon lisää tälläisiä hyväntahtoisia tapahtumia. Yleisön määrästä päätellen, karhun taide ainakin kiinnosti kovasti!

Itse taiteilija!


Teokset olivat myytävänä ja käsitin niistä tulevan tuoton menevän lyhentämättömänä Kuusamon suurpetokeskukselle . On muuten paikka, mihin pitäisi joskus lähteä vierailemaan!Teoksilla oli ihania nimiä, kuten: "Tulinen kaipaus", "Nyt lähtee lapasesta", "Suviaamun tunnelmia" ja ihan lempparini oli "Vadelmasuukko".Mukavaa alkanutta maaliskuuta kaikille!
4 kommenttia:

 1. Sinulla on ollut mukavia kulttuuritapahtumia. Kyllä on niin ihana, että meillä Suomessa on niin upea kirjastolaitos. Jo kirjojen lainausmahdollisuus on hieno asia ja sitten vielä kirjastot järjestävät monipuolista ohjelmaa. - Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittaa hieman, kun en ehdi/malta enään lukea niin paljon. Aika ei kerrassaan riitä millään kaikkeen! Kuhmalahden kirjastolla on tosi kattava määrä kirjoja. Täytyisi käyttää sen palveluja ahkeraan, jottei Kangasala vie sitäkin meiltä pois!

   Aurinkoista viikonloppua sinullekkin, Anneli!

   Poista
 2. Juuso on kyllä taitava värien käyttäjä

  VastaaPoista