sunnuntai 8. syyskuuta 2019

Etikka-, hölsky- tai mummon kesäkurpitsa, ihan miten vaan!Meillä alkaa kurkkusato olemaan viimeisiä kurkkuja vaille taputeltu tältä kesältä. Avomaankurkkusato jäi todella vaatimattomaksi. Ihan muutamia kiloja saatiin ja niistä tein kurkkurelishiä ja muutamia syötiin tuoreeltaan.
Kasvihuonekurkkua sen sijaan tuli ihan kivasti neljästä taimesta ja oltiin kyllä koko kesä ihan näihin päiviin saakka omavaraisia kurkun suhteen.

Kesäkurpitsasato jäi tänä kesänä olemattoman pieneksi, mutta muutamia ihan pikkusia kesäkurppia on vielä kasvimaalla. Koska kurkkua ei ole ja kesäkurppaa on, tein ruuan lisäkkeeksi mummon kurkut kesäkurpitsasta.

ETIKKAKESÄKURPITSA


 • keskikokoinen kesäkurpitsa raastettuna karkeaksi raasteeksi
 • 2 rkl väkiviinaetikkaa
 • n. 1 dl vettä
 • 1-2 rkl sokeria
 • (hyppysellinen suolaa)
 • tuoretta tai kuivattua tilliä maun mukaan

Sekoita nesteet ja sokeri, sekä mahdollinen suola keskenään hyvin. Lisää joukkoon tilli ja kesäkurpitsaraaste. Sekoita ainekset keskenään.
Anna maustua hetki ja tarjoile.


Kesäkurpitsan voi myös viipaloida, varsinkin jos se on pieni. Tai kuutioida, tai ihan minkä muotoiseksi vain haluaa. Olen itse saanut syödäkseni monesti mummon kurkkuja raasteena ja olen pitänyt koostumuksesta.
Pidän myös siitä, että nesteessä ei ole pelkkää etikkaa, vaan myös vettä. Etikan ja sokerinkin määrää kannattaa myös makustella oman makunsa mukaiseksi. Itse en lisää koskaan suolaa ja tilliäkin laitan maltillisesti.
Ja taas sellainen hävikin torjunta vinkki; samaan nesteeseen voi aina vaan raastaa/viipaloida kesäkurpitsaa tai kurkkua lisää. Näin ei mene hyvät liemet haaskuuseen kertasyömisen jälkeen!
4 kommenttia:

 1. Mummon kurkut <3 Äiti teki niitä, voi herkkumuistoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en oikein muksuna näistä välittänyt. Ehkä ne oli liian etikkaisia silloin.

   Poista
 2. Tämäpä hyvä vinkki. Kaapissa odottaa kaksi kesäkurpitsaa sopivaa ohjetta.

  VastaaPoista