perjantai 24. heinäkuuta 2020

Vielä ehtii Vehkajärven kesäkahvilaan!Vehkajärven nuorisoseuran ylläpitämä kesäkahvio vanhalla koululla on ollut taas vilkkaassa toiminnassa kesän. Se on meille sellainen vakkaripaikka lähteä kahvittelemaan näin kesäisin. On ollut jo vuosia!Ihan päivittäin ei Kesiksellä tuu käytyä, koska meiltä sinne on kuitenkin parisenkymmentä kilometriä. Kuhmalahti on laaja paikkakunta ja Vehkajärvi on ihan siellä melkein "rajalla". Tai Kangasalaahan me ollaan, mutta jotenkin tuntuu hassulta edelleen puhua kaupungista, kun täällä syvällä maaseudulla ollaan!Vehkajärven koulun kohtalo on hieman vaakalaudalla, koska se on ollut Kangasalan toimesta myynnissä. Tämän hetkistä tilannetta en tiedä, mutta ainakaan kaupaksi ei ole mennyt, koska kesäkahvio on toiminnassa.

Digipiirin eli valokuvauskerhon näyttely!

Kahdessa pienessä takahuoneessa on kirppispöytiä!


Vehkajärven Nuorisoseura on pitänyt kesäkahviota jo vuosia vanhalla koululla. Kuhmalahdella ei ihan kauheasti ole kesätöitä nuorille tarjolla. Varsinkaan alaikäisille! Joten kesäkahvio on ihan mieletön mahdollisuus paikallisten nuorten saada kesätöitä omalta kylältä. Meidänkin tytär oli yhden kesän alaikäisenä kesiksellä töissä. Skootterilla kulki ja kävi hakemassa välillä skopalla täydennystä varastoon paikallisesta kaupasta. Kesis opettaa kyllä työelämää nuorille!

Tänä kesänä on pieni leikkipaikkakin ihan pikkuisille!

"Vie mennessäs" -kirjasto

Kesäkahviolla on myös mahdollisuus vuokrata edukkaaseen hintaa kirppispöytä. Itse olenkin sieltä tehnyt muutamia "hyviä ja tarpeellisia" löytöjä. Kuukunan kanssa poikettiin muutama viikko sitten makkaraperunoille ja poika löysi itselleen traktorikirjan. Voi sitä onnea!

Meikäläisen myyntipöytä!

Kesäkahviolla on myös paikallisille kädentaitajilleen mahdollisuus myydä tekemiään tuotteitaan. Minulla on taas pitkästä aikaa myös tavaraa myynnissä. Joskus vuosia sitten minulla oli monena kesänä jopa lasitaidenäyttelyitä kesiksellä. Mutta kun lasitöiden tekeminen jäi, en vuosiin tehnyt yhtään mitään käsitöitä. Nyt opiskelun takia on vähän pakko kokeilla kaikenlaista, niin kysyin taas, että voinko tuoda tekemiäni juttuja myyntiin.

Kuukunan kirppislöytö!

Vehkajärvi on kylänä sellainen yhteisöllinen. Siitä kertoo jo koulun seinillä olevat vanhat lehtileikkeet, joissa on tarinaa koulun palamisesta ja uudelleen rakentamisesta.

Lehtileikkeitä seinillä kertomassa koulun historiaa!
Vehkajärven kesäkahviolta saa ostaa tietysti kahvia ja pullaa. Mutta myös suolaista kahvin tai teen kera. On jos jotakin sorttia!

Ruokaa odotellessa Kuukuna ja pappa lukevat
traktorikirjaa.

Mummun kanssa makkararanut puokkiin!

Erittäin suosittua on kuitenkin käydä kesiksellä makkaraperunoilla. Eihän täällä moista herkkua saa oikein mistään muualta!
On myös limsaa, karkkia, sipsejä ja jäätelöitä aikasmoinen valikoima. Vastaleivottua ruisleipää saa ostaa mukaan ja tarjolla on hunajaa, kuusenkerkkäsiirappia ja kuivattuja luonnonantimia.


Minä tosiaan vein myyntiin meidän karitsoiden taljoja, kasvivärjättyjä lankoja, villasukkia, bambulankasta tekemiäni pesu/siivousliinoja ja kaikkea kierrätyskankaista ompelemiani juttuja.


Kaikki liittyy oikeastaan tähän opiskeluuni luontoalalla. Luonnontuotteista ja kierrätysmateriaaleista tehtyjä, kestävällä tavalla toimien tuotettuja. Kiva, että sain näitä harjoitus töitäni viedä myyntiin ja pois kotinurkista. Jos muutaman roposen niistä saisi, jotta voisi taas hommata vaikka lisää lankoja värjäysharjoituksiiin.


Tein myös muutamia huosiaimia eli tuohipesimiä meidän myrskyn kaataman pihakoivun tuohesta. Keväällä harjoiteltiin niiden tekoa koulussa ja ajattelin jatkaa harjoittelua kotona. Niitähän sitten syntyi niin paljon, että vein niitä tarjolle kahviolle.
Kahvion vastaava kertoi minulle hauskan jutun liittyen huosiaimiini. Eräs perhe oli sellaisen ostanut kahviolla vieraillessaan. Illalla he olivat vielä soittaneet kahviolle, että mikä sen heidän ostamansa tuohijutun nimi oli. Heille oli tullut melkein perheriita nimestä! Kukaan ei ollut varmaksi muistanut ja sovun säilyttämiseksi oli pakko ollut kahviolta asia tarkistaa.

Huosiaimia!

Värikkäitä sukkia kudottuna jämälangoista.

Vehkajärven kesäkahvio on vielä parisen viikkoa auki joka päivä. Ehtii kummasti poikkeamaan virvokkeille tai ehkäpä syömään ne makkaraperunat. Koululle on helppo poiketakin, koska se on ihan Kuhmoistentien varressa. Kiva, pieni levähdyspaikka ja mukavan tunnelmallinen ostospaikka!

Lehmiä valokuvissa! <3
Vehkajärven kesäkahvio

 Mattilantie 6, 36880 Vehkajärvi

Avoinna 9.8:tta saakka

Aukioloajat löytyy postauksen alusta kolmannesta kuvasta.

2 kommenttia:

  1. Kiva paikka. Mielestäni vanhat koulurakennukset tulisi säilyttää kyläkeskuksina, juuri tälläistä toimintaa varten. Monin paikoin kyläyhdistykset ovatkin ottaneet rakennukset hoitaakseen, ne luovat yhteisöllisyyttä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella! Nuorisoseura on ylläpitänyt koulua ja Martoillakin on täällä toimintaa. Pienellä paikkakunnalla ei vaan sitä häppeninkiä välttämättä ole jatkuvasti.

      Poista