perjantai 9. huhtikuuta 2021

Mämmijäätelö

 

Nämä beigen väriset kuvat eivät anna oikeutta tälle herkulle!

  Olen perheen ainut mämmilover ja mämmiä vedän kyllä kerman ja sokerin kanssa aikas määriä. Mutta silti kokonaisen tuokkosen tuhoaminen yksin pääsiäisenpyhinä muiden herkkujen ohessa, meinasi koitua ylivoimaiseksi urakaksi. Sitä paitsi ärtynyt vatsaporttini ei ole mämmilover!
Koska ruokahävikki on nou, nou, jotain piti mämminjämälle tehdä. Meinasin ensin leipaista siitä jotain, kunnes törmäsin netissä useisiin mämmijäätelön ohjeisiin. Kyllähän nyt jäätelö paremmalta idealta tuntui kuin leipä!

Monessa ohjeessa oli jäätelö tehty ihan sekoittamalla mämmiä vaniljajäätelöön. Mutta oli myös ihan sellaisia alusta asti jäätelökoneella tehtyjä. Tämä minun ohjeeni on ihan sellainen "vatkaa kerma ja yhdistä siihen muut aineet" -tyyppinen. Kerman ja mämmin määrää voi itse sovitella oman maun ja tarjolla olevien aineiden määrän mukaan.


Jäätelöstä tulikin aikas tuhtia kamaa! Tosi hyvää, mutta tuntuu vähästä! Monessa ohjeessa oli sokeria, mutta minä en laittanut. Silti jäätelöstä tuli kurkkua kuristavan makeata. Mutta edelleen, herkullista! 

Tätä mämmijäätelöä söi perheen mämmiheitterikin iltapalaksi rankan työvuoron jälkeen. Olisiko hänen suussaan iltavuoroväsymyksen tuoma makeanhimo tehnyt oman mausteensa, koska kehui hyväksi!
MÄMMIJÄÄTELÖ

1-2 dl mämmiä
2-4 dl kuohukermaa
1 prk sokeroitua kondesoitua maitoa

Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mämmi ja kondesoitu maito. Vatkaa sekaisin. Kaada pakastimen kestävään astiaan ja jäädytä seosta ainakin 4 tuntia tai yön yli.

Mämmijäätelön voi tehdä myös vegaanisena vaihtamalla kuohukerman johonkin vaahtoutuvaan kasvikermaan ja kondensoidun maidon kondensoituun kookosmaitoon. Sitä löytyy ainakin isoimmista marketeista.

Aikaisemmin olen tehnyt mämmistä mutakakkua. Se on todellista herkkua myös! Jos jääkaapista vielä mämmiä löytyy, mutakakkuun ohjeen löydät täältä

4 kommenttia:

  1. En ole suuri mämmin ystävä, vaikka sitä vähän syönkin. Ukkokulta syö mämmiä ihan urakalla. Mämmijäätelö ainakin näyttää hyvältä, myös helppotekoiselta.
    Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  2. Mämmi jakaa ihmisiä 😊 itselläni ei ole suuria tunteita sitä kohtaan, en vain syö mämmiä. Ymmärrän kyllä jos joku tykkää.

    VastaaPoista